10 000 timmar positivitet

Ibland får jag höra att mitt positiva jag känns påklistrat och lite falskt. Eller kanske onaturligt. Jag har försökt att analysera mitt glada jag, eftersom det ligger djupt i mig. Självklart faller jag platt då och då också, det är ju så livet är. Men jag ser allt från den ljusa sidan och jag har nog listat ut varför. Det jag har kommit fram till blir en parallell till 10 000 timmars-regeln som en av mina favoritförfattare Malcom Gladwell myntade. Att man kan bli expert på vad som helst om man ägnar sig 10 000 timmar åt det.

Jag har sedan tonåren (som var rätt stökiga på hemmaplan), haft som ”överlevnadsstrategi” att alltid utgå från vad jag kan lära mig av det som sker eller ha tron till att det kommer att lösa sig bara jag själv står stadigt. Det i sin tur har lett till ett positiv tankesätt. Under åren när jag genomgick tuffa relationer på hemmaplan, mobbning i skolan, flytt tidigt och haft det rätt rörigt, har den positiva inställningen fått prövats regelbundet att det idag – Efter 10 000 timmar – Har blivit mitt självklara sätt att se livet på. Det är fantastisk styrka.

Det finns egentligen inget som kan uppstå i livet där jag fastnar i en negativ tanke, det finns inte riktigt i min värld. När det händer saker i mitt liv som är tungt,  som en skilsmässa eller det händer något jobbigt med bolagen (vilket det gör hela tiden, egentligen varje dag) utgår jag alltid från:

1. Varför har det uppstått – Hur löser jag det här.
2. Om alternativ A och B inte går, vad blir plan C
3. Sedan blir jag tacksam över lärdomen 

Jag fastnar aldrig i ett stage där jag blir nere och tänker ”Nu skiter sig allt”. Aldrig. Visuellt ser jag livet komma emot mig som vågor på havet, det gäller att lära sig att surfa mentalt ovanför allt. Aldrig hamna under en våg. Och skulle jag någon gång göra det och få en kallsup, är det bara att klättra upp på den fiktiva surfbrädan igen och återuppta kontrollen över mitt mindsett. Jag väljer mina tankar. Det är inte tankarna väljer mig. Skillnaden är enorm.

Jag älskar dessa rader (I boken Vägen: Fem kinesiska filosofer om att leva). Jag drömmer stort. Jag kan aldrig garantera att jag tar mig dit men jag kan skapa förutsättningar för att det ska bli så. Tillexempel, det finns ingen garanti på att LCC kommer att börja säljas i Hong Kong. Men att vara där och ha möten skapar förutsättningar för att det ska bli av. Det är så jag ser det. Alltid skapa förutsättningar för att livet ska bli så som jag vill ha det, resten ordnar sig förr eller senare.

Hur som helst. Min glädje är genuin. Den grundar sig i mig väldigt djupt. Att alltid välja att se saker och ting ljust är min största tillgång. Det gör att jag kan sträcka på mig och hålla huvudet högt trots att livet utmanar mig. Jag blir ”antifragile”, det finns inget bra svenskt ord för det. Men så är det.

 1. Hej!
  Jag håller med dig, men jag tror också att vi människor är olika. Jag liksom du har en inbyggd grundglädje och mitt konstanta tillstånd är glad. När jag inte är glad är något fel och det hör till ovanligheterna. Det får ofta folk att tro att jag är glättig, klämkäck eller stressad.Vilket inte stämmer. Jag har bara mycket energi och måste kanalisera den på olika saker i livet.

  Dock tror jag att alla inte har den här grundglädjen och har svårt att förstå oss som har den. För de personerna är det konstigt att se allting positivt och vara tillsynes glad jämt. Att vara glad är något ansträngande och de tror att man går runt och anstränger sig hela dagarna, fast man bara är normal. Vi är alla olika. Alla sätt att vara på är okej och bra. Glad som ledsen, positiv som negativ. Bara vi har förståelse för varandra och är ödmjuk inför våra skillnader.

  /Kajsa

  1. Jag är +1 på din beskrivning och får höra så ofta exakt de ord du skrivit ned. Att jag är stressad exempelvis när jag kanaliserar min glädje i olika aktiviter och göromål.

