Dom är här!

Lördag morgon, jag somnade när jag nattade om barnen vid tio igår i min säng och vaknade 08.00 imorse! Tio timmar sömn, galet. Jag minns inte när jag sov så länge sist, är det därför jag fick huvudvärk? Vi har verkligen haft en lugn mysmorgon med en massa böcker, och lagom till varm choklad och kaffe så läcktes barnens dinosaurier:

Säg hej till Dino och Sallys som inte syns på bild heter Rex. Vi har haft bebis-skola på morgonen, jag har berättat att det är viktigt att nykläckta får ligga nära på bröstet och få mycket pussar. Dock var dino så slajmig så jag drog en vit lögn och sa att dinosaurier hellre föredrar att ligga på en filt för det påminner om mammans päls…..

Nu väntar vi in våra kompisar, Sally är peppad på att få lära Julia krypa. Gästrummet är inte helt klart än men sängen är redo nybäddad. Ni får se allt när det är klart! Ha en trevlig lördag!

 1. Lina skriver:

  Vart kommer sängkläderna och sängstommen ifrån?

  1. Josefin skriver:

   Undrar också 🙂

 2. Emeli skriver:

  Vart är skåpet/hyllan med dörran från? 🙂

 3. Så roligt med dinosaurieägg! Vilken mysig dag ni har haft låter det som. Här hemma är jag i full gång med barnens julkalender och en bok till dem. Ska bli så rolig att börja den 1 december och börja räkna ner på riktigt till julafton ☺️ Kolla gärna in på min blogg i veckan för att se allt om kalendern och mycket annat.

  Kram på er och trevligt lördag ❤️

 4. Amelie skriver:

  Fun fact, rubriken bör heta: De är här.
  Om du kan byta de mot vi (alltså; vi är här), och det blir en korrekt mening, ska det vara de. Om du istället kan byta till oss (alltså; oss är här) ska du använda ordet dem.

  Nu passar alltså vi bättre än oss, att byta ut. Ergo; rubriken bör för att vara grammatiskt korrekt, stavas de och inte dem.

  Tips för att skilja på de och dem! 🙂

  1. Jessi skriver:

   Nu har du nog sett fel. Det står DOM, inte DEM.

  1. Kattis skriver:

   Men ”dom” är helt okej i informell text, som det här. Din kommentar hade ju passat bättre om det stod ”dem” 🙂 men det är ett bra tips och faktiskt så jag lärde mig de/dem, i vuxen ålder, efter att ha lärt mig i skolan att ”dom” funkar i alla lägen haha.

 5. Lisa skriver:

  Åh! Var köper man sådana ägg? Tack/Lisa

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..