Premiär!

Jag har haft en kväll med Sally som skrikit i två timmar. Det var ingen fara men hon missade sin sovstund vid lunch så vid fyra blev allt allt fel och hon blev i upplösningstillstånd tills jag fick henne att somna. Kastade i mig choklad för att bättra på tålamodet och sneglade på klockan, direkt efter nattning väntade ett telefonmöte med en annan tidszon. Jag var orolig för att få ihop allt. Men barnen fick i sig middag, vi badade, på med pyjamas och somnade. Jag hann ringa in till det virtuella konferensrummet på minuten, puh. Ett tag, när riset med currysås låg på golvet och jag hade fått en förpackning äppeljuice ner i min mat, ville jag lägga mig ner och grina eller dra hårtussar ur mitt hår, men så tänkte jag på att barnen åker till O imorgon och då kom det en dos superkraft som gjorde att jag fick tillbaka tålamodet och framför allt lugnet. Jag ville inte att sista kvällen skulle avslutas med skrik och gråt, fy.

Hur som helst, nu har jag satt mig vid köksbordet med en kopp té och är redo för att fortsätta med jobb. Det är märkligt hur man snabbt förtränger en tuff kväll och kan börja om med annat. Eller så har jag blivit van att kastas mellan olika moment i vardagen. Men innan jag sätter mig med förberedelser för mitt samtal på scen hos SIME i veckan, vill jag dela något roligt. Ikväll är det premiär för första avsnittet av A Quest for Success. Det känns som om jag har skrivit om det så många gånger redan att vi gör såhär; Hoppas att ni gillar min onlineserie! 

 1. Fyfan för bard, och för dig, som bryr dig om systerskapet så pass myclet att du völjer att sända hans avsnitt trots hans uttalanden.

  1. Tycker också att Bards grisande under metoo-kampanj var snedvridet. Men, vill vi leva i ett samhälle där människor med annorlunda åsikter skuffas undan, eller göms undan? Det vill inte jag i alla fall. Alla har rätt till sin åsikt, även om den verkligen inte överrensstämmer med min egen. Sedan får man skapa diskussion utifrån det, men vi skall ju knappast syssla med censur…

   1. Folk MÅSTE lära sig rätt begrepp i den här diskussionen. Censur är när staten i förväg går in och kontrollerar material. Alla har självklart rätt till sin åsikt, däremot inte självklart rätt att sprida den på t ex privata bloggar.

  1. Va menar du Karin? De sköter väl sina dagar bäst de vill, eller hur? De har sina bestämda dagar och om bella/odd inte kan ibland så ändrar dem då, inte annars, gör nog ingen annan förälder med vv heller. Låt dem sköta sitt!
   Himla taskigt sagt!

 2. Vilken otroligt vacker inspelning. Detta kan vara den snyggaste jag har sett på Youtube! Jag har haft svårt för Bard efter metoo men här får han lyfta några riktigt bra åsikter och det glädjer mig att se att han har värderingar som handlar om allas lika värde samtidigt som jag blir inspirerad av hans tankar om framtiden. Längtar efter kommande avsnitt, kan du inte berätta vilka fler gäster som blir?

 3. Om Odd har haft barnen i 1 vecka, varför har du inte barnen i flera dagar när det är dina dagar? Ska du ut och resa igen?

  1. Snälla nån.. Detta är ”None of your business”!
   Och ni har ingen rätt att döma henne, vem vet hur de har kommit överens om det framöver?

  2. För att den gången var ett undantag, för att dom tillsammans har bestämt att tre dagar i taget är bäst och att de fortsätter med den ordningen igen

 4. Kul! Men alldeles för kort 🙂 tycker också man kunde ta in fler så det blir lite mer diskussion och diverse synvinklar. Grattis får man nog säga ändå! Tycker Bard är rolig 🙂

 5. Fantastiskt avsnitt! Alexander Bard är ett geni, skulle kunna sitta och lyssna på honom i timmar! Produktionen kändes också proffsig 🙂 bra jobbat!

 6. Himla inspirerande och lärorikt! Bättre än jag trodde den skulle vara, trailern liknade ju en volvoreklam så detta överraskade mig positivt. Ser fram emot fler avsnitt! Hade gärna velat ha en varje måndag för att fylla på med ny energi inför kommande veckan.

 7. Förlåt mig men det vore liite konstigt om det vart skrik och gråt från din sida. Du har dina barn tre dar åt gången. Förlåt mindre tom då du missar dina dar och Odd tydligen vägrar låta dig ta dom extra såsom du låter han ta dom extra.

  Skärp dig!

