Två timmar i veckan

Jag landade åtta imorse och åkte direkt hem, det var en massa trafik så det tog 1,5 timma från Arlanda till Lidingö. Nyttjade tiden på flyget till att sova så jag hoppade frukosten. Gjorde ordning en cappuccino och en tallrik med havregurt och granola. Går igenom min mail innan jag ska iväg och träna. Sakta, sakta blir det en rutin i vardagen. Träning är den enda biten jag inte riktigt ”får till” men efter samtalet med Rachel har jag verkligen insett hur jag prioriterar. Istället för att säga ”jag hinner inte träna” så blir det ”Jag prioriterar inte två timmar i veckan att röra på mig ordentligt”. Då blir det tydligt var prioriteten ska vara.

Efter träningen ska jag till kontoret, det är lite kaos där nu för på måndag byter vi kontor! Vid fyra idag hämtar jag barnen. Åh.

 1. Hanna skriver:

  Jag har två barn och två hundar. Min vardagsmotion består av att rasta hundarna och dra vagn samtidigt. Kidsen på tre år får snällt följa med ut och rasta. Ofta stannar vi på någon lekplats också, eller plockar kottar i skogen. Jag är så glad att jag hittat en motionsform som jag trivs med och som inte känns ”nu-måste-jag-ta-mig-i-kragen-och-träna” typ. Har testat så många motionsformer, gympa, simning etc men hundar passar mig perfekt 🙂

 2. Du är såå grym! En stor förebild som kvinna, mamma och människa🌺Forts så!

 3. Carro skriver:

  Ååååh, jag är SÅ glad att du väljer att säga prioritera istället för att du inte har tid. Jag fick till mig det för flera år sen så jag haft det mindsetet i flera år och det gör sån otrolig skillnad. Framförallt när ANDRA säger att de inte har tid, då tänker jag i tystnad att det är tydligt var de har sina prioriteringar, och kanske framförallt när det är folk som har möten med mig som bokas av eller inte kommer i tid till eller att jag får höra ”åh jag vill sååå gärna ses men jag har inte tid!”. Jag fattar alltid helt att andra har sina prioriteringar och tar inte illa upp, det handlar om att välja det som främjar en bäst till det resultat man vill ha, så det är såå spännande!!

  1. Amanda skriver:

   Jag med! Helt rätt ju, ytterst få människor som faktikst inte har tid, majoriteten prioriterat annat bara

 4. Ana skriver:

  Klart att det är prioritering som gäller, folk som säger att de inte hinner träna ljuger för sig själva. Alla har tid för att träna även om det är 10 minuter, även om man sitter på kontoret så kan man göra övningar med benen sittandes 🙂 alla hinner om man vill. Vill man så kan man.

 5. Nina skriver:

  Isabella, du har ju pratat mycket om hur du visualiserar. Kan inte du dela med dig av hur du gör? Jag vill gärna lära mig att visualisera men lyckas inte riktigt. Var börjar man? Hur ska man tänka för att nå sina mål?

  1. Eva skriver:

   I Stockholm har man numera rätt till heltids förskola oavsett vad du gör under den tiden oavsett om du arbetar, föräldraledig, arbetslös eller annat. Med andra ord ingen som kollar vilken aktivitet du ägnar dig åt när ditt barn är på förskolan.

   1. Katta skriver:

    Ok, då förstår jag bättre. Har länge undrat hur det går till annars. I vår kommun måste vi lämna in jobbscheman och tiden på förskolan är alltså enbart under arbetstiden. Det efterföljs väldigt strikt. Ingen betald träning under arbetstid! Därför min kommentar -” Sofia och B”…Så varför skulle jag ge mig? Det ser tydligen väldigt olika ut i landet. Sen kan man ju fundera/ ha åsikter om en heltidsförskola är ett måste för arbetslösa/ f-lediga? El barnomsorg för spa och träning ?!Bättre kanske lägga de pengarna på tex förlossningsvården? Extra resurspersonal på skolor?!
    Min åsikt iallafall, alla får tycka och tänka som de vill..

   1. Vera skriver:

    Är det dessa regler på Lidingö också? Jag antar att du talar om Stockholms stad.
    Länet har 26 kommuner som alla har rätt att ha sina egna regler för förskola.
    och barntillsyn.

   1. Sofia skriver:

    Lidingö
    Om du förvärvsarbetar har du rätt till den tid som krävs för du ska kunna arbeta, det vill säga ta dig till och från arbetet samt utföra det.

   1. Sofia skriver:

    Nja gäller inte heltid för syskon vid föräldraledighet? Svårt att tro att det gäller fika, spa, osv.

   1. Erika skriver:

    Katta: kanske kan ni gå ihop flera o försöka trycka på vikten av träning. Många företag ger ju möjlighet till träning på arbetstid för att de tänker framåt. Tränar man håller man sig frisk och pigg. Och friska människor jobbar ju bättre än sjukskrivna 😉

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..