Kräksjuk plus vattkoppor

Hallå från sjukstuga deluxe. Jag har inte bara en son med vattkoppor utan också en dotter som har blivit … Kräksjuk! Inatt fick jag erfara hur det är att vara ensam med barnen när båda var riktigt dåliga. Gillis var ledsen och kunde inte sova på grund av vattkopporna. Sally började kräkas precis när mina vänner kom så det var bara att vinka hejdå från ovanvåningen ihop om att ingen skulle smittas. Sedan har Sally och jag sprungit ungefär varje 30-60 minut fram till klockan fyra imorse, tillslut blev det så att jag vaknade innan det var dags, är det inte märkligt? Jag minns hur jag vid två imorse, när jag bytte lakan och handdukar, bara bestämde mig för att min sömn inte var viktig i det här och att jag får bita ihop under natten. Sally har varit en riktig kämpe.

Nu är vi alla rejält trötta och har soffmys, jag tänkte ta mig till duschen snart, det har inte varit prio inatt. Vilken start på vår (isolerade) julledighet :- )

 1. Åsa skriver:

  Med erfarenhet av magsjuka barn, både nattetid och dagtid och jag väljer hellre kräket på natten. På dagen har barnen kräkts o varit hungriga men inte fått äta..

 2. Linda skriver:

  Åh, samma visa här med kräksjukan! Hela natten har bestått av byte av sängkläder, handdukar och tvättmaskinen har gått varm! Krya på er!!

  1. Lina skriver:

   Vi drar alltid in en skön ikeafåtölj (med handduk över) på toaletten å så sitter vi med det kräksjuka barnet i famnen. Man känner strax innan kräket att det är dags att luta sig fram mot toaletten. Så gör vi hela natten när barnen blir kräksjuka, så slipper man massa sängklädesbyten mitt i allt. Bara ett tips 😊

 3. M skriver:

  Anna du verkar då inte plastbanta med ditt tips om kräkpåsar från apoteket. Vad är så jobbigt med att gå på toan eller ha en spann vid sängen?Ibland får man inte vara egoistisk utan försöka dra sitt strå till stacken och minska vårt stora avfallsberg,det är allas uppgift!

 4. Lily skriver:

  Att ensam ta hand om ett kräksjukt barn är ingenting mot att ensam och kräksjuk ta hand om ett friskt barn… men då är det förhoppningsvis O som tar vid 🙂

 5. oda skriver:

  God bedring til Sally og Gillis!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..