Se andra

Vad en helgdag går i ett svisch! Vi tog en promenad för att köpa glass till efterrätt och så var vi ute en stund och brummade runt med Gillis elbil innan Matilda och Julia var här. Efter det har vi lekt hemma. Barnen älskar Julia och tycker att det är roligt att visa henne saker. Jag är stolt över mycket hos mina barn men just kärleken mellan varandra och omsorgen till andra, både barn och vuxna, är fina sidor. Tillexempel påminner Gillis mig när vi går förbi en tiggare in i butiken att vi borde lägga i något på vägen ut. Det är inte lätt för en fyraåring att ta in att världen är orättvis men att se en person be om pengar/mat utanför en matbutik är till och med något han greppar och vill rätta till. I min uppfostran är det viktigt att Gillis och Sally ser alla människor, inte bara går förbi.

Lässtund med gänget! Nu sover alla barn och Matilda och jag ska ha en lördagskväll ihop. Vi har redan dragit på oss mjukisbyxorna och slängt upp håret i en knut. Jag njuter av lugnet in i det sista. Jag har barnen fram till fyra imorgon och sedan väntar en jobbmiddag och New York på måndag morgon.

 1. Jenny skriver:

  Nu tas tiggeriet upp igen så många kommentarer genererar lite pengar. Jag vet inte..samhället har blivit snedvridet i många aspekter kan jag tycka. Jag är själv utbildad jurist och har nu två barn. Jag har slutar arbeta så mycket och ska gå ner i tid när jag väl börjar igen för att jag vill vara med barnen så mycket som möjligt när dom är små och vill umgås med mig. Men där är vi alla olika. samhället är otroligt tufft idag och jag vill försöka försäkra mig om att jag gjort mitt bästa/vårt bästa för att ge flickorna en så trygg och bra bas som möjligt att stå på för att vara redo för samhället när dom blir äldre och när vi som föräldrar därmed är mycket mindre närvarande. Jag skulle ångra mig annars. Att våra barn ska må bra och ha så roligt som möjligt är mina mål, mina ständiga mål. jobba kan jag göra senare. När dom är tonåringar
  Vill dom knappast hänga med morsan på samma sätt iaf 😀

 2. D M A skriver:

  Hej Isabella. Jag har följt din blogg ett bra tag nu (i 8 – 9 år, faktiskt!) och jag vet att du får mycket kritik för dina val i livet (vanligtvis gällande familjelivet), men jag ville bara skriva att du verkar vara en fin mamma som lär dina barn att omtänksamhet och lycka är otroligt viktigt i livet. Jag önskar dig och dina nära all medgång, lugn och lycka i livet!

 3. Även om jag inte supportar tiggeriet pga att det i princip bara är ”money for nothing” och att alla människor i Sverige faktiskt har möjligheten till ett bättre liv med tanke på skyddsnätet vi har (och som vi betalar en del av våra löner för att upprätthålla), så håller jag med om att det är viktigt att inte ignorera människor för det om något är att markera att de inte är lika mycket värda. Efter att ha tillbringat en lång tid i Sydafrika så ser jag däremot annorlunda på tiggeri och ”fattigdomen” i Sverige. I utvecklingsländer har folk verkligen inget val. Det finns inget Komvux, inga gratis högskolestudier (fattiga barn måste jobba enormt hårt för att kunna läsa vidare, om de ens kan gå i grundskolan), lägenheter som finansieras av kommunen eller socialbidrag. De är så fattiga att de knappt har mat för dagen. Här i Sverige finns möjligheter att komma på fötter om man bara vill och jag ser inte hur man hjälper någon genom att stödja deras alkohol- eller narkotikamissbruk, eller organiserad brottslighet. Det finns andra sätt att hjälpa än att lägga mynt i en pappersmugg (förra veckan gjorde min mamma glögg och tog med mat till ett gäng som stod och väntade utanför ett Stadsmissionen). Att visa omtanke, ödmjukhet och medmänsklighet kan få en person att hitta kraft till att vända på sitt liv till något bättre. Till exempel en liten pojke som vill vara snäll mot en person som lever på gatan, eller ett enkelt hej följt av ett leende till vilken människa som helst. Det är det vi måste lära de små liven som en dag ska ta över efter oss.

  Bara vissa kommentarer här är ju praktexempel på att det finns en hel del att jobba på när det kommer till att vidarebefordra rätt typer av värderingar till kommande generationer. Jag jobbar inom skolan och ser varje dag exempel på good parenting och bad parenting…

 4. Lovisa skriver:

  Jag tycker du verkar vara en otroligt fin och närvarande förälder Bella!

 5. Jenny M skriver:

  Nu får jag inte riktigt ihop det… Du vill lära barnen att det är viktigt att ”se” alla människor. (Underförstått att alla människor har samma värde) Men för några dagar sedan antydde du att det inte är lika ”fint” att bo i Jakobsberg som på Lidingö…

  1. Asplund skriver:

   Självklart är det inte lika fint att bo i Jakan som på Lindingö. Det är ju sant och ingen vits att hyckla med set.
   Däremot är det ingen på bloggen som kopplat bostadsort till människovärde. Du missar målet här.

  1. B skriver:

   Håller med Asplund. Det är faktiskt inte lika fint att bo överallt 🙂 vissa områden är finare och dyrare än andra, men det betyder ju inte att man är sämre som människa för att man inte bor i ett fint område. Och det tror jag inte Isabella tycker heller 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..