Ang Natural Cycles

Idag har jag haft en intensiv morgon. Jag har suttit med i princip alla tidningar innan lunch. Journalisterna har tagit del av en studie kring kvinnor och oönskad graviditet. Det har visat sig att 37 kvinnor av 680 som har blivit gravida trots skydd har använt Natural Cycles. Antalet oönskade graviditeter som kom av andra preventivmedel vet vi ingenting om men jag kan anta att siffrorna i det fallet är större. Både som investerare och även användare är det viktigt att kommunicera hur det ligger så att inga missförstånd ska uppstå, eftersom vi har tusentals nöjda användare i över 160 länder.

Dagens rese-outift, polotröja Massimo Dutti och kjol Stylein 

När det gäller preventivmedel som kräver en daglig rutin kommer det alltid att finnas fall av oönskade graviditeter, det gäller inte bara oss utan alla preventivmedel. Idag har vi 600 000 kunder, och i takt med att vi växer så kommer fler sådana här fall dyka upp av sig självt.

Natural Cycles är ett godkänt preventivmedel idag och sjävklart ska vi bli bättre på att kommunicera vikten av att hålla sig till rutinerna och skydda sig på röda dagar men något som är viktigt är att det inte blir en debatt som skrämmer kvinnor kring preventivmedel. Det måste finnas mer valmöjlighet inom skydd och jag vill verkligen belysa att vi förändrar över hundra tusen kvinnors liv då de slipper äta sådant de inte mår bra av. Jag är en stolt delägare och användare av Natural Cycles, vi gör en enorm skillnad för kvinnor varje dag och jag ser fram emot att fortsätta det som ett godkänt alternativ till hormoner.

Nu sticker jag till Moskva, kram!

 1. Ronja skriver:

  Jag säger såhär… NC är fantastiskt om man vill:
  – lära känna sin kropp
  – planerar en graviditet
  – inte har något emot att råka bli med barn/beredd att behålla det

  …jag skriver så eftersom jag använde NC i drygt 1,5 år till punkt & pricka, tyckte att det var det bästa som hänt mig rent ”preventiv”-mässigt, tills det att jag faktiskt ofrivilligt blev med barn. Gick igenom en hemskt jobbig abort för bara en vecka sen och känner i efterhand att det inte alls var det bästa som hänt mig. Så det är min input… nu ska man bara försöka ta sig tillbaka till sitt riktiga jag efter denna pärs.

 2. Hanna skriver:

  Hej! Har mer eller mindre bestämt att jag skall börja med natural cycles, känns bra av många anledningar. Har även väninnor som funderar på att byta till detta. Hade ju varit fantastiskt med någon form av erbjudande som jag vet att du haft tidigare 😉 keep up the good work!

 3. K skriver:

  Det är ju hemskt att 680 foster blir aborterade på En enda klinik! Fruktansvärt! det är 680 bebisar det! Tänk efter innan ni gör abort tjejer, ordenligt!! Man blir ju helt förskräckt av dessa siffror!!

  1. Elin skriver:

   Själv blir jag förskräckt över din kommentar.

  1. sandra skriver:

   idioti, vad är detta, år 1923??
   ett foster är ingen bebeis. en oönskad graviditet handlar om en kvinnas kropp – och den bestämmer kvinnan över själv.

 4. kate skriver:

  Jag använde NC i 1 år med blev gravid 2ggr. Första gången berodde på att jag tog ett dagen efter piller och cykeln ändrades (jag hade ingen aning att detta kunde påverka), andra gången var bara ca 2 månader efteråt då appen inte längre kunde hålla koll på mina röda och gröna dagar. Allt blev huller om buller. Tufft.

  NC är verkligen helt fantastiskt bra om man är regelbunden och inte blandar in akut p-piller, piller som skjuter upp mens osv.

  Det jag hade velat att man pratar mer om är just hur man ska använda appen när man gör något utöver det vanliga, t ex tar akut p-piller. Det borde finnas en knapp, algoritm m.m för att lägga in såna saker med. Kanske kan vi då undvika oönskade graviditeter. Det är helt fantastiskt att bli gravid, men vi bör få styra själva när det ska ske <3

  Nu fick jag tyvärr börja med p-piller igen då jag känner att det är det enda som känns safe. Jättetråkigt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..