Morgonens medskick

Vilket ruskigt väder vi vaknade upp till imorse. Barnen är två snooze-barn och hade inte alls någon lust att kliva upp ur sängen. Efter en halvtimma, 07.10 blev det bråttom upp i alla fall, yoghurt och smörgås framför barnkanalen. Sally väljer alltid kläder till henne själv och Gillis på morgonen, hon tycker att det är kul. 08.30 vinkade vi av vid förskolan, jag brukar ge dom en tanke att fundera på när vi pussas hejdå. Idag blev det ”Tänk om ni skulle vara Pippi-Gillis och Pippi-Sally idag, vad modiga och bra kompisar ni skulle vara då till era vänner”. Det är alltid fint att se i deras blick hur utmaningen tas in. Den röda tråden i mitt medskick på morgonen har alltid något med deras tro på sig själva, att dom är älskade eller att vara schysst mot andra. 

Nu befinner jag mig på Görväln slott där dagens inspelning är. Nu väntar smink och hår! 

 1. Jessica skriver:

  Jag vill att du alltid lägger ut vad du säger till dina barn som medskick!! Det var så fint!!!!

 2. Varför ge så små barn en utmaning? Varför inte bara låta de vara sig själva utan att tänka på att de har fått en uppgift från sin mamma? Det är väl tillräckligt med regler och rutiner från förskolans sida?

  1. Emelie skriver:

   Hur skulle det vara att bara låta andra göra som dom vill?
   Det är så tröttsamt med folk som hela tiden ska ifrågasätt det ena och det andra så negativt.
   Alla har sina sätt och så länge det inte skador/sårar någon så är det inte ett fel sätt!

 3. e skriver:

  Ge inte bard utrymme i din serie. Du vinner på att ta ditt ansvar i denna principiellt extremt viktiga fråga. #metoo

 4. Lina skriver:

  Å så fint att göra så med barnen! Fler ideer på vad man kan skicka med! 👍😊

 5. Claudia skriver:

  Jag håller med föregående talare angående Bard. Det Är inte okej att förminska kvinnor på det sättet han gör, och han ska inte få mer tid i media än han redan har. Du är en stark kvinna med inflytande, det skulle vara så uppskattat om du satte ned foten och inte sände programmet med Bard, någonstans måste man ta ställning och visa att det inte är okej. Kvinnor förminskas, förlöjligas, våldtas och utnyttjas, och att han ”stöttar” detta genom sitt uttalande är FEL.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..