Systerskap

Här kommer söndagen: 

… Lunch och fika på Långängens gård


Och kalas för att fira August! 

Jag såg en parodi som Mia Skäringer hade gjort om mig på Instagram. Det är inte ofta jag reagerar på kommenterar eller hårda ord från människor. Det mesta rinner av mig. Men just när det kom från Mia Skäringer sved det lite. Jag har älskat hennes kamp för kvinnor, för att man ska få vara som man är, se ut som man vill och hur hon har ifrågasatt normer och ideal. Men så kommer ett klipp som det här. Kvinnor klankar ner på andra kvinnor. Jag blir besviken. När ska det sluta? När kan vi kvinnor bara hålla varandra om ryggen och backa upp? Det finns mycket jag kan bli irriterad över men jag skulle aldrig idag hacka eller göra mig lustig över en annan kvinna offentligt. Skulle jag vilja konfrontera gör jag det direkt med personen. Systerskapet måste få gå före i det offentliga, det är min övertygelse. 

 1. Aria skriver:

  Skärp dig. Det här handlar inte om systerskap.
  Bara för att man inte håller med om allt som ni ”influensers” sysslar med betyder det inte att man inte håller varandra om ryggen. Har ni tagit på er jobbet att jobba med sociala medier och ”influera” andra så får ni faktiskt tåla kritik. Tipsa om väskor och klänningar och skor för tusentalskronor som istället skapar mindervärdeskomplex hos folk än influerar. Usch.
  Dessutom så är karaktären precis så som hon la upp. Gulletussan. Om du sett på Mia och Klara så förstår du. Gulletussan hade ju bara inspirerats av dig – för det är ju ditt jobb. Visst?

 2. Lilly skriver:

  Läste just de 3-4 första kommentarerna. Det är väl LITE skillnad på att mörda och att göra en barnvagnsreklam?! Jag tyckte att reklamfilmen var bra och det är ett jobb som Bella har valt att göra. Varför är det nåt fel med det? Jag tycker att Bella ska ha en ursäkt nu när hon faktiskt skriver hur hon upplever den här parodin. Mia framstår som både avundsjuk och dum som postar sånt.

 3. Emma skriver:

  Var det ens någon som förstod budskapet i och med att Mia gjorde klippet utifrån en karaktär? Se längre än vad era näsor är långa snälla rara och budskapet kan inte ENBART bestämmas av en mottagare som inte ens var avsänd för att vara mottagare. Eftersom att Isabella inte är uttalat mottagaren ifrån sändaren så uppfyller hon inte kraven för att vara exklusiv mottagare. Isåfall skulle alla kunna ta åt sig av alla olika sorters videor, reklamer, texter om man själv bara bestämde sig för att vara mottagare. Det är däremot egoistiskt att bara ta på sig offerkoftan utan att ifrågasätta, ”Hur menar du nu?”. Försök att vända på steken alla peeps och COME ON. Ni som säger att ni älskar Mia och hennes komik, stå för det då även om ni inte fattar allt hon gör. Allt Isabella gör håller jag inte med om men det betyder inte att jag tycker mindre om henne för det. Om vi nu ska vara systrar så se från flera perspektiv än enbart era egna glasögon i en sån här debatt och acceptera att det ALLTID finns två sidor av ett mynt.

  Keep up the good work girls!

 4. ida skriver:

  GO*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..