 2. Hatten av för dig ! Du är inspirerande o jag tar åt mig av din posivitet 😋
  Är född positiv o vet att det retar en del jobbarkompisar men jag blir bara mer beslutsam över att vara positiv 😍

 3. ”antifrigle”? Antar att det är anti-fragile som menas? På svenska har vi ett ord som heter uppbygglig som kan fungera som ett fullgott alternativ. Det är som med en muskel som initialt bryts ner av träning bara för att växa sig starkare; dvs nedbrytningen/ (”motgången”) resulterar i en positiv effekt med ökad muskelmassa. (givet att vila ges i erforderlig mängd)

 4. …fast att ha behövt besöka psykakuten ett antal gånger (som du berättat om att du gjort – nu är det ju ett tag sedan i och för sig) tyder ju på att känslorna inte alltid är i fas med den glättiga och positiva yta du visar upp. Kanske är det bättre att ha lite fler mindre dippar och negativa tankar som kan få ta fäste än att allt ska behöva rasa rejält…?

  1. Alla gar igenom tuffa perioder i ens liv.. Det ena behover inte utesluta det andra 😉 Alltsa att hon ar glad och positiv garanterar ej uteslutna dippar eller svara perioder…De skulle komma oavsett…Fast nu kommer de till en Bella som ar glad, losnings orienterad och med en kamparanda 😉

 5. Hej Bella!
  Jag tycker att det är viktigt med positivitet, är själv lagd åt det hållet. Väldigt lösningsfokuserad och framåttänkande, vill se möjligheter istället för hinder.

  Men ibland stöter man på saker i livet som jag anser är alldeles för svåra att ta sig ur endast genom ett positivt tänk. Själv drabbades jag av en depression i samband med att jag fick cancer för några år sedan, och plötsligt var min positiva sida som annars alltid funnits där som bortblåst. Om någon hade föreslagit att jag skulle försöka tänka mig ur situationen med hjälp av ett positivt tänk hade det känts som ett skämt.

  Just psykisk ohälsa, som så ofantligt många är drabbade av, är en sådan sak som jag tänker att en av de värsta sakerna man kan bemötas med är ”en ryggdunk och ett ryck upp dig” och något positiv lösningsfokuserat tips. Just där och då är många inte mottagliga för det. Ibland tror jag att man stöttar bäst i att bara acceptera svårigheter och lyssna, utan att försöka vända och vrida tills man hittar något positivt och lösningsfokuserat i situationen. Jag tror att det är därför många kan bli provocerade av det.

  Så heja positivitet, men med en släng av ödmjukhet inför att det inte är lösningen på allt och inte alltid det bästa att bemöta alla med. Kram!

  1. Håller helt med! Det går liksom inte att bara ”rycka upp sig” när man är drabbad av psykisk ohälsa. Hade det funkat skulle inte så många vara drabbade utan då handlar det om att acceptera. Själv blir jag galen på människor i min närhet som ska vända allt till det positiva.

   1. Säger detsamma!

    Så man kan ju undra om Bella verkligen varit på psykakuten.
    För mår man så djävla dåligt att man söker hjälp den vägen rycker man banne mig inte upp sig hur som helst.

  2. S : Tänkte precis på samma sak när jag läste detta. Drabbas man av depression o hamnar i mörker hjälper det inte med positivt tänkande o där kan vi alla hamna!!

  3. Håller med dig!!!
   Tycker absolut att man ska vara positiv och tänka högre, vara Tacksam Glad över vad man har. Men är det lika lätt att ha ett positivt mindset om ens barn dör? Ens pappa? Mamma? RIKTIGA tradegier sker hela tiden DET är riktiga problem. För mig är det easypeasy med ett lätt mindset när det handlar om jobb och vardagen. En strulig barndom ser jag inte heller som något stort, har inte var och varannan vuxit upp med bråkigheter eller andra problem? Självklart tar man sig vidare, Det är en del av livet. Men riktig Sorg är svårt…kanske man bara förstår när man stöter på det själv. Det förändrar hela ens liv.

