Dinosaurieägg

En sak som är bra med att ha barnen på halvtid, det är vid långa nattningar. Förut fixade jag inte riktigt när en timma hade passerat och det började gå mot 90 minuter. Idag har jag planerat bättre under dagarna då jag har barnen så det är ingen katastrof. Jag kommer ofta igång med jobbet mot halv nio-nio och då kan jag köra på i 1,5 timma innan jag blir trött. Nästan alla kvällar hinner jag läsa också. Det är så jag stänger av jobbhjärnan. Jag brukar somna elva-tolv och kliva upp 06.00-06.30, det fungerar perfekt för mig. Helgerna utan barn får jag ju sova ut och ta igen.

Idag åkte jag ut till ett spa på Lidingö för att varva ner och ro om mig själv lite. Jag hade tårar som tryckte vid näthinnan men samlade mig. Bytte om till morgonrock, tog en kopp te och läste Elle. Sedan väntade en massage. Jag hämtade barnen vid fyra, vi tog med oss allt hem eftersom det väntar långhelg för oss, förskolan är stängd imorgon. Väl hemma blev det bråttom upp till sovrummet för där väntade dinosaurieägg som håller på att kläckas:

Väldigt spännande! Barnen rekommenderade mig att köra handskar, det fanns en risk att bli biten nämligen. Älskar Sallys outfit, tyllkjol, Spiderman-strumpbyxor och storebrorsas tröja. Hon i ett nötskal.

Sedan blev det middag, jag hade önskat ett recept från boken Beauty Food. Så himla gott! Nu sover barnen och det är dags att köra ett jobbrace. Jag tänkte applicera The Cure Hair-mask från LCC i håret och sova med den inatt samt fuktmask i ansiktet. Det behövs efter veckans stylingar. Imorgon startar jag en helg osminkad, åh så skönt. Långflyg på måndag och då behöver man börja boosta med fukt.

 1. Låg i samma stol ett dygn senare, så vart lite chockad först när jag såg ”min bild” innan poletten föll ned

 2. Eli skriver:

  Varför har du målade tånaglar när det är vinter och då du är singel? Är det för att du tycker det är fint eller för att du har en man vid din sida?*nyfiken i er en strut*

  1. Stella skriver:

   Jag har målade tånaglar året om trots att jag är singel. Jag gör det för min egen skull, tycker om att ta hand om mig. Frågor på det?

  1. Cilla skriver:

   Hjälp, kan man inte få ha målade naglar för sin egen skull? Sorglig reflektion…

  1. Majas skriver:

   Oj hjälp! Jag har också målade tånaglar – alltid! Men jag har nog inte visat fötterna för en enda människa på flera veckor. Det är helt och hållet för min skull, precis som det är för min skull jag gör allt annat som hör till kroppsvård och ”piff”. Inte sjutton skulle jag måla naglarna för en mans skull, precis lika lite som jag skulle sluta måla naglarna om det visar sig att mannen jag träffar inte gillar det. Mina tånaglar är inte till för någon annans behag.

 3. Anna skriver:

  Detta är nog en del av hennes jobb också. Hon är på spa och skriver sen ett blogginlägg om det, så man kan ju räkna detta till jobb.. Så då kan väl barnen vara på förskola 😊 Tror många inte förstår hur bloggare jobbar..

 4. Det gjorde lite ont i mig det du skrev om tårarna. Hoppas att du mådde bättre efteråt. Ta hand om din fina Bella! Kram Karin

 5. Julia skriver:

  Asplund, du är väldigt onyanserad i dina resonemang. Det är varken det ena eller det andra – dess huvudsakliga syfte är ju att vara en blandning av båda. Förskolan bedriver en pedagogisk verksamhet, ja, men den kan gott och väl kompletteras av föräldrars närvaro. Barn behöver inga 8-16 dagar på förskolan för att stimuleras intellektuellt. Det är ett rent påhitt eller en ursäkt för föräldrar att jobba eller roa sig när barnen är på förskolan. Enligt vetenskaplig forskning kan föräldrar, med sunda värderingar och grundläggande kunskap om alfabetet och multiplikationstabellen (innan någon kommenterar: bara för att ge konkreta exempel, det görs mycket annat vettigt) fostra sina barn och förbereda dem inför påbörjad skolgång. Att barn behöver kamrater är en annan sak – men kan det ju också föreligga ett föräldraansvar att se till att barnet får träffa andra barn. Jag riktar ingen kritik åt Isabella, hon får göra som hon vill och det kanske inte ens var hennes ansvar att hämta denna dag, men jag riktar kritik åt ditt sätt att dela upp en verksamhet i dessa två delar.

  /Lärare med 5 års utbildning i pedagogik.

  1. Johanna skriver:

   Amen! Precis så! Och för mig, som skild är det obegripligt att inte hämta barnen tidigt istället när man har dem så lite och ta massage på en pappa-dag! De är ju så små också.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..