– I samarbete med American Express –

Jag älskar ju att resa och idag befinner jag mig i Paris, det är en helt magiskt här på hösten. Jag är nästan på resande fot 150 dagar per år just nu när vi växer globalt med Löwengrip Care & Color, vilket är roligt och väldigt spännande. Att få upptäcka nya platser som Hong Kong och Saudiarabien tillsammans med ett av mina bolag är ett stort mål som går i uppfyllelse. Ett mål är att få åka på en LCC-turné i alla Europas länder och få berätta om våra produkter. Det är på resorna som jag samlar inspiration och nya ideer. Jag vet att det är många av er läsare som också tycker om att resa och upptäcka nya delar av världen. Därför vill jag påminna er om AmEx fantastiska kort SAS Classic. Varje gång du handlar på kortet så samlar du Eurobonus-poäng som du kan använda för att resa med SAS.

När man ändå spenderar pengar på vardagliga inköp som mat och kläder tycker jag att det är superbra att man får någonting tillbaka för det, därför är SAS EuroBonus-system så smart för man får poäng för varje köp. Handlar man dessutom för 100.000 kronor under ett kalenderår så får man som kund en voucher som du kan använda för att boka en 2 för 1 EuroBonus-resa inom Europa och man kan lägga pengarna på att göra något roligt på resan istället.

(Tänk på att detta är ett kreditkort men om man betalar hela sin faktura varje månad dras ingen ränta. Amex skickar en faktura i slutet av månaden med alla köp som gjorts. Räntan är annars 15,99% årligen. Vid fullt kreditutnyttjande om 95 000 kr under 12 mån är den effektiva räntan 18,10% (Maj 2017).)

– I samarbete med American Express –

 1. Vi har inga problem att komma upp i de summorna (150 000kr stämmer). Vi betalar alltså det mesta med Amex-kortet, alltså inte bara mat från ICA och kläder, utan även restauranger, möbler, bensin, resor, hotell osv. Vi båda har välbetalda jobb och inga barn, vi älskar god mat och vin och spenderar gärna pengar på det. Vi är som sagt två personer på kortet (ett kort + extrakort). Känner inte någon press att ”jaga poäng” som nämns här ovan, vi använder inte Amex-kortet på något annat sätt än vad vi hade använt något annat kort. Vi har även ett sparkapital i fonder och aktier.

 2. TOPPSI skriver:

  Utan att vara dömande, men vad handlar man när man handlar för 100k per år? Jag försöker hålla en gräns om 6k per månad vilket innefattar både mat ock kläder. Även om jag unnade mig något riktigt dyrt ibland så skulle jag ändå inte komma upp i de summorna. Visst kunde jag spendera mer om jag vilke men för resten av pengarna föredrar jag att köpa fonder och aktier. Man ska ju inte känna att man måste köpa för att man kan, vilket jag ser som en risk med det bonussystem Amex har.

  1. Måste bara påpeka… 6000 kr per månad = 72 000 kr/år. Multiplicera det med två (vi är två som delar på kortet) = 144 000
   Alltså, skulle inte särskilt långt från 150 000 kr på ett år.

 3. Sofie skriver:

  Rätta gärna till att det är 150 000 kr man behöver handla för för att få bonusen ;).

 4. Jag och min man använder det kortet för alla vardagliga inköp (mat, möbler, kläder, hudvård osv). Har samlat på oss så mycket poäng så vi knappt hinner använda dem (värsta lyxproblemet). Men i vår flyger vi båda t.ex. till USA i business för totalt 600 kr. Upplever inte att det är ett problem med att få ställen accepterar amex, de flesta större butikskedjor gör det. Oftast mindre, typ kiosker, som inte gör det. I de fallen där amex inte accepteras är det ju förresten bara att använda ett annat kort. Don´t see the problem!

 5. Sarah skriver:

  Har en fråga jag undrat länge över. På massor av ställen står det att de inte tar AmEx, både i Sverige och i utlandet, så varför skaffar man ett AmEx-kort? Vad uppväger att man inte kan betala med det på alla dessa ställen?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..