  1. Kattis- man är bara människa. I bland kan känslorna välla över när det blir för jobbigt, inget fel i att det då kommer tårar..

  2. Fast varför ska odd behöva vara utan barnen längre när Isabella valde att resa. Hade jag och min man skiljt oss och han hade rest iväg på sina dagar hade jag inte velat ge bort Mina dagar och vara utan barnen längre. De är ju en prioritering Isabella gjort.

  3. Du startar med ”förlåt mig, men”, varför måste du ens öppna munnen då? Suck. 1. Att det är tre dagar åt gången kanske beror på att det sägs vara det bästa upplägget för de flesta barn under 5 år, enligt barnpsykologer bland annat. En vecka är oftast för lång tid att vara ifrån den andra föräldern medan dem är så små. Vill bara påpeka det eftersom du verkar ha något emot tredagarsprylen. MEN, alla gör som de vill och vad som passar in i ens liv. Livet behöver gå ihop liksom. 2. Så när man är ensamstående förälder och har barn på halvtid så får man aldrig ha en mindre bra dag och bryta ihop, som andra normala mänskliga föräldrar?
   Det där tänket har jag väldigt svårt att förstå mig på. Tröttsamt.

  4. Förlåt men…håll tyst! Att som förälder inte kunna bli tokig på sina barn någongång när det bråkas, allt är fel, trötta barn osv osv osv vore ju konstigt. Vet inte med dig, men något säger mig att du inte står och skrattar och hurrar när dina barn gråtit i timmar?! Så förlåt Kattis, men var tyst nästa gång så kan du istället ägna all din vakna tid med dina barn. Sätt dom i bärselen både på magen och ryggen så att du inte missar minsta lilla sekund med dom för gud förbjude att du kanske missar något och då inte kan klaga på andra mammor som är mänskliga, som kan känna att det är hopplöst med gråtande barn, som längtar efter en stund för sig själv i lugn och ro. Men det var ju bara min åsikt, så förlåt men ställ dig på torget och klaga på en okänd mamma istället så får vi se hur mycket du vågar säga då! Tyst Kattis, bara var tyst istället!

 8. Vad kul att läsa om att du också har tuffa kvällar ibland med barnen. Just i skrivande stund har jag försökt natta dottern i strax 2 timmar och tålamodet är sådär! Tack för en bra blogg!!!! Den är alltid så rolig att läsa! Om din mammaroll men även som entreprenör!!

 9. Jag är ledsen men jag blev faktiskt totalt ointresserad. Kanske för att jag inte tycker om Bard och inte är intresserad av vad han har att säga..men ska ge nästa avsnitt en chans istället.
  Tycker du är så oerhört inspirerande! Tack för det.

 10. Otroligt bra serie! Ser fram emot fler avsnitt. Sen detta med Alexander Bard, han verkar otroligt intelligent och säger mycket bra saker men det är självklart omöjligt att bortse från hans uttalanden i #metoo, vilka känns ännu mer förvånade och korkade efter att ha lyssnat på honom i denna serie. Men all cred och pepp till dig, du är fantastisk!

 11. Vet inte om ni andra hör det men det går inte att koncentrera sig för du ummar hela tiden. Lyssnar med hörlurar, du nickar och ummar mellan varje mening. Tillgjort som en skolflicka. Hade förväntat mig mer pondus i från din sida. Sluta fnittra och ta plats!.

 12. Intressant. Känns som ett nytt koncept som man inte sett förut. Nya och spännande infallsvinklar, även om jag tyckte att man kunde ha gått in djupare och även ha lite längre avsnitt.

 13. Tycker det var svårt att koncentrera sig på samtalet, mitt fokus hamnade på ditt mmmh-ande och alla kamerabytena 😂 Men kan vara jag som är trött också 🤔

  1. Exakt vad jag också tyckte. Så svårt att hålla fokus med Bellas ”Mmm” efter varenda mening som Bard sa. A och O är väl att vara tyst. Man kan stämma in med ansiktsuttryck om man behöver.
   Utöver det är produktionen otroligt proffsig och jag tycker Bella gör helt rätt att göra den här satsningen. Förhoppningsvis utvecklas hon, det är ju vara första avsnittet av förhoppningsvis många. Men om du ser detta Isabella så snälla gör den förbättringen.

 14. Jag vet inte riktigt, får en känsla av att du kanske inte borde ha barnen hos dig? Låt dem få ett stabilt hem hos Odd och så kan du besöka dem när du känner för det? Att hon skriker två timmar beror inte på att hon missat vila. Det är jag hundra på.

