ANNONS

Alex och Sigge

/

Jag nattade barnen nyss i min stora säng. Gillis berättade innan han skulle somna ”Ibland kan jag sakna dig när jag är hos pappa”. Varpå mitt hjärta stelnar till en sekund och jag svarar lösningsorienterad som jag är ”du kan alltid ringa mig från din iPad eller komma hit och kramas en stund. Vi bor ju så nära”. Gillis svarade då ”Men mamma, det är inte farligt att sakna. Man bara gör det ibland”. Uh. Gillis. Klokheten själv. Om en månad, 19 november, blir han fyra år. Han känns så mycket större.

Här kommer bilder från dagen:

Jag hade ju Alex och Sigge som gäster idag. Jag har lyssnat på podden i flera år. Första gången jag  träffade Sigge var jag 17 år, Alex var något år senare. Boken Tid läste jag när jag var mammaledig med Sally, minns att jag läste den under en jobbresa till Alicante, träffade Flattereds ena fabrik och flög med Sally eftersom jag ammade (Så mycket för den lugna mammaledigheten), hur som helst så blev Tid snabbt en av de bästa böckerna som jag läst.

Det blev ett samtal om att få ihop livspusslet och balans mellan jobb och familj , hur man förhåller sig till sina brister framför barnen och vilka uppoffringar de gjort för att vara där dom är idag. Fint samtal.

Jag bjuder in gäster som påverkat mig, inspirerat mig eller kan något som jag är dålig på. Yoga girl har en grundtrygghet som är fantastisk, Alexander Bard filosofiska tankar om hur framtiden blir är det få som slår. Jag har läst era kommentarer och jag är inte speciellt glad över hans yttranden idag men jag kommer sända avsnittet i höst i alla fall. Vi pratar mycket om kvinnors makt och jag vill att ni ska höra det. Gällande duon ovan så vågar dom nysta i livet på ett sätt jag tycker är läskigt. Jag kan gå igenom tunga saker i livet med skygglappar på fastän jag vet att jag behöver stanna upp.  Älta. Och det är något som Alex och Sigge kunde inspirera mig med. Att våga vända och vrida på minnen.

Fantastiska Görvölns slott. Nu väntar en timma jobb, jag tänkte försöka sova innan 22.00. Jag tar ett tidigt flyg till Paris imorgon för ett fördrag, jag får hjälp med lämning men är tillbaka under eftermiddagen. Ser fram emot den dagen jag kan hyra ett eget plan, då blir allt ännu smidigare. Kliva på fem minuter innan avgång från Bromma, flyga hem igen när jag vill. Det blir helt klart lättare att resa i jobb på mina barndagar. Snart så, roligt med mål.

102
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00