Små och stora skor

Söndag! Barnen och jag vaknade sju men låg och drog oss med iPad (Gillis) och böcker (Sally) innan vi klev ner och gjorde frukost. Sedan har vi pysslat på förmiddagen och gjort oss ordning. Jag skippar Sallys vila idag, jag tänker att hon inte behöver det på helger men får fortsätta på vardagen. Det är ju ett högre tempo på förskolan. Jag tänkte skriva; hon är ju ”ändå 2,5” men jag kom på att hon blir ju tre i april. Herregud! Dagens planer är att åka och köpa present och sedan ska vi på kalas hos en förskolekompis till Gillis.

Mellis-stund

Jag blev så rörd igår när jag skulle gå in och släcka i min walk in innan läggning. Sally hade ställt upp sina kalasskor bredvid mina. Det var en liten grej men som blev så starkt. Jag började tänka på om hon väljer att gå i mina fotspår i framtiden eller vad hon kommer att vilja istället. Det ska bli så häftigt att dels få sitta på första parkett och följa men också få stötta när det behövs. Barnen behöver inte ha mitt tempo i framtiden, men det är viktigt att dom hittar sin passion. Jag tror att man blir lyckligare som människa då. Allt får ett större syfte.

 1. U should frame that. It’s a very sweet moment that your baby-girl gave u.

 2. johanna skriver:

  Så fint att du pushar för vikten av att hitta en passion i livet, något man brinner för och verkligen gillar. Jag har en och är så glad att mina föräldrar lät mig upptäcka min passion i livet! 🙂

 3. Olivia skriver:

  Wow, vad fint det blivit på bloggen med video i headern! Väldigt proffsigt!

  Skulle jättegärna vilja se ett ”nya-vänner” inlägg snart. Är det något du har möjlighet att ordna? Sett flera som önskat det tidigare.

  Håller tummarna, tack!

 4. Pia skriver:

  Jisses, dom växer så det knakar! Sött med skorna!

 5. emi skriver:

  Skulle aldrig anpassa mitt hem efter mina barn, jag gör tvärtom. Barnen får anpassa sig till vårt hem. De har varsitt stort rum där de kan härja, hoppa, studsa, kladda och kasta saker hej vilt.
  I tvrummet sitter vi ordentligt, äter inte i soffan, vi kladdar inte med lera och vattenfärg vid köksbordet utan vid barnens bord på deras rum. Vi har också dyra designerstolar vid vår köksö, men vad gör det om jag måste hjälpa mina barn för att kunna sitta där? perfekt dessutom! Då sitter dom där dom sitter tills jag hjälper dem ner igen! herregud! Varför ska man behöva ändra inredning och barnsäkra hela sitt hus..

  1. Martina skriver:

   Kanske för att barnen inte ska slå ihjäl sig! Men det kanske är ett särintresse när inredningen kommer på första plats? 🙄

   1. emi skriver:

    När man har en stor trädgård och två stora lekrum behöver inga barn hoppa i soffan eller gunga och klättra på inredningen..
    Man uppfostrar sina barn till vad man själv vill. Antar att Bella uppfostrat sina två till att sitta ordentligt när man äter, inte nödvändigtvis för att stolarna är dyra, utan för att det är så hon vill ha det.. likaså jag! Leka och härja gör vi utomhus eller i barnens stora lekrum. Man lämnar inte ett barn på en hög stol, men det behöver jag väll knappast berätta. Jag ber bara mina barn sitta stilla och så gör dom det! Leka och studsa behöver man väll inte göra i köket när man har oändligt med plats för lek o bus UTOMHUS eller i barnens egna rum, det är så jag själv blivit uppfostrad och också så vill jag ha det.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..