Fem intensiva år

Idag spelar jag in fortsättning på EQnomics, det är en satsning mellan Economista och Aftonbladet. Typiskt mig och Pingis att slänga in något ytterligare i vår agenda, men vår bok Aktiedrottning släpps i höst och därför är det bra tajming såklart. Första avsnitten gjorde vi tillsammans i Aftonbladets studio men denna gång har vi delat upp det så jag ska göra inslag istället, så nu är jag påväg till en annan studio. Jag hittade en gammal bild på oss som värmde till i själen, jag måste varit gravid med Sally? Märkligt att jag inte kan se skillnaden, men det är ju bara 17 månader mellan graviditeterna. 


Resan Pingis och jag har verkligen gjort oss tajta, dels gått från 0-55 miljoner på fem år men vi gifte oss samma år och skiljde oss samma år. Vi har gått i samma känslocyklar vilket har underlättat för oss båda genom att dela det. Nu är vi redo för intensiva tillväxtår framför oss men det ska bli roligt. 

Vi är taggade

 1. Sara skriver:

  Varför kom ni inte till bokmässan? Såg att ert seminarium utgått. Hade sett fram emot att få se er tala där!

 2. Hej! Vad tråkigt att höra att Pingis skilt sig 😞Christer som är så mysig, gammal barndomskamrat till mig.
  Jaja livet går vidare.
  Kram Charlotte

 3. Susanna skriver:

  Ett så varmt och fint inlägg! Skönt att ha en sådan vän, som vet exakt vad du går igenom ❤

 4. Jenny skriver:

  För några år sedan minns jag att du led av acne. Eller ja, jag vet inte om led är rätt ord för dig… men jag lider. Varje dag. Som ung tjej (20år) så är det otroligt frustrerande att dagarna i ända matas med bilder av den perfekta hyn på sociala medier. Och så ser man själv ut som en rödmosig pizza med diverse bölder. Jag orkar snart inte mer men… du strålar!!! Hur löste det sig för dig? Har du några tips? Jag går under isen snart.

  1. LCC såklart! ta gärna dem dyraste produkterna också så blir du av med acnen. hennes egna produkter är dem enda på marknaden som tar bort acne. skit i vad vanliga obildade läkare säger. LCC står över sånt

   1. Vilket nedlåtande svar till någon som ber om hjälp.

    Till Jenny – om du söker i skriver så har Isabella skrivit rätt mycket om olika preparat som hon testat. Kommer inte ihåg något på rak arm, men hoppas du hittar tips där och så klart hos läkaren.

  1. Anna skriver:

   Hon åt roaccutan. Ta hjälp av din vårdcentral så de kan hänvisa dig vidare till hud.

  1. Ebba skriver:

   Hej Jenny. Jag ger dig svar även fast det inte var mig du frågade. Jag har haft svår acne och har testat många produkter. Men jag började använda clinique 3 steg kit och min hy är så mycket bättre på bara en månad så testa det! Kicks och Åhléns säljer det (finns kanske fler affärer), det finns olika kit för olika hudtyper och i affären så tar dom ett ´´prov ´´ så du får rätt.

  1. Emelie skriver:

   Jag led jag med. Åt isotretonoin (variant av roaccutan som är godkänd i Sverige). Bokade tid hos hudläkare som skrev ut åt mig. Såååååå värt trots diverse biverkningar!

   Hoppas att du kan hitta en bra lösning för dig!

  1. Hej Jenny,

   Låter tokigt kanske men min hud blev myyyyycket bättre av att ta bort mjölk och socker från kosten. Gick på antibiotikakurer två gånger (Tetralysal) vilket fungerade för stunden men sedan kom allt tillbaka igen när kuren var slut. Blev rekommenderad att testa yasmin (vilket är ett p-piller och har andra konsekvenser såklart) men det har funkat toppen för mig och äter fortfarande det. Isabella gick på Roaccutan mer än en gång men det blev jag starkt avrådd ifrån då det även slår ut andra funktioner i kroppen.

  1. Bea skriver:

   Hej Jenny! Nu är jag inte Bella o Jag vet inte om jag kan hjälpa dig men har haft acne sen jag kan minnas, på senare år är det inte mycket men det var mycket mer förr, Dock aldrig cystisk acne. Det som äntligen funkat för MIG har varit the body shops Tea tree serie, alltså allt från tvätt till tonic, olja (är dock inte olja alls för oljor klarar jag inte av) till deras overnight lotion (som är så himla lätt att jag använder den på dagen).. alltså de har varit min hudräddare! Använder också clarisonic för att tvätta bort sminket då det blir så rent. Basiron använder jag bara om jag får finnar direkt på dem och sen en gång i veckan aztec secret healing mask (en av världens mest sålda masker, mirakel!!). O sedan hR jag märkt att socker ger mig finnar och drick mycket vatten. Nu betyder det självklart inte att denna serie passar dig men om du inte provat kanske du vill testa det.. har själv varit i din sits och vet hur jobbigt det är.. så, bara ett tips, hoopas det löser sig för dig. kram

  1. Åt också den andra varianten av roccutan. Hade testat allt och kastat it massvis av pengar på onödiga produkter. Medicinen hjälpte för mig och är helt fri idag från acne. Bästa jag gjorde. Min biverkning var stelhet i ryggen men det var det enda.

  1. sandra skriver:

   Jag har varit i din situation, kan fortfarande få bölder med var i (är 26). Det som jag tycker förebygger är:
   rena örngott 2 ggr i vekan
   Drick minst 2 liter vatten
   undvik animaliskt fett

  1. Anna skriver:

   Vill minnas att hon använde något som heter raccutan/accutane (stavning?) Receptbelagt var det iallafall.

  1. Malin skriver:

   Hej Jenny,
   Jag hade myclet finnar och bölder i ansiktet från 13 års ålder. Provade terralysal, hjälpte inte alls. Två kurer av roaccutan hjälpte mig. Är idag 26 och har varit fri från finnar i 4 år, efter dessa behandlingar. Efter första behandlingen kom det tillbaka, blev då en till behandling och sedan har det inte kommit tillbaka. Tuff behandling men biverkningarna var inte så hemska trots allt. Självklart värt det! Även ätit p-piller Diane för att hålla aknen under kontroll sedan 13 års ålder (ej godkänt som p-piller i Sverige utan skrivs ut som medicin mot akne pga hormonsammansättningen). Dessa p-piller hjälper en del tjejer. Lycka till, till dig och alla andra!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..