Min NYC-resa

Och så har fyra dagar flugit förbi, det finns så mycket att göra i New York att man aldrig känner sig riktigt nöjd när man åker därifrån. Jag vill alltid stanna längre och upptäcka mer. Jag har hunnit träffa en riktigt bra distributör som kommer till Sverige och hälsar på LCC i januari, spelat in för A Quest for Success, hunnit fira min kusin Isolina och klubbat, shoppat en massa, brunchat, ätit goda middagar, strosat runt i sol, strosat runt i snö, tränat med Brooklyn bridge som utsikt och hunnit ha lite ledigt. Bra weekend!

Jag har hunnit besöka ställen jag varit på innan samt nya restauranger. The Standard Grill har jag ätit middag på men nu besökte jag stället för brunch, helt ljuvligt. Titta bara:

Våfflor, fattiga riddare och vaniljmunkar. Gah. Jag tycker att restaurangen faktiskt är bättre att gå till för brunch än middag.

Det är alltid svårt att veta var man ska bo i New York det är så enormt stort. Jag gillar Lower Manhattan och Soho. Det finns väldigt rolig shopping där med ett enormt varierat utbud, det påminner lite om Södermalm. Men det är enormt stort och man hinner inte klart. Tips på boenden är The Ludlow Hotel, Bowery, 11 Howard, Crosby och The Marlton.

Sedan kan man ju ta en Uber och åka uppåt, närmare Central Park (tar dock minst en halvtimma med taxi från Lower Manhattan. Ytorna är enorma), där finns alla lyxiga butiker och shoppingmalls såsom Bergdorf & Goodman och Barneys. Jag hade dock inte valt att bo på hotell här uppe, områdena nere är mycket mer mysiga och promenadvänliga.

En favoritbutik jag har i de lyxiga områdena är Ralph Laurens flagship store. Butiken är ett helt hus med fyra våningar. Det kostar en del men det är en upplevelse att köpa kläder där. Det serveras champagne och servicen är outstanding. Jag älskar det.

Jag shoppade klänningen ni ser på bilden, ett par byxor, en blus och en kjol.

Mellan Central park och nedre Manhattan ligger Times Square. Det kan vara roligt att se om man inte varit där innan (speciellt på kvällen) men det är stökigt och en massa folk. Jag känner alltid hur min panikångest ligger och lurar i dom miljöerna. Här finns dock Disneybutiken som jag shoppade julklappar i.

Ett annat ställe som är värt att besöka i NYC är Rockefeller Center. Där är den där klassiska isringen och en enorm julgran (tänker alltid på filmen Ensam Hemma), man ska helt vara där på kvällen.

Jag har verkligen ätit god mat i NYC. Frukost och brunch är fantastiskt hos The Buchters Daughter men bästa lunchen åt jag helt klart på By Chloé. Det är ett snabbmatsställe fast allt är veganskt. Mums! Vi hann också besöka två italienska restauranger, Locanda Verde (där är Robert Dinero delägare) och L’artusi samt ett amerikansk restaurang som heter Acme, där har jag varit några gånger (kul klubb i källaren). Ställen som jag hade velat besöka men som jag inte hann är ABC Kitchen, ABC V (veggie varianten) och Blue Hill.

Vägg i vägg med hotellet låg detta glasställe. Jag besökte det faktiskt varje kväll innan hemgång. Alla kulor fanns veganvänliga, gjord på cashew. Bästa glassen jag ätit i mitt liv.

Jag är så kär i New York och ser fram emot att få komma tillbaka. Jag har en dröm om att Flattered och LCC blir etablerade här och jag tror att vi kan komma igång redan 2018. Heja.

Nu sitter jag i SAS loungen och är snart påväg hem med nattflyget. Vi hörs igen hemma i Sverige! Sov så gott.

 1. Vilka härliga bilder och mitt New York sug blir inte mindre av alla fina tips.
  Särskilt uppskattar jag hotelltipsen som har varit mitt huvudbry inför premiärresan. Tack för en fin blogg och all lycka till framöver Med vänlig hälsning, Tony.

 2. Hur kommer jag vidare till äldre inlägg? Läser via mobilen och får se två inlägg i vanliga bloggvyn. Men det går inte att komma vidare till fler inlägg.

 3. Jag jobbar på en juristbyrå som hjälper Skandinaviska företag att etablera sig i USA. Om ni är intresserade så kan du läsa mer på http://www.martensenwright.com eller kontakta mig på angiven mailadress för att få lite mer information!

 4. Olivia skriver:

  Jag blir förvånad över att du tror att staden är så stor, den är verkligen inte det! Man går över stan ganska snabbt, jag skulle uppskatta det till en timme från övre Manhattan till soho. Om man räknar in alla byråer så är det absolut en stor stad, men själva Manhattan är, aom mina amerikanska släktingar som bor där säger, ”tiny!”.
  I övrigt håller jag med om allt, är också helt kär i staden och det är så underbart att vara där. En av mina favoritstäder<3

 5. Malla skriver:

  Hej!

  Jag saknar verkligen de stora bilderna!
  Går det att få tillbaka dem, tro?
  Annars fin ny layout!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..