Prioritera rätt

Vilken läsning jag hade framför mig efter nattning idag, alla era kommentarer. Tack. Jag får mycket kritik för mitt sätt att leva. Jag vet att många av er vill att jag ryter ifrån oftare men jag fungerar inte riktigt så. Det är inte viktigt för mig. För mig, som är mån om vad jag lägger min energi på, blir det även svårt att prioritera ett försvarstal. Varje minut i min vardag är alltid en prioritet om vad jag ska välja att göra härnäst. Det låter galet men det är så det är. Det är därför jag befinner mig där jag är.

Jag kan inte fortsätta jobba på i min takt om jag gång på gång ska stanna upp och försvara mig regelbundet. Det slöseriet på energi är inte försvarsbart. Istället är mer effektivt att stänga av och fokusera på det som måste göras i bolagen samt göra det som ger mig energi och glädje. Knepet med att orka mycket är att man orkar det som man mår bra av. Det ger tillbaka energi. På så sätt blir man självförsörjande on the go. Väldigt smidigt.


Dagens jobboutfit var helt i svart. Blus från Mayla. Kjol Lili Jahilo, laptopfodral Bottega Veneta och bekväma klackar från & Other Stories (adlink). 

Under eftermiddagen hade Pingis och jag ett möte med ett av Sveriges främsta investment-familjer. Vi har en idé vi vill sjösätta men det är stora summor och vi saknar en del av kompetensen. Därför får man teama ihop sig med människor som kan resten. Väldigt spännande. Vid halv fyra fick jag ursäkta mig därifrån för att hämta Sally och Gillis. När vi kom hem åt vi middag och pysslade, sedan blev det grannhäng hemma hos Michaela. Nu sover barnen och jag har research-arbete att dyka ner i, på onsdag spelar jag in mitt andra avsnitt av min onlineserie.

Imorgon förmiddag börjar förresten mitt juryarbete för Samhalls Visa Vägen. Som jag längtat. Det är en stora ära för mig att ha blivit invald.

 1. Jag förstår dig. Har jobbat som Management Assistent i 8 år på en stor bank i Sverige. Det är såhär det ser ut om man som kvinna vill kunna göra karriär, vi assistenter kan bara sopa så mycket det går och planera in luckor så det går att hämta på dagis, eller så att en söndag kan få vara ledig. Däremot är det aldrig någon som ifrågasätter de män jag assisterat, de får en dunk i ryggen om de ibland hämtar på dagis för att vi assistenter lyckats klämma in en lucka. kämpa på!

 2. Det finns barn med inga föräldrar. Det finns barn med bara en förälder. Det finns barn med kärlekslösa föräldrar. Det finns barn med fattiga föräldrar. Det finns barn med mammor som är bittra för att de uppoffra sitt liv för familjen.
  Gillis och Sally lever med två välbärgade kärleksfulla föräldrar och med en mamma som lever sin dröm. Jag har svårt att tro att det går någon större nöd på dom.

  1. Sara skriver:

   +111

 3. Julia skriver:

  Videon som Mia Skäringer gör är ju en parodi på en reklamfilm (!) som I gör i sin blogg. Är väl ändå milsvid skillnad att skoja om reklamfilm mot om det hade varit en privat film ur hennes liv…Verkar som många blandar ihop varumärket I Löwengrip med henne som privatperson. Kanske även Isabella själv..? Men men blir man ledsen av något är det förstås tråkigt och då kan ju den som gav upphov till det, säga nåt i stil med att det inte är meningen att någon ska bli ledsen och sårad…

  1. Julia skriver:

   Men man slutar ju inte vara sig själv även om man är i en jobbroll och det är förstås inte konstigt att man kan bli ledsen även i denna roll! Menar bara att parodin kanske ska ses som skämt om själva reklamen…

 4. Camilla skriver:

  Om man har råd så njuta av tiden, inte spara spara.. Du ger iaf ”jobb” till nån som fixar mat, städning så de får oxå lön och försörja hemma.

 5. Jag tycker att du gör helt rätt, jag var glad att du försvarade dig igår och din rätt till dina känslor. Oavsett om andra tyckte att Mia var rolig eller inte, så har du rätt till dina känslor eftersom det var dig parodin handlade om. Det är bra att du inte är tyst, men jag förstår också det där med att lägga energin på rätt saker.

  Fortsätt med det du gör, vi försöker alla göra vårt bästa! Och de som har hemskt mycket åsikter om ditt liv och din tid spenderar uppenbarligen för mycket onödig energi på dig, när de kan lägga den på sitt eget liv istället.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..