Att dejta igen

Om du skulle dejta någon på allvar igen, vilka egenskaper skulle du vilja att den personen hade? Och hur skulle du agera nästa gång i ett förhållande? Vore så peppande med ett inlägg om detta. Dilemma för många kvinnor.

Vilken spännande fråga. Helt ärligt så är jag ingen härlig person att dejta just nu. Det har gått sex månader sedan skilsmässan och jag bearbetar det fortfarande. Dessutom har jag längtat efter att få fokusera på mig själv, barnen och bolagen så man kommer inte i prioritet. Det är något som inte alla fixar såklart, vilket är helt förståligt. Men egenskaperna som är viktiga för mig är att självständighet, grundtrygghet i sig själv, rak kommunikation, egna drömmar och ambitioner och vilja stötta mig i min resa. Då menar jag förståelse för att det är kvalitetstiden som är viktig tillsammans, inte antal kvantitativa timmar. Sedan är det också viktigt att personen förstår att jag är mamma till två barn och att dom alltid kommer först.

Puh. Hur charmig låter inte jag?

Kavaj Ivy & Oak (adlink), blus Ahlvar (adlink), byxor Max Mara & klackar By Malene Birger (adlink).

I ett nytt förhållande kommer jag vara särbo. Jag vill ha huset för mig själv. Jag kan tänka mig många år av en dejtliknande-relation, ses ute på middagar, mysiga helger ihop och när jag ändå reser runt om i världen kan jag gärna förlänga en dag eller två och så kan personen möta upp mig där. Nästa vecka får jag besök i NYC, det ser jag fram emot. Jag vill helt enkelt inte ha en vardag på det sättet som jag hade innan. Aldrig mer storhandling, diskutera vem som ska plocka ur diskmaskinen och behöva kompromissa om jag ska jobba eller vi ska se på en film en vardagskväll. Mitt liv är rätt fulländat som det är och jag stortrivs med att leva själv men ha hjälp med markservice hemma. Bättre går inte att ha det. Men den dagen jag blir tillsammans med någon behöver det vara en person som lyfter mig, adderar genuin glädje och värme. Som sporrar mig och får mig att våga tänka ännu större. Dessutom behöver det vara en person som jag kan se som förebild till mina barn.

För mig är det viktigt att personen inte bara är fine med allt ovan. Utan han måste känna att det fungerar från hjärtat. Det är lätt att tro att det ”går bra” med att ses 4-6 dagar i månaden men efter ett tag inser personen att det inte så han vill ha sin relation. För mig är det viktigt att vara rak och ärlig för den dagen jag blir tillsammans med någon, behöver han känna att han inte kompromissar utan känner samma sak.

 1. Emma skriver:

  Jag välkomnar alla att göra ett besök till närmaste daghem/skola för att se resultatet av barn vars föräldrar tänkt att ”kvalitetstid” är viktigare än ”kvantitetstid”. Det är under ”kvantitetstiden” vi lär oss att samarbeta, LYSSNA på varandra och förstå att allt inte alltid kan gå som JAG vill. Föräldrar intalar sig själv att det inte är kvantiteten utan kvaliteten som är viktig, men det finns ingen som läst småbarnspedagogik/utvecklingspsykologi som skriver under det. Vidare är det skrämmande hur en del vuxna verkar tro att kvalitet handlar om materiella saker (resor o.s.v.). Vad ett barn behöver för att växa till en sund vuxen är mat, lek och kärlek, d.v.s. TID med en vuxen när man blir sedd och hörd. I mängder och massor. Det är brist på det som syns hos dagens barn och unga som bara skriker efter uppmärksamhet på daghem och skola.

 2. Sophia skriver:

  Grejen är den, att när man träffar rätt, är det helt plötsligt värt att kompromissa.

 3. sandra skriver:

  Du låter som ett kap! Precis vad män letar efter. Du vet vad du vill, vad som är vikigt och tummar inte på ditt och barnens liv för att du ”råkat bli kär”
  Om man tycker om någon på riktigt så har man hela (förhoppningsvis) livet på sig att bli sambos sen.
  Jag behöver också en man som förstår att mitt jobb är min passion. Man får ha gemensamma passioner också. Det sexigaste för mig är en man som förstår sig på mig. Svårt att hitta dock, men tror jag att min sambo förstår 🙂

  Egentid hade jag också efter min separation. Jag tror personligen inte på att kasta sig in i nästa förhållande direkt. Iaf klarade inte jag det, att bearbeta ensam ger en sån kraft. 2,5 år senare var jag en helt annan människa. Jag var mig själv.

  Kram och lycka till med Åhlens! Ni kan väl komma till Skåne också, Åhlens city finns ju i Malmö ? 😉

 4. Faktiskt, Isabella har tidigare varit en förebild, driven och framgångsrik.
  Men, det känns som om att hennes barn rationaliseras till något på listan med arbetsuppgifter att checka av.
  Ungefär schemalgt mys när tårtbitarna passar in i en liten del av allt ”jag, jag , jag”.
  När jag fick barn så slutade jag att vara huvdpersonen i mitt liv, mina barn är mitt allt och familjen kommer först.
  Jag förstår att det inte är så för alla, men att predika om hur allt och alla, inklusive barnen får anpassa sig efter en jakt på framgång, makt och egentid känns lite.. tomt och kallt. Sorgligt.

 5. A skriver:

  Jag personligen hade aldrig orkat med ett förhållande där min man kommer hem och ska fortsätta jobba, jobba i sängen etc. Eller en man som reser så ofta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..