Balans

Efter år av högt tempo, magsår och två småbarn är jag duktig på att känna vad kroppen behöver. Jag vet att ni ser mig gasa hela tiden men jag har alltid tid för återhämtning. Det hade inte gått annars. Förra veckan spurtade jag på med jobbresor, ett dygn i Warszawa och intensivt schema i Paris. Utöver det en inspelning till min youtube-serie och Hallowenfesten här hemma. Nu behöver kroppen hitta balans och därför jag är trött. Jag har därför tagit ett bad med en massa pepparmyntsolja efter nattning av barnen och nu ska jag krypa ner i sängen och läsa. Jag har Joakim Lundells bok Monster och senaste numret av Family Living. Precis vad hjärnan orkar ta in.

Jag har min morgonrock i kashmir över min pyjamas och en kopp mintté, hög mysfaktor. Ser fram emot när barnen kommer tassa in här om några timmar. Att ha en liten varm kropp på varje sida är det bästa jag vet. Glöm inte att lyssna in vad era kroppar behöver, gör det till en vana att scanna av dagligen och planera efter vad du behöver. Det är inte själviskt, det är en hållbar investering. Stor kram!

 1. V skriver:

  Var kommer koppen ifrån? Fin!

 2. Längtar efter du får feeling för en ny biografi om dig! Vet att du har fullt upp så fattar att du inte hinner med det just nu men det skulle vara så kul att läsa om dina nya insikter som du verkar ha fått.

 3. Elfrida skriver:

  Läser just nu masterprogrammet i arkeologi och har haft två stora tentor samtidigt. Efter två veckor med typ sådär 120 arbetstimmar var det ganska skönt att vara ledig igår! Ägnade hela dagen åt att se Vänner på Netflix samtidigt som jag stickade årets halsduk.

  Idag är det bara på det med möten igen och imorgon är det nya kursstarter. Jag älskar mitt liv! Och jag älskar att jag äntligen lärt mig läsa av min kropp, efter x antal möten med väggar! 💖

  You go girl!

 4. Antonia skriver:

  Läste intervjun med Emma och jag hoppas även hon känner att hon kan ta en kväll ledig? Verkar inte hållbart som hon går på nu, hur tänker du som chef kring det?

 5. Lina skriver:

  Brukar du prata om balans med dina anställda också? Nu vet jag ju inte hur tex Emmas arbetsbeskrivning ser ut men baserat på hennes svar i Elle så låter det som att hennes arbetsdag varar mellan 06-22 med några pauser däremellan. Nu räknas kanske hennes arbetsuppgifter som lågintensiva eller i alla fall inte lika fysiskt/psykiskt ansträngande som en barnmorskas uppgifter. Men det verkar ändå ohälsosamt att jobba på det sättet som intervjun framhåller. Känns som att om hon fortsätter på det sättet så kommer hennes nästa intervju i Elle handla om utbrändhet. Hennes egen utbrändhet.

  1. Det är vanliga arbetsdagar här, vi uppmanar aldrig till övertid. Hälsan först. Åker man med på resor etc får man alltid kompa ut övertiden. Jag är väldigt generös med flex eller att man kan få iväg under dagen för att träna, gå till frisören, coach-samtal, hämta tidigare för på skolan etc. många tar igen tiden hemma på kvällens sen

   1. Lina skriver:

    Tack för svar

   1. Hanna skriver:

    Men i en intervju med Damernas värld sa du att man går först när jobbet är klart och att det gör du tydligt klart på anställningsintervjun. Lite tvetydigt här.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..