  4. All kärlek till dig
   Ibland går de inte att vare sig påverka tankarna eller situationen, i sånna situationer är det bara andas och uthärda, något som hjälpt mig, en som länge förträngde jobbiga händelser och tankar vilket ledde till postrauma, är att när vissa jobbiga tankar kommer, eller minnen, andas och blunda, omfamna känslan och andas, där och då tillåtade jag känner o tänker, ser det som en film som ska rulla undan, personligen har ja haft lättare i vardagen sen ja började med den metoden att inte få panik, det i sig själv hjälper mig tänka positivt, att när ja märker de kommer en dag allt skiter sig, är de ganska skönt att få känna tycka, idag är en skitdag, och sen försöka hoppas att nästadag blir bättre istället.

 6. Du är verkligen en inspirationskälla!

  Jag har märkt att jag omedvetet tagit efter några av dina strategier och har på vägen blivit mer säker i mig själv och vad jag vill i livet. Det är en fantastisk känsla att känna sig stark och trygg i sig själv oavsett vad man stöter på för hinder (eller möjligheter) i livet.

 7. Med all respekt, men även du kan falla. Jag föddes själv med lyckokänsla som grundkänsla. Inte alltid glad kanske, men trygg, självsäker och lycklig. Kraschade ändå. Efter tredje barnet. 35 år då. Trots glad och lugn takt i livet. Döden kom med i bilden. Inte min, men tanken, pga barns sjukdom. Tog mig fem år att hitta ett nytt sätt. Numera tacksam. Har aldrig mera bråttom framåt. Idag är så värdefull. Hoppas du får vara full fräs och glad genom livet, om det är så du vill ha det. Jag skulle inte byta en dag med dig och din fart, och allt du går miste om. Så som jag ser på livet.

  1. Med all respekt, hon pratar inte om att inte falla, utan om positivt tankande. Att det kan hjalpa en ga framat och se losnignar istallet for att fastna i livet, bade nar livet vill sig val och inte. Men ett positivt tankande och en vilja i att hitta losningar pa det man ar missnojd med raddar an. Om inte, sa har man atminstone forsokt. Forstar ej din parallell med sjukdom. Det ar lived gang…Det sker konstant yttre faktorer som man ej kan styra over…Men man har alltid ett val hur man ska tampas med allt! Och tro mig, hon gar inte miste om nagot, eftersom hon lever SITT dromliv precis som hon vill ha det. Du borde absolut inte vilja byta ditt liv med hennes , eftersom den ar skraddarsydd efter henne 😉 skapa istallet ditt dromlim <3 sa manga som jamfor andras liv med sitt egna…Forstar itne riktigt varfor…

 8. Vilket spännande inlägg! Man greppar din personlighet på ett mycket djupare plan genom att få en psykologisk bakgrund. Intressant att vi människor har så helt olika försvar vid svåra perioder, för dig verkar ditt försvar blivit en väldig styrka i livet, minst sagt. beundransvärt! och modigt att du delar med dig av din bakgrund tycker jag.

  /Miljonista – min väg mot miljonen vid 25 år

 9. Alla har olika sätt att ta sig igenom livet och du har uppenbarligen hittat ett sätt som du trivs med.
  Någon ovan skrev om kommentarer som ”ryck upp dig och ryggdunkningar”. Hur agerar du som chef då någon av dina anställa är negativ? Alla kan ju inte ha samma positiva syn som du på allt. En del människor ”behöver älta av sig” osv. Är det inte svårt att som chef visa förståelse för detta då en anställd ”behöver kräka av sig”. Kanske en fråga som en av dina anställda borde besvara egentligen 🙂
  Min poäng är att det antagligen kan verka som att du inte bryr sig om du ser allt som positivt när andra ser det som ett problem.

 10. Brukar ha som mantra att allt i livet ”happens for me, not to me”. Alltså att jag kan agera utifrån det som händer, justera eller hantera situationen som jag själv vill. På så sätt faller man inte offer för livets olika överraskningar och man känner sig mindre kosmiskt motarbetad haha.

 11. Hoppas aldrig du behöver uppleva att inte bara ett utan sedan ett andra barn blir allvarligt sjukt. Tro mig, det är svårt att se det positivt. Jag talar av egen erfarenhet.

  1. Therese nu låter det som att du tycker att B ska låta bli att vara så glad och positiv för bakom hörnan kan det minsann stå både sjukdom och död..