  1. Men fy vad elak kommentar. Tyck vad du vill men är det elakt/nedlåtande så är det inte mer än rätt att du håller det för dig själv! Antar att du är en vuxen människa, vilket gör det otroligt sorgligt, bete dig som en. Sånt skriver man inte ut, bara för att Isabella är offentlig innebär det inte att du kan kläcka ur dig precis vad du vill. Fy skäms på dig. Man hoppar inte på någon så som du gör, i synnerhet inte när det kommer till någon annans föräldraskap. Sköt ditt, och håll din negativa, otroligt nedlåtande, energi för dig själv.

  2. Men herregud så elakt skrivet. Du har ingen aning om hur läget är hos dem. Slutar verkligen aldrig förvånas av kommentarerna här. Helt sanslöst.

  3. Min som kunde bli sådär i samma ålder om han inte fått sova lunch och var övertrött.. Dessutom har ju Sally precis varit sjuk och det kan med påverka energin och humöret. Det här är ett supervanligt bettende hos småbarn.

  4. Är du helt dum i huvudet!!!! Hört talas om trots?! Båda mina barn har fått såna perioder o tack gode gud att jag hade BRA vänner under den tiden som sa att det skulle gå över. O tada.. det gjorde det! Vissa barn är känsligare än andra barn o det e verkligen inget ovanligt med frustrationsskrik.

  5. Men Minna… jag skulle bli orolig om Sally aldrig skulle skrika. Barn skriker när de blir övertrötta och sen fortsätter de av bara farten. Sen tycker jag att det är oförskämt av dig att lägga dig i andras barnuppfostran, i synnerhet när det är personer du inte känner och som inte har frågat efter din åsikt. Du har absolut ingenting med det att göra!

   1. När jag var liten fick jag lära mig ”den hårda vägen” att inte gråta, så när jag hade råkat ut för en olycka med min hand, när jag var 6 år och kom till sjukhuset och bara satt helt moltyst, så tog doktorn min mamma lite avsides och frågade om jag aldrig grät, för då är det nåt som är riktigt fel.
    Nu hade jag ju gråtit just vid olyckstillfället men som vanligt så slutade jag ganska kvickt för att inte irritera eller ”skämma ut” mamma, det gällde att hålla sig på god kant med henne nämligen.
    Hälsningar Skåne.

  6. Så otroligt onödig kommentar. Så sårande och dömande. Oerhört ledsamt att du känner att du kan uttrycka dig på det sättet om någon annans liv och någon annans barn, som du inte känner.

  7. Fy fasen så elakt skrivet! Under trotsåren kan det där vara varje dag om du har ett barn med mycket trots i sig.

   Du är ett nättroll, skämmes!

 15. Vad roligt med serien! Produktionen och samtalet var bra och intressant.

  Två små saker jag slogs av var 1) klippningen är lite underlig. Den är snabb och byter gärna vinkel mitt i en mening, samt att den gärna håller fokus på Isabella när gästen pratar. Det blir lite rörigt. 2) Isabellas (dina) affirmationer under samtalet. Ett instoppat ”ja” eller liknande i ett vanligt samtal är en bekräftelse på att man lyssnar, men i det här formatet blir det ett avbrott för tittaren som ger ett lite rörigt intryck. Jag skulle tona ner affirmationerna och vänta tills det blir ett mer naturligt avbrott i samtalet, och då istället ställa en följdfråga.

  Men på det stora hela bra! Intervjuproduktion är svårt, det blir så himla intimt så små saker sticker ut väldigt mycket.

 16. svinbra och inpererande! tycker också det är bra att isabellla delar att det är jobbigt med barnen ibland,, får mig att förstå mina vänner om är mammor bättre!

 17. Boka inte in möten de kvällar du har barnen – du kan ju aldrig veta säkert hur kvällen blir och det är ju tråkigt om den du ska ha möte med planerat in något som sedan kanske inte blir av?

 18. Tyckte avsnitten var bra gjort och så, men fattade inte riktigt syftet med det. Men det kanske är för att jag inte fattar syftet med Bard. Kommer hur som fortsätta se på avsnitten när de kommer, kanske blir bättre med någon annan gäst 🙂

 19. Hann ringa in till det virtuella telefonmötet. Vad menas med det? Skypemöten är det alla företag har som försöker tänka på miljön, så välkommen in i klubben.

  1. Hon skrev ju det ”virtuella konferensrummet”, vilket jag tolkar är ett sådant telefonmöte där man har en kod för att ringa in så att flera ska kunna delta. Är väl inget konstigt med den meningen, vi använder aldrig Skype på mitt företag utan bara olika tjänster som kan liknas vid virtuella konferensrum.

  1. Men det har ju både hon och andra förklarat… att O vill inte bli sökbar via google. Oftast skriver hon ju barnens pappa.

