Troschock

Och så är vi på Arlanda! Jag gjorde en trosklassiker vid säkerhetskontrollen, lyfte handbagaget utan att ha hunnit dra igen blixtlåset – Alla underkläder flög ut över hela golvet, som en färgglad Hanky Panky konfetti typ. Jag försökte låtsas vara oberörd när jag kravlade runt på golvet och samlade ihop allt. Fick snällt be en man att flytta sin fot från min bh. Uhh. Tur att man är rätt cool som person ändå! Hur som helst så är det jag och Sascha som reser ihop. Hon hjälper mig med all dokumentation och styling ikväll. Denna resa är vår andra, vi var i Cannes för några veckor sedan tillsammans. Jag behöver ha en person med mig på resorna för att fotografera till kanalerna, så mitt team brukar varva med vem som åker. Det är ju spännande platser men det är för mycket resor för en person, min energi är lite mer extrem. Men vi har väldigt roligt när vi är iväg och man lär känna varandra ordentligt.

Jag köpte ett puder från YSL och läppbalsam från LCC på taxfreen. Ser ni mitt fina passfodral i beiget läder från Valextra? Den fick jag i födelsedagspresent av Pingis. Så fint med mina initialer. Nu lyfter vi mot Oslo och sedan vidare till NYC. Vi landar halv två på eftermiddagen idag så det blir inte så mycket innan galan ikväll. En promenad, besöka en Blowdry-bar och göra ordning mig. På tisdagen träffar jag en viktig distributör för LCC, Pingis kör Warszawa samma dag. Heja! Vi hörs sen.

 1. En nyfiken fråga från en tjej som inte kan så mycket..
  Hur fungerar det när du tar med anställda så? Får det lön för en 8 h dag plus traktamente?

  Jag tänker en flygresa tar ju 6 timmar. Räknas det med då?:) eller ingår det i traktamentet?

  1. A.J skriver:

   Det kan ju vara så att de har avtalat bort restidsersättning, övertidsersättning samt har ”förtroendearbetstid” och istället får en högre lön och kan plocka ut inarbetad tid i ledighet. Så arbetar till exempel jag som reser mkt i min tjänst och har den typen av jobb som kräver att man ibland måste rycka in med kort varsel eller arbeta långa pass. Alltså inget 8-17-jobb där man kan stänga av telefon och dator och gå hem. På mitt jobb har vi inget system där vi rapporterar arbetade timmar eller lediga dagar, vi förväntas liksom hålla koll på det själva och även ansvara själva för att ta ledigt för inarbetad tid. Jag trivs med den friheten och det är rätt vanligt att arbeta på det sättet i vissa typer av befattningar.

 2. Vill du tipsa om dina favoritparfymer?

 3. m skriver:

  ”Hanky Panky konfetti” för en resa på 48 timmar?…..

 4. Elin skriver:

  Inte så svårt att ha extrem energi när man slipper göra allt tråkigt, typ diska, städa, laga mat, dokumentera, välja kläder, fixa sig. Alla skulle nog ha extrem energi då.

 5. Hanna skriver:

  Fin kjol, ser helt perfekt ut! Får man fråga var den kommer ifrån?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..