 12. Det låter ju fantastiskt, och jag förstår att du verkligen tror på det. Jag förstår också att du har haft det jobbigt i perioder. Jag tror dock, som någon nämnde, att det kan vara nyttigt med ödmjukhet inför psykisk ohälsa. Det är en sak att gå igenom en skilsmässa, vilket jag själv har gjort, men kanske något helt annat att uppleva något traumatiskt. Som att mista ett barn, eller drabbas av allvarlig sjukdom exempelvis. Jag möter många människor med minnen från traumatiska händelser i bagaget, och enbart positivt tänkande är inte tillräcklig hjälp för dem. Det sker förändringar i hjärnan när man utsätts för traumatiska händelser över tid (övergrepp eller mobbning exempelvis) och såna händelser behöver ofta bearbetas. Detta tror jag som sagt är viktigt att vara ödmjuk inför, då du troligtvis har läsare som lever med stress, oro och ångest som behöver behandling och då kan budskap som detta missförstås. Att ansvaret för den psykiska hälsan är den enskilda individens när det ibland behövs ett stöttande nätverk runt. Jag menar inte att du menar detta, men det är så det kan uppfattas. Ensam är inte alltid stark.

  1. Ana;
   Fast det tyder väl snarare på att du saknar empati?! ”Svaga människor skapar drama av småsaker”. Denna ”lilla” sak kanske är viktig för den människan och betyder väl inte att hen är svag för det?! Med lite empati och ödmjukhet skulle du förstå det!

  2. Ana..

   Alltså .. bara håll käft!

   Du har ingen aning om hur det är att må psykiskt dåligt.
   Man ska inte säga så .. men jag hoppas att du drabbas av det. Kom sen o påstå samma sak 👿

 13. Din positivitet och den där ”låter mig inte slås ner”-sidan är ju det som är allra mest inspirerande och ovanligt och härligt med dig. En av de största anledningarna att följa ditt liv! Keep it up!

 14. Så bra! Tror inte det går att komma framåt i livet om en inte är positiv. Försöker alltid tänka så för mig själv, alltid tänka lösningsfokuserat. I min favoritbokserie brukar de alltid säga ”don’t think about the problem, think about the solution” och det försöker jag ha med mig 🙂 Gör livet lite lättare!

 15. Du har en fantastisk inställning som smittar av sig från bloggen (vilket är anledningen till att jag läser den). Jag deppar själv ihop med jämna mellanrum, har svårt att alltid tänka så ”strategiskt” som du verkar göra. Kul att läsa sådana här typer av inlägg, de blir en bra påminnelse.

 16. ”Antifragile”? Det är ett kocept jag mest hört talas om inom investment/finance. Nassim Taleb har skrivit en bok med den titeln- du borde kolla upp den, Bella! Du är stark och inspirerande, men antifragile är du inte och inte dina bolag heller (så som jag förstår det).

  Lycka till med allt!

 17. Hade Isabella varit en man hade ingen ”gnällt” på hennes positiva inställning. Vi kvinnor ska ta över världen! Så sluta trycka ner varandra och låt alla blomma precis som de är!

 18. Du är en otrolig människa. En person dom kommer att bli ihågkommen i århundraden som den positiva, framgångsrika superkvinnan som lyckades i karriären och livet. Kvinnan som inspirerade och motiverade andra att lyckas och våga satsa. Kvinnan som alltid strålade av positiv energi och som smittade av sig till alla runt omkring sig.
  Du är ofattbart fantastisk och jag är så glad över att du har blivit en del av min vardag få jag kikar in här dagligen för att fylla på mitt liv med positivitet och inspiration.
  Tack för att du är du och kom ihåg att du aldrig ska behöva förklara dig för någon över att du är den glada och fantastiska tjej som du är!
  Kramar Susanna

 19. Anti-fragile kan översättas till oskör. Alltså icke skör. Stark helt enkelt. En bra egenskap som man kan träna upp och som man kan få efter att ha gått igenom jobbiga saker i livet men tagit sig igenom och blivit starkare på andra sidan.

 20. Enligt DISA är du gul och röd, tror jag utifrån min tolkning av din personlighet jag fått via bloggen. 😊 Gul: inspirerande, pratar mycket, social, avskyr detaljer. Röd: snabba beslut, rättfram, tappar fort intresset.