  2. Detta har hon ju förklarar en mängd gånger, han vill inte komma upp på sökmotorer. Och gör det någon skillnad? Alla som läser bloggen vet ju vem det är.

 20. Mycket intressant avsnitt och proffsigt gjort. Lagom längd också 🙂
  Det enda jag hade önskat är om man kan ha ett utan engelsk text och ett med, haha är en småsak 🙂
  Sen tyckte jag inte riktigt att det framgick vad han offrat? Men det är ju svårt för dig att svara på, men hoppas kommander personer som intervjuas är mer öppna kring det.
  Tycker Bard har många intressanta inställningar, även om han sjönk mycket i mina ögon efter hans uttalande om CW. Men jag är glad att du valde att visa avsnittet då jag håller med någon här uppe som kommenterade, tycker inte heller att vi ska syssla med censur.

 21. TACK för 22 tankeväckande minuter. Det var otroligt inspirerande måste jag säga, och det gav både en mer nyanserad bild av Bard samt de frågor ni tog upp. Jag ser fram emot kommande avsnitt.

 22. På tal om att inte läsa kommentarer efter att man gjort nått, så hoppas jag du tar dig tid att läsa iallafall haha. Detta var superintressant att titta på! Fortsätt med detta! 🙂

 23. Hej,
  jag är tvungen att kommentera. Snälla i nästa avsnitt måste du tänka på att inte säga ”mm” hela tiden, det hörs väldigt tydligt när man väl märker det! Kunde inte sluta tänka på det så slutade kolla.. Annars super bra avsnitt av kvalité!

  1. Dessvärre blev det samma sak för mig. Vill gärna se fler avsnitt men allt ”mm” måste minskas betydligt. Svårt att koncentrera mig på vad som sades så jag såg bara halva. Ser fram emot nästa avsnitt.

 24. Intressant! Ser fram emot fler avsnitt. Tycker på sätt och vis att det är bra att du tar ett steg tillbaka och låter Bard ta mycket plats, men skulle tillföra en del om du vid ett eller ett par tillfällen ifrågasatte eller bad om en förklaring/fördjupning. För att få det än mer nyanserat.
  Du ska vara stolt!

 25. Åh vad jag blir ledsen när jag ser vad vissa skriver. Hoppas verkligen inte du tar åt dig. Jag är så imponerad av ditt föräldraskap som utstrålar trygghet, lekfullhet och kärlek. Alla föräldrar jag känner, mig inkluderat, upplever sådana kvällar och känner sig ibland otillräckliga. Detta oavsett jobbsituation, partnersituation eller ekonomi för den delen. Du är så bra.

 26. Kunde inte se mer än 10 minuter eftersom jag blev så störd av alla ”mm” ”mmm” ”mmm”. Det är jättesvårt att arbeta bort eftersom det är ett invant beteende; vi bekräftar andra att vi lyssnar när de pratar genom att nicka och mmm:a. Vid intervjuer blir det dock jättejobbigt att lyssna på. Hitta inspiration hos Malou eller Fredrik Skavlan!

 27. Intressant! Dock fick vi väl inte svar på frågan vad han offrat? Och ja ditt hummande gjorde nästan att jag stängde av.

 28. Blev positivt överraskad av vad Bard hade att säga. Men jag trodde att du skulle vara mer aktiv i samtalet. Hur som, bra avsnitt!!

 29. Jag tyckte om det! Men förstod inte heller riktigt vad han offrat. Men det kanske inte behöver vara speciellt uttalat.

 30. Grymt jobbat Isabella!! Riktigt imponerad.

  Får samtidigt ont i magen av alla elaka och pinsamma kommentarer här ovan. Följt dig i säkert 8 år och du är en sådan OTROLIG förebild, glöm aldrig det!

  Och WOW ännu en gång, kör hårt!!
  Kram

 31. En mycket intressant första avsnitt. Spännande och inspirerande att höra och jag ser fram emot nästa avsnitt. Jag tycker att du gjorde ett riktigt bra jobb och ska vara stolt över vad du åstadkommit. Ett önskemål skulle vara att lägga fokus på kvinnliga gäster framöver, t ex Gunhild Stordalen eller Helena Stjernholm (Näringslivets mäktigaste kvinna enligt VA 2017). Detta för att skifta den allmänna normen från att inspireras av män till att inspireras av människor.

  Och du, det är helt ok att känna sig maktlös, stressad och rådvill när det gäller arga/ledsna barn. Jag tror att alla föräldrar känner så någon gång och det är helt ok.

  Kram på dig! Var stolt!

