Miljardbolag!

Idag var Raoul förbi kontoret vid lunch, han är grundare till Natural Cycles tillsammans med Elina. Det har varit mycket spring med papper som ska signeras den senaste tiden och varför beror på det kapital bolaget valde att ta in nyligen. Natural Cycles startades för tre år sedan (jag blev delägare i samma veva när jag ville bli gravid med Sally. Då använde jag deras plan för att lära känna min ägglossningscykel, nu är det prevent som preventivmedel) och vet ni vad bolaget är värderat till på så få år? Över en miljard! Det är en resa väldigt få bolag i världen har gjort på kort tid.

Preventivmedlet finns nu i 160 länder och har över en halv miljon användare. Jag minns när vi hade 10 000 som mål för tre år sedan. Nu ska kapitalet användas för mer R&D (research and development) och fortsätta den globala resan, USA är nästa steg. Heja Raoul och Elina (och såklart teamet bakom!), ni är påväg att bygga ett bolag som vi svenskar kommer att vara stolta över i framtiden. ”Är du svensk? Jaha, är det inte där Spotify, Klarna och Natural Cycles startades? … Japp” :- )

Om jag kommer att sälja av mina aktier? Nix, jag ser fram emot att vara med på resan i många år till. Jag tror verkligen på produkten och teamet. Jag brinner för att göra skillnad och att få gå in på marknader är p-piller inte är tillåtna av religösa skäl och vi istället kan erbjuda en app och termometer kommer göra skillnad för tusentals kvinnor. Det är något vi redan gör och fortsätter med.

 1. Denna app har extremt stort värde i muslimska länder. Ni borde fokusera på denna gigantiska marknad.

 2. Jens skriver:

  Hej! Imponerande jag har en fråga. Vad är skillnaden på vad bolaget är värderat till jämfört med vinst och omsättning?

  1. Linda skriver:

   Ja nu har det ju stoppat in en massa pengar. Aktiekapital. Men det har inte genererat nån vinst. Det återstår att se.

 3. Sandra skriver:

  Jag började använda NC i april i år och är supernöjd med det! Jag kombinerar tempmätningen med ägglossningstest. Appen vet när testen ska göras, när mensen kommer och gröna dagarna är många. Allt bara funkar som en klocka 🙂 Härligt att känna sin kropp och tummen upp för hornomfria preventivmedel! Min sambo har appen på sin telefon också, så han är delaktig i användandet och håller koll. Jag tror man är skeptisk till NC för att man tycker det känns konstigt att ”bara” mäta temperaturen. Det har folk använt som metod sedan hedenhös, men inte i kombination med smart teknik och algoritmer. Många tror det handlar temperaturen för just denna dag, men appen samlar ju information dagligen och den hoppar inte till ”röd dag” så fort tempen kastar lite. Appen beaktar också sperimernas levnadstid, dvs. lägger röda dagar i tillräckligt långt på förhand! Den hoppar inte från gröd till röd hela tiden! De som kritiserar NC: det handlar nog om hurdan livsstil man har och vad som passar en själv. För mig passar det utmärkt eftersom jag lever rutinerat och min mens har alltid varit regelbunden. Jag tar själv mitt ansvar i användandet av NC och om jag vakat halva natten mäter jag inte. Inte svårare än så.

 4. JM skriver:

  Hej,
  intreserad av att investera i företaget. Hur går man tillväga?

  1. Anton skriver:

   Det är ett privat dvs onoterat bolag.
   Vill man investera i bolag som inte är noterade får man vända sig till styrelsen i bolaget men i detta fall tror jag inte du kommer att ha framgång (om du inte vill investera väldigt mycket pengar – 2016 tog NC in 50 milj kr bl a från Bonnier Growth Media).

 5. Nea skriver:

  Bara som ett tips eftersom du har så många internationella läsare (är själv från Finland): din Instastory är ju på engelska med en massa internationella följare också och speciellt när det gäller business-snack tänker man ju ofta i dollar, spec. då man snackar företag som opererar globalt. Då kan det bli missvisande om du hänvisar till saker i svenska kronor, som nu Natural Cycels som ett miljardbolag. Tänkte åtm själv automatiskt på a billion dollars och billion dollar companies, så kan vara bra att lägga till en valuta i fortsättningen för att förtydliga. Vill inte vara petig, bara nåt jag själv tänkte på när jag först missförstod eller tänkte i andra banor än menat 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..