ANNONS

Min NYC-resa

/

Och så har fyra dagar flugit förbi, det finns så mycket att göra i New York att man aldrig känner sig riktigt nöjd när man åker därifrån. Jag vill alltid stanna längre och upptäcka mer. Jag har hunnit träffa en riktigt bra distributör som kommer till Sverige och hälsar på LCC i januari, spelat in för A Quest for Success, hunnit fira min kusin Isolina och klubbat, shoppat en massa, brunchat, ätit goda middagar, strosat runt i sol, strosat runt i snö, tränat med Brooklyn bridge som utsikt och hunnit ha lite ledigt. Bra weekend!

Jag har hunnit besöka ställen jag varit på innan samt nya restauranger. The Standard Grill har jag ätit middag på men nu besökte jag stället för brunch, helt ljuvligt. Titta bara:

Våfflor, fattiga riddare och vaniljmunkar. Gah. Jag tycker att restaurangen faktiskt är bättre att gå till för brunch än middag.

Det är alltid svårt att veta var man ska bo i New York det är så enormt stort. Jag gillar Lower Manhattan och Soho. Det finns väldigt rolig shopping där med ett enormt varierat utbud, det påminner lite om Södermalm. Men det är enormt stort och man hinner inte klart. Tips på boenden är The Ludlow Hotel, Bowery, 11 Howard, Crosby och The Marlton.

Sedan kan man ju ta en Uber och åka uppåt, närmare Central Park (tar dock minst en halvtimma med taxi från Lower Manhattan. Ytorna är enorma), där finns alla lyxiga butiker och shoppingmalls såsom Bergdorf & Goodman och Barneys. Jag hade dock inte valt att bo på hotell här uppe, områdena nere är mycket mer mysiga och promenadvänliga.

En favoritbutik jag har i de lyxiga områdena är Ralph Laurens flagship store. Butiken är ett helt hus med fyra våningar. Det kostar en del men det är en upplevelse att köpa kläder där. Det serveras champagne och servicen är outstanding. Jag älskar det.

Jag shoppade klänningen ni ser på bilden, ett par byxor, en blus och en kjol.

Mellan Central park och nedre Manhattan ligger Times Square. Det kan vara roligt att se om man inte varit där innan (speciellt på kvällen) men det är stökigt och en massa folk. Jag känner alltid hur min panikångest ligger och lurar i dom miljöerna. Här finns dock Disneybutiken som jag shoppade julklappar i.

Ett annat ställe som är värt att besöka i NYC är Rockefeller Center. Där är den där klassiska isringen och en enorm julgran (tänker alltid på filmen Ensam Hemma), man ska helt vara där på kvällen.

Jag har verkligen ätit god mat i NYC. Frukost och brunch är fantastiskt hos The Buchters Daughter men bästa lunchen åt jag helt klart på By Chloé. Det är ett snabbmatsställe fast allt är veganskt. Mums! Vi hann också besöka två italienska restauranger, Locanda Verde (där är Robert Dinero delägare) och L’artusi samt ett amerikansk restaurang som heter Acme, där har jag varit några gånger (kul klubb i källaren). Ställen som jag hade velat besöka men som jag inte hann är ABC Kitchen, ABC V (veggie varianten) och Blue Hill.

Vägg i vägg med hotellet låg detta glasställe. Jag besökte det faktiskt varje kväll innan hemgång. Alla kulor fanns veganvänliga, gjord på cashew. Bästa glassen jag ätit i mitt liv.

Jag är så kär i New York och ser fram emot att få komma tillbaka. Jag har en dröm om att Flattered och LCC blir etablerade här och jag tror att vi kan komma igång redan 2018. Heja.

Nu sitter jag i SAS loungen och är snart påväg hem med nattflyget. Vi hörs igen hemma i Sverige! Sov så gott.

25
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00