 32. Bra första avsnitt! Håller med övriga kommentarer om att du kan försöka tänka på ditt mmm:ande och korta svar till det som, i detta fall, Bard säger. Som tittare blir man avbruten av det. Hade också önskat att du djupar mer i det han säger i stället för att hålla med om allt. Vore spännande att få till en diskussion! Jag ser framemot nästa avsnitt och kommande gäster.

 33. Mycket bra och intressant. Bra gjort! Trots Bards oerhört korkade kommentarer om metoo senare. Här var han väldigt insiktsfull och nyanserad.

  1. Jätte intressanta diskussioner och jag tror att detta kan bli riktigt proffsigt om man bara tar bort ”mm” och de lite jobbiga, förvirrade och snabba klippningarna. Fantastiskt ändå att vi som vill kolla på denna serie kan komma med feedback så det kan bli ännu bättre. Tror verkligen detta kan bli riktigt bra, behöver bara en sista touch på det hela. Hejja Isabella, du rockar!!

 34. Veldig bra Isabella, superwoman, virkelig!! Stå på 🙂 Jeg skal selv veldig snart lansere egen webside for uniformer for helsepersonell – veldig spennende!! =)

  1. Men varför supermamma språket? Mammor och pappor har dessa vardagsproblem dag efter dag som du beskriver. Vad är en supermamma?.

 35. Så inspirerande! Av Er båda. Fick sådan energi. TACK, ser fram emot resten!!! Blir så förbannad av alla negativa kommentarer, men vet att du inte tar åt dig, thank god. Varför är ni ens inne på denna blogg? Förstår ni att detta är mobbning? Skäms så pinsamt!!!

 36. Jag väljer också att inte titta. Bard är inte mitt thé, efter hans utalanden finns det inget för mig att hämta.

 37. Jättebra jobbat, snyggt klippt och hela konceptet känns nytänkande! Tänk om alla bara kunde lägga avundsjukan åt sidan och hylla dig. Blir på riktigt illamående hur folk kan uttrycka sig på ett sådant vidrigt sätt.

 38. Varför ställer du inga följdfrågor eller kritiska frågor när Bard går igång och berättar om sina fallosteorier? De är så oerhört ofeministiska

  1. Jag har gått genus på universitet och det jag fick ut av det så hade han mycket jämställda åsikter i detta program ovan. Sen har han i annat fall sagt på annat sätt. Men just här stämde inte bilden jag fått om honom sista tiden.

 39. Så så bra! Men samma här, lyssnade i hörlurar och det blev för jobbigt och rörigt med alla ”mm” som kommer med? förstår att de finns där live men kan ni inte klippa bort dem till nästa gång.. precis som många andra skriver blir det svårt att fokusera på något annat när man väl lagt märke till det… men i övrigt! ser så mycket fram emot kommande avsnitt 🙂 🙂 🙂

 40. Känns väldigt tråkigt att du ger Bard plats efter allt hemskt han sagt. Förstår att det kan finnas en förklaring så hoppas på ett blogginlägg om detta!

 41. Jag blev stressad av den hattiga klippningen. Kameran hoppar fram och tillbaka från Alexander till Isabella hela tiden. Blir konstigt att Bella är så mycket i bild, även när det är A som pratar. Förstår inte syftet med att vi ska se på Bellan som sitter och nickar och hummar hela tiden när det är A som pratar?

  Sen alltså detta med att män måste bresa och bre ut sig så fort de sitter i en tv-studio…. Vad är detta? Tänk om Bella skulle skulle ha suttit sådär med benen brett isär. ALLA skulle ha reagerat! Men män, de måste bara ta plats…..

 42. Idén bakom hela den här serien är så bra verkligen! Intressant och inspirerande att lyssna på. Har haft lite svårt för Bard tidigare så var osäker på vad jag skulle tycka om avsnittet, men jag är så positivt överraskad!
  Oavsett om jag håller med om allt han säger eller inte så tycker jag ändå att det är både viktigt och lärorikt att lyssna på vad han (och andra) säger.

  Bra samtal Isabella och Alexander!