 21. Jag tycker att det är jättebra att du lyckas ha en så positiv inställning till livet! Det har jag också för det mesta. Men för mig, och många andra, är det viktigt att få ur sig jobbiga saker på ett eller annat sätt, tex genom att prata om dem. Utan att älta. Jag har tidigare i livet kvävt tankar på orättvisa, kränkningar och sorg och detta gjorde att jag till slut mådde mycket dåligt. För många är det svårt att hitta den där balansen mellan att tänka positivt utan att kväva och tränga undan allt jobbigt. Glöm inte att Respektera att dina anställda, vänner, familj kan behöva prata av sig om de misslyckas med något, är ledsna etc. Bara ett tips i all välmening. 😊

 22. Intressant att man måste försvara sin positiva inställning till livet. Och att vissa här tar åt sig och måste gå upp i försvarsställning. ”Vänta du bara du kan också bli olycklig och då har du varit positivt i onödan, minsann!”
  Men jag tror som Isabella att i det vanliga livet med sina ups and downs så kan man faktiskt träna på att vända negativt till positivt. Det är inte lätt, det gör sig inte självt, det funkar inte alltid men man kan bli bättre och bättre på det.

 23. ”Aldrig hamna under en våg. Och skulle jag någon gång göra det och få en kallsup, är det bara att klättra upp på den fiktiva surfbrädan igen och återuppta kontrollen över mitt mindsett. Jag väljer mina tankar. Det är inte tankarna väljer mig.”

  Detta sticker nåt så extremt i ögonen. Jättehärligt att du lyckas hålla dig så positiv jämt men som psykiskt sjuk är det hemskt påfrestande med sånna här *ryck upp dig-uttalanden*.

  Hade en kunnat välja sina egna tankar hade väl aldrig någon drabbats av varken ätstörningar, depressioner eller liknande. Snälla nån. Så enkelt är det inte för någon. Slappna av och känn dina egna känslor på djupet nån gång du också.

  1. Hon har inte sagt att du ska ”rycka upp dig”! Hon skriver om sig själv och hur hon känner. Var inte så självupptagen!

  2. M – det handlar inte om dig. Ingen har påstått det och ingen försöker få någon med psykisk ohälsa att ”rycka upp sig”. Sluta.

 24. Hej!
  Vill börja med att tacka för all inspiration du ger till mig. Jag beundrar att du är så positiv hela tiden. Har dock en fråga. Hur hanterar du en situation där någon har beteer sig illa eller säger något som sårar dig? Skjuter du det bara ifrån dig?
  Min svärmor betedde sig otroligt illa på min och min mans bröllop för några veckor sedan. Min man tog mitt efternamn vilket hon inte tycker om. Min pappa höll ett tal och välkomnade min man in i namnet varpå min svärmor reser sig upp och går iväg.. detta stör mig något fruktansvärt och jag har så svårt att gå vidare ifrån det. Min man har inte pratat med sin mamma om detta då han är så upprörd. Hur skulle du gå vidare ur en sådan situation? Har svårt att bara släppa det och vara positiv…
  Tack på förhand för svar! Många kramar till dig ❤

  1. Prata med din svärmor Erika! Är det svårt att ta det face to face – skriv ett brev. Be din man om hjälp och stöd att ta itu med det. Otroligt oförskämt och löjligt gjort av din svärmor, red ut det så ni kan gå vidare ❤️

   1. Tack för bra råd! Skönt att höra andras tankar som har en annan infallsvinkel i det hela. Ska försöka att inte låta detta ta över! Tack ❤

  2. Hej Erika. Det låter som att din svärmor blev överrumplad av sina egna känslor då din far höll tal. Troligen kände hon sig kränkt, utanför, kanske bortvald. Detta med namnet kan ha varit något som sårat henne mycket och när din pappa då tog upp det inför alla, så blev det kanske i din svärmors öron som att din pappa liksom ville att alla skulle veta att din partner hellre ville heta som er.

   Oavsett så tänker jag att ni verkligen borde försöka att så gott det går låta bli att älta denna händelse. Vad gott kan komma ur att ni ska förlänga er förödmjukelse? Jag är inte som Isabella alltid inställd på att allt ska gå bra. Jag har däremot levt länge nog (är lite äldre än de flesta här) för att inse att om man låter ett ögonblick av förödmjukelse prägla