Bästa vi har gjort

I samarbete med LCC

I veckan lanserade Löwengrip Care & Color vår Advanced skincare. Det är så himla stort att produkterna är ute. Det var över ett år sedan vi började med serien. Vi gjorde en rejäl marknadsundersökning med flera tusen svar som underlag, vi har träffat apotekens toxikologer, jobbat tätt med vår kemist i den fabrik här i Sverige som gör vår ansiktsserie och haft en stor testgrupp under tiden. Det har tagit enormt mycket tid och kraft att göra dessa produkter men oj vad det är värt det.

Här kommer nämligen dom bästa ansiktsprodukter jag någonsin testat:

Advanced Skin Care är en avancerad hudvård för oss som vill ha en effektiv hudvård med djupgående resultat. Produkterna skapar en slätare, spänstigare och mer elastisk hud. Med aktiva ingredienser som retinol, hyaluronsyra, AHA- och BHA-syra ökar cellförnyelsen samt kollagen- och elastinproduktionen i huden. Resultatet blir en jämnare hudton, förbättrad hudstruktur och mindre synliga fina linjer, porer och pigmentförändringar. Alltså fungerar serien lika bra på hud som vill ha mindre synliga rynkor samt som mig, som har ärr från acne. Retinol är verkligen en fantastisk ingrediens.

Vi har börjat med tre produkter:

Facial Cleanser: En effektiv ansiktsrengöring med BHA-syror som rengör på djupet. Lätt löddrande, gel-liknande formula som effektivt tar bort make-up och orenheter. Formuleringen har anti-inflammatoriska och anti-bakteriella egenskaper vilket skapar en god hudhälsa under hudytan. Rengöringen motverkar orenheter och förminskar porer, samtidigt som den verkar lugnande och stärkande.

Facial Cream: En återfuktande ansiktskräm mot fina linjer, ojämn hudstruktur, pigmentförändringar och synliga porer. Ger huden ny spänst och lyster med ingredienser som retinol (A-vitamin), AHA (glycolsyra), BHA (salicylsyra) samt hyaluronsyra. Formuleringen har anti-inflammatoriska och anti-bakteriella egenskaper vilket skapar en god hudhälsa. Passar både mogen och känslig hud i obalans.

Facial Exfoliant: En kemisk ansiktspeeling som exfolierar på djupet. Den är effektiv för pigmenteringar, orenheter, förstorade porer, rynkor, rodnader, acne och pormaskar. Innehåller BHA (Salicylsyra) och AHA (Glycolsyra) som exfolierar både hudens yta och inuti porerna. Innehåller bisabolol som lugnar huden. Formuleringen har antiinflammatoriska och antibakteriella effekter på och i huden. Det som är härligt är att man inte behöver tvätta av den. Två kvällar i veckan kör jag denna innan Facial Cream.

… Jag är så stolt över denna trio, min hud har fått en annan lyster vilket min make up artist bekräftade häromdagen. Allt är dermalogiskt testat såklart och ni hittar allt här eller hos Kronans Apotek.

I samarbete med LCC

 1. Emilia skriver:

  Åh ser så mycket fram emot dessa produker, speciellt antirynkkrämen!

 2. Mia skriver:

  Hej! Så bra med en veganprodukt som inte heller är djurtestad. Undrar ifall produkterna innehåller palmolja?
  Mvh

 3. Hanna skriver:

  Min hy känns helt förstörd efter att ha använt dessa produkter i 2-3 veckor. Svider och är supertorr. Har besvär med acne och det har inte blivit värre men torrheten, särskilt runt ögonen, gör riktigt ont. Måste alltid smörja med dag/nattcremen minst 2 gånger. Stor besvikelse tyvärr. Kanske gör jag något fel?

  1. Emmy skriver:

   Jag är en tidigare användare av paulas choice men blev sugen att testa dessa produkter. Jag har använt de i ca 1 vecka nu men upplever samma problem som dig. Min hy var torr sedan innan men har nu blivit jättetorr, framförallt kring munnen/hakan samt ögonen och när jag smörjer in mig så svider det och jag blir väldigt röd i ansiktet. Det ser nästan ut som utslag på kinderna. Kan detta bero på att huden måste vänja sig vid nya produkter eller att den helt enkelt inte passar en torr hy? Jag vill gärna att de ska fungera då jag gillar produkterna i övrigt.

 4. Sara skriver:

  Hej,
  Har förstått att ni vill utöka er marknad till Asien. Kommer ni tvingas djurtesta era produkter då? Viktig fråga för mig och många andra veganer. Tacksam för svar!

  /S

  1. Ronja skriver:

   Man behöver inte djurtesta om produkter säljs online dock..

 5. Maria skriver:

  Jag tycker inte alls att dessa produkter lockar att köpa! De innehåller bl a propylene glycol som enligt forskning tas upp av huden och förs med av kroppsvätskor. Svårt för kroppen att bryta ner och man vet inte idag om det gör skada. Naturen kan bryta ner det men inte kroppen. Dessutom innehåller de parfym och alkohol vilket helt går bort för mig. Är man ute efter acnebekämpande produkter är Paulas Choice ett GRYMT alternativ som gjort att jag helt blivit av med min vuxenacne! Ingen parfym eller annan skit i och dessutom spf i. I samma prisklass eller t o m billigare än era produkter.

  1. Fast nu är du ute och cyklar lite Maria! Jag är användare utav Paulas Choice och jag älskar deras produkter och vet att även dom innehåller propylene glycol. Propylene glycol är en fantastiskt emulgator som lugnar och bevarar fukt i huden.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..