Visa Vägen

Jag har haft en bra start på tisdagen. Det var nämligen första mötet inför årets Visa vägen-gala som Samhall anordnar varje år. Syftet med galan är att lyfta bolag och eldsjälar som går i bräschen och anställer människor med funktionsnedsättningar och på så sätt minskar utanförskapet. Jag blev i år invald i juryn vilket är stort för mig. Jag fick ta facklan från Caroline Berg som är styrelseordförande för Axel Jonsson. Fram till söndag kan ni fortfarande nominera bolag och personer som gör skillnad för många andra, ni hittar all info här.

Mats Eliasson är Marknadsdirektör på Samhall, Jan Scherman är juryns ordförande. Bredvid mig står Peje Emilsson som grundade Kreab, Eva Nordmark är ordförande för TCO, Kenneth Bengtsson har tidigare varit koncernchef för ICA, Karl-Petter Thorwaldsson är ordförande i LO och Anna-Lena Bohm är vice ordförande för Svenskt Näringsliv. Jag kommer under hösten tillsammans med gänget ovan, att ta fram vinnarna till Visa Vägens-gala. Sedan kommer jag att hålla ett tal under kvällen också. Kul!

 1. Sarah skriver:

  Funktionsvariationer heter det.

  1. Ida skriver:

   Nä det gör faktiskt inte det. Funktionsvariationer har vi alla men en del har även en nedsättning, svårare är det inte.

  1. Anna skriver:

   Nej det är inget vedertaget namn. Tills dess är det ok att kalla det för funktionsnedsättning.

 2. Ullis skriver:

  Ger inte mkt för Samhall…
  Jag är arbetslös med funktionsnedsättning p.g.a smärta. Jag har själv föreslagit att jag kanske kan arbeta på Samhall, där jag trodde de anställde ”sådana som mig”… Men fick som svar…du måste vara frisk för att kunna jobba på Samhall.
  Väldigt tråkig inställning.

 3. fia skriver:

  Mitt tidigare arbete tog in en funktionsnedsatt. Hon var gratis för företaget. Hon hade spetskompetens men som ny behövde hon såklart guidning. Hon fick gå för att hon inte var tillräckligt självgående trotts att hon räknades som praktikant och skulle ha handledning.

 4. Ellen skriver:

  Skulle ni, alla som kritiserar här, ställa samma fråga till en man som blir invald i en styrelse?! Tror INTE det, va…. Isabella är en superentrepenör som syns i hela världen. Det jobbet som Svensk Ambassadör utåt är så mycket värt! Hur fantastisk 26åring somhelst, som får ta så mycket skit. ”All lycka”, säger Jag

  1. H skriver:

   Jo!

 5. E skriver:

  På mitt jobb har vi börjat använda ordet funktionsvariation istället för funktionsnedsättning som klingar negativt 😀

  1. Anna skriver:

   Jasså? Hur tänker du då kring du funktionsvariation (funktionsnedsättning) kontra funktionshinder?
   Tänkte om du bara vill vara PK eller faktiskt har koll på läget.

   1. E skriver:

    Ett funktionshinder uppstår när en person med en funktionsvariation inte kan få den hjälp hen behöver i samhället. T.ex om hen inte kan ta sig upp för en trappa p.g.a. av sin funktionsvariation för att det saknas en ramp eller en hiss.

  1. Göta skriver:

   Jag haltar och kan inte gå längre sträckor. Det är ingen variation på att gå, det är en nedsättning och ett hinder. Funktionsvariation är säkert rätt ibland, men verkligen inte för alla.

  1. Ida skriver:

   Alltså det är ju något negativt att ha svårigheter? Ordet funktionsvariation kom till för att påpeka att vi alla har variationer, att utmana normen helt enkelt. Därför kan det inte bara användas om en egentligen menar funktionsnedsättning. Innan ni byter ut ordet kan ni ju kolla med några relevanta föreningar, de förespråkar inte att använda ordet som ni gör.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..