 43. Jag blir faktiskt förvånad för jag tyckte det var en flopp pga kvalitén. Lägger man tid och resurser på något ska det leverera kvalité. Introduktionen talar om framtiden, inspirerande/spännande människor och vilka uppoffringar individerna ifråga gjort. Bard sitter och håller en enmansdialog om vad han kallar filosofi där han konstaterar vad som redan gjorts inom sociala medier och säger att det är framtiden (!). Likaså hans hobbyteorier om samhällsutvecklingen mellan män och kvinnor. Jag har stött på mer inspirerande professorer i ämnet än vad denna karl lyckas rapa från akademins värld. Jag blir helt ställd över innehållet, vilka strategier har man haft för att ha ett fokus och hålla sig till ämnet? Knyta an till det du talar om i introt? Hur är Bards historia och filosoferande relevant i sammanhanget? Mer än att han bara talar om faktorer kring din egen framgångssaga Isabella. Man lär sig ju inget nytt i det här, snarare har du en individ som säger exakt samma saker fast med andra ord, typ som en slags nickedocka som enbart är till för att stärka ditt varumärke och inte berättar något nytt och unikt som jag trodde var meningen med serien. Sedan kan jag förstå att det är att hålla nere kostnaderna när man anställer anhöriga men fokuset som kameramannen lägger, det är inte vidare seriöst. När du är i fokus gör de en sådan beskärning att man ser att du har svårt att koncentrera dig på vad Bard säger. Resultatet blir att man som tittare får svårt att fokusera på vad som sägs eftersom man hela tiden ser hur du stelt sitter och zoomar in och ut med blicken, vrider och drar i fingrarna, samt härjar fram och tillbaka medan den andra talar. Jag förstår att det förmodligen är sån du är som person men att zooma in detta extra ist för att låta det finnas utanför bild för att skapa ett mjukare, varmare intryck av att man håller en intressant diskussion.. Jag vet inte men jag trodde man kunde förvänta sig det nu när det talats om vilka resurser som lagts in i allt detta. Det är ju marknadsföring för dig och att inte kritiskt granska det mer så för att se så att man knyter ihop säcken för vad det är. För min del blir det skolprojekt-smak av det hela, jag är ledsen över att behöva säga det. Jag hoppas kommande avsnitt blir bättre men jag tvivlar lite på det faktiskt.

 44. Trots hans ointelligenta uttalanden i #metoo är det några intressanta funderingar han har. Men att kvinnor dominerar världen och män blivit den nya underklassen är ju helt verklighetsfrånvänt. Att kvinnor dessutom ska ta hänsyn till den vita heterosexuella mannen? Aldrig. Fyfan… men det är som i vanlig ordning: kvinnor ska ansvara för mäns tillkortakommanden jämt. Det är ju det män har tillskansat sig all sin makt på från första början. Det är slut på det nu och det måste nog Bard komma till insikt med förr eller senare också.
  Det hade blivit ett bättre samtal om du var mer aktiv och inte lät Bard köra monolog. Du är skarp men tyvärr kommer det inte fram alls i den här produktionen.

  1. dominerar i världen är väl kanske inte vad han sa utan dominerar på internet. Sen är jämställdhet självklart enorm skillnad i Skandinavien jämfört med andra länder i världen. En vit man i 20 års åldern har ingenting att göra med hur andra män i 50 års åldern beter sig eller skapat/ förstört världen. Det samma gäller för alla tjejer, alla unga och barn som fötts in i den här tiden. Vi kan inte lägga alla världens problem på män utan se helheten och förstå att det är andra som byggt upp vissa normer, kulturer och religioner genom tiderna. Lyckas du få makt på ett eller annat sätt så använd den väl och lyft människor istället för att grina över att allt är orättvist, det kommer aldrig göra någon skillnad. Vi kan inte jämföra med hur det varit utan jämför med vart du vill komma.

  2. Du får försöka gå bortom det binära tänkandet. Det är inte ett kön som är överlägset och ett som är underlägset, det är inte riktigt så enkelt.

   Vad han sa var att kvinnor har större makt i samhället idag än vad många nog känner till eller vill kännas vid, trots att det är många gubbar i toppen fortfarande, och att det dykt upp en ny underklass av unga vilsna män.

 45. Kanonbra koncept. Verkligen . Dock måste det konstanta hummandet bort då det gör att man inte orkar lyssna tyvärr. Även klippningen är lite rörig och det vore bättre om Isabella kom med argument så det blev en diskussion . Men återigen är grundidén kanon det behövs bara slipas lite:).

 46. Precis vad jag behövde höra! Har jobbat som undersköterska i 10 år, bestämde att jag skulle börja plugga på universitet när jag var 30. Är nu 33 och har läst snart i 1.5 år. Det är tufft att pendla ca 4 timmar 4 gånger i veckan, med 2 barn varav en har diagnosen ADHD. Extra möten på skolan, lärare som inte har insikt och förståelse… I bland undrar jag när dagen kommer, när jag inte kommer att ta mig ur sängen. Men jag kommer aldrig att ge mig ! Barn med diagnosen behöver vuxna omkring sig som förstår. Jag hoppas att min utbildning och vilja kommer att kunna göra någon förändring.

