Self made billionaire

Jag såg Expressens artikel om mig och mina lyxvanor för någon dag sedan, gällande min skidresa i Alperna. Är det inte lite märkligt att man i Sverige kämpar med att få kvinnor att ta för sig och klättra på karriärstegen, vi applåderar åt dom som står på egna ben ekonomiskt och vi imponeras av kvinnorna som följer sina egna drömmar.

Men när man väl får skörda frukterna av det, då är det inte längre okej. Var ska gränsen egentligen gå? Pengar till att ha städhjälp två gånger i veckan är accepterat, men att outsourca hela markservicen när man är ensamstående är galet och världsfrånvänt? Det blir en sådan dubbelmoral. Antingen vill vi ha ett samhälle där det är möjligt som ung kvinna att komma från ingenting och bygga upp en business och tjäna pengar, men då fungerar det inte att komma med pekfingret så fort det börjar gå för bra. Den ekvationen går ju inte ihop. Vi behöver lite mer Good for you-anda i Sverige.

I expressen

Jag förvaltar inga pensionspengar, jag tar inte några pengar från någon annan. Det jag gör har jag skapat från noll. Under mina 11 år som entreprenör har jag anställt över 100 personer genom åren och bidragit med miljontals kronor till skatt. Jag hade kunnat välja att göra något annat. Jag hade kunnat gå en mer klassisk väg och plugga klart ungefär nu som 27 åring samtidigt som jag fått två barn under tiden.

Men jag valde en egen väg. En väg som varit slitsam men också lönsam. Idag ser därför mitt liv annorlunda ut. Jag har skapat värde för många människor genom anställningar och jag håller på att bygga upp något enormt som mina barn kan få ta över i framtiden. Det är jag oerhört stolt över. Och under årens gång kommer det bli ännu mer galenskaper, jag längtar efter Teslas tvåsitsiga elbil, jag ser fram emot att flyga privat. Listan kan göras lång på vad jag vill ge mig själv längs resans gång. Det är ju belöningar medan man spurtar. Målet? Att bli en self made billionaire. Det är idag alldeles för få kvinnor som har gjort den resan och det vill jag ändra på. Men bakom finns det enormt med uppoffringar och många timmas jobb och då blir det viktigt med ett samhälle som applåderar längs vägen, inte surar till när man får hjälp med pjäxorna.

Min stora drivkraft ligger i att att få skapa en rörelse världen över och få fler kvinnor att göra det jag har gjort. Sikta på ett mål och bara köra, oavsett var du kommer ifrån. I oktober nästa år kommer jag att stå på en scen för 40 000 kvinnor i Riyadh i Saudiarabien och prata om min resa, det ser jag fram emot.

 1. Hanna skriver:

  Förstår inte varför det ens är en diskussion, lev livet och fortsätt på din resa!
  Du inspirerar, utbildar och plogar vägen för många av oss andra. du ska ha ett stort tack för det! Du är grym som står upp för dig själv och belyser skillnader i samhället.
  Tack för att du delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper, du har lärt mig massor under tiden jag följt dig!

 2. Camilla skriver:

  Unnar verkligen dig din framgång (och alla anda framgångsrika) men som framgångsrik måste man vara ödmjuk i sin framtoning såvida man inte gillar att framstå som en osympatisk, skrytis. It’s all in the attitude!

 3. Joanna skriver:

  Blir trött på det här. Grejen är såhär, när du Bella skriver saker som att du ”inte ens behöver ta av dig pjäxorna själv” så förstår du ju att folk kommer reagera på det? Det vet du ju, du har varit med länge. Men sen när folk skriver det så handlar det om avundsjuka och jantelag. Absolut det kan vara så att det bland annat handlar om det. Men det äe också så att vissa människor har svårt för sånt överklassbeteende medan andra inte har det. Och det måste vara okej för folk att tycka så om de vill. Med det menar jag inte att det är okej att vara elak på nåt sätt. Men att tycka och känna olika har alla rätt till. Och som sagt, du vet vad reaktionen kommer bli när du skriver sånt så kom inte och klaga i efterhand.

 4. Mini skriver:

  Jag ser inte att glädjas åt din framgång och att få hjälp med pjäxorna är samma sak. Alls. Jag gläds åt din framgång. Jag gläds åt att du kan outsourca markservice för att ha tid för dina barn och din framgång. Men att få hjälp att på sig pjäxor är så nyrikedomsfasoner som inte alls speglar en jordnära person. För man kan vara framgångsrik och jordnära och ödmjuk.

 5. s skriver:

  fuck it, kör hårt, outsourca allt hemarbete du har möjlighet till och inte vill göra. Helt sjukt att du måste stå till svars för det. Såg på ditt program där du intervjua alex och sigge och verkar ju som schulman har barnflicka,städerska och allt möjligt och då är ju han gift och dom är två personer i hushållet och inte behöver hans stå till svars för det. du är ett fett bra föredöme för alla, jag som ung tjej tycker verkligen det är skönt att du finns och leder vägen, väldigt hårt arbete med mycket skit på vägen. wow säger jag bara.

  (tycker kanske inte att flyga privat är så najs mål dock, om man tänker på miljön hehe)

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..