 47. Wow! Vilket program! Alltid lika imponerad av dig, att du ständigt utmanar dig själv och testar på nya saker. Du är bäst! Tack för du alltid inspirerar mig. Kram!

 48. Kommenterar aldrig annars men ville skriva, vilken intressant programidé och vilka fina samtals/intervjutekniker du har Isabella! Håller inte riktigt med de som säger att alla mm stör, du lyssnar ju aktivt. Sen i tv kanske man kan använda sig av nickningar men det är ju verkligen en petitess, vad folk hakar upp sig på detaljer bara för att ha något att gnälla på. Du ställer öppna frågor och hjälper samtalet framåt så du lyfter och tar fram det bästa ur din gäst.

  Bards antifeministiska åsikter är enligt mig väldigt provokativa, även i detta program säger han att det yttersta ansvaret för den population han benämner som en underklass av män med låg social kompetens, även om kvinnorna också behöver se det. Han sätter sig själv väldigt över alla andra, i sin roll som man. Man ska vara väldigt försiktig med att ta hans åsikter som en sanning, han pratar utifrån psykoanalys modeller. Inte forskning och inget mer än en sanning utifrån teorier som de flesta psykologer gått ifrån. Bara för att existerar en modell för att beskriva ett fenomen över något betyder det inte att den stämmer.. Men en lite mer nyanserad bild får man av hans åsikter. Han för en fin anti-rasistisk talan i detta program och det är ju jättebra att inte bara prata om det dåliga med rasism utan försöka resonera kring vilka sociala processer som kan leda till rasism för vi behöver bekämpa rasismen på alla plan, både stå upp den men även förebygga utanförskap.

  Modigt att göra sitt eget program, kommer definitivt att följa!

  Isabella, som småbarnsmamma är det så himla skönt att läsa om när andras barn skriker, och självklart är det så att det finns även jobbiga stunda som småbarnsmamma även om det också är helt ljuvligt att vara förälder. Det normaliserar sådana känslor för andra föräldrar, så otroligt modigt att skriva om de trots det hat du möter i kommentarsfältet.

  1. Anti-feministisk skulle jag inte kalla honom, men han sätter sig emot likhetsfeminismen och förespråkar särartsfeministiska åsikter.

 49. Hej

  Kanske är detta en funktion som går att ställa in (tipsa mig gärna isf). Men jag saknade svensk text, den engelska kom upp av sig själv men jag behöver få läsa på svenska för att hänga med.

  Vh Alexandra

 50. Kul grej och tror verkligen att det kan komma mycket gott ut detta. En tanke var dock att det skulle vara mer givande med ett samtal än monolog. Tex om du har två eller fler gäster samtidigt, eller om du tar in en erfaren programledare som har både dig och gästen som gäster, så att det blir mer dynamik. Många har skrivit att det vore bra med mer följdfrågor/motfrågor och jag håller med dem. 👍🏽

 51. Riktigt riktigt bra! Bard vet vad han snackar om, jag har själv forskat en del i ämnet om makt mellan kvinnor & män + framtiden och jag tycker han förklarar det riktigt bra. Vi förväntar oss att män ska hjälpa oss när vi behöver men vi får inte glömma att vi behöver ‘lära’ dom om vad vi ser fungerar bäst. Vi måste sluta se oss själva som offer och tävla om vem som blir mest kränkt och skaffa oss balls istället.

 52. Tycker som flera andra att Bard tar över och håller monolog. Du borde tagit plats och ifrågasatt och ställt mer följdfrågor hade blivit mer dynamik och mer intressant.

 53. Jag var skeptiskt att se programmet just pga Bard, men jag är ändå nyfiken på vad folk har att säga.
  Jag tycker programmet känns bra och störde mig inte alls på klippningen (?) eller ”mmm” (hörde typ aldrig det?)
  Det enda jag kände att jag saknade var det du säger i inledningen, om uppoffringen som entrepenörer gör. Jag tycker inte det framgick vad Bards uppoffring var?

 54. Wow vilket program – ser fram emot nästa avsnitt! Så himla proffsigt producerat och riktigt kul vinklar (framför allt om uppoffringar man gjort för sin karriär)! Grymt!

 55. Det där med din lilla flicka känner jag starkt igen från min lilla tjej. Du är verkligen en supermamma precis som alla andra mammor som gör sitt allra bästa konstant. Ibland går det inte riktigt som man tänkt sig men det brukar lösa sig i längden med lite tålamod 🙂

 56. Men vad roligt att se! Gillar det verkligen! Jag själv är programledare och här kommer feedback, så vill du ha den så läs, vill du inte så sluta läs:
  Positiv: Sjukt bra gäst, ämne och frågor. Snyggt att du vågar bryta in och förtydliggöra, ställda följdfrågor och dylikt. Det märks att ni har en konversation och dialog och att du genuint vill lära dig det han säger vilket är viktigt.
  Utvecklande: Något jag själv jobbar med, är att vara tyst istället för att humma. Du vill gärna bekräfta din gäst vilket är toppen, och det kan du lika gärna göra med att bara nicka och le. Mitt tix är att jag säger ”eeeh” så jag vet hur svårt det är, och testa att var tyst, nicka och le istället för att humma så kommer gästen känna sig precis lika bekräftad.

  Snyggt jobbat!!
  @mellocarro

 57. Programmet var jätte bra och inspirerande tycker jag!
  Ni nämner också att det är viktigt/bra med en mentor, för råd osv.
  Om man inte har det någon att rådfråga, har du några andra tips för oss?

 58. Väldigt bra gjort!! Super intressant att höra Bards tankar. Har varit skeptiskt tidigare, men tyckte han sa riktigt bra saker nu! Isabella, du är fantastiskt duktig! Verkligen en inspirationskälla! Ser mycket fram emot nästan avsnitt! 🙂

 59. Det var väldigt svårt att hitta en röd tråd i detta avsnitt eller se innehållets koppling till programidén eller ens till introduktionen i början. Önskar även att avsnittet hade inletts med en presentation av Bard och hans akademiska bakgrund samt politiska och religiösa ståndpunkter för att förtydliga från vilket perspektiv han uttalar sig i de frågor som behandlas – detta lär inte vara uppenbart för den stora massan bloggläsare som ser detta program.

 60. Har aldrig kommenterat innan men gör det nu! GRYMT! Så inspirerande, sitter och antecknar, och du är grym i denna rollen. Du har verkligen vuxit i din roll de senaste 5 åren och jag är nu ett av dina fans! Var i början avvaktande..

 61. Jag stängde av efter tre minuter då jag inte kunde fokusera på vad han sa med ditt ”mm” hela tiden. Det är tydligt att du inte är van vid att intervjua men eftersom redan serien är inspelad kan du ju inte rätta till det. Detta påminner mig när jag och en kompis var 16 år och gick mediesam och skulle spela in en intervju och fnittrade och var så oseriösa. Ledsen.

 62. Vilken besvikelse, vilken flopp. Och sån onödig flopp, det hade ju rätt förutsättningar för att bli jättebra!
  Jag är jättenyfiken på både dig och Bard men jag klarade inte av att titta längre än sju minuter trots att jag verkligen ansträngde mig, ville ju så gärna! Men antalet ”mm” blev ett för stort störningsmoment och inte bara antalet utan den höga, nervösa tonen på ”mm”-andet. Jättesvårt att koncentrera sig på vad Bard pratar om när det är som en ettrig liten fågel som piper konstant både efter men även mitt i meningar. Man blir jättestressad! Tips är att titta på äldre, mer erfarna programledare och lyssna, på deras ”mm”… De infaller betydligt mer sällan, har en mycket lägre tonart och dras ut längre, ger en känsla av lugn och blir mindre hackspett-aktigt. Sedan var det märkligt att alla dessa ”mm” oftast inte följdes upp av någonting, inga intressanta följdfrågor eller motsättningar. Så långt som jag orkade kolla var detta inte någon intervju, bara Bard som höll låda (med störande kvitter i bakgrunden..). Besviken.

 63. Kunde tyvärr inte fortsätta kolla då jag blev så stressad av alla ”mm” ”ja” ”mm”, nickningar och kameran fram och tillbaka, hit och dit. Ställ lite frågor, utmana gästen! Låt gästen få prata färdigt utan att humma till svar. Men ser fram emot nästa avsnittet med yoga girl!

 64. För mig är det enkelt. När det kom till kritan valde Bard sin kompis över offret och i farten valde han att ifrågasätta kvinnors upplevelser generellt. Nu verkar det som att det ska slätas över eftersom han är så himla duktig i övrigt – ett manligt geni som får hållas. Jag vill inte lyssna på honom mer och väljer att låta bli.
  Alex och Sigge strök jag från listan för många år sen. Med sina ord och handlingar visade de att de aldrig kommer att backa sånna som mig. Jag lägger min tid och rekommendationer på andra som både är genier och som gör det.

 65. Du är en förebild och inspiration och det du gör är otroligt häftigt! Ser fram emot fler avsnitt! Bra jobbat, du är grym på det du gör. Folk som kommenterar annat är avundsjuka och bittra och har ingen kunskap om det du gör! Du är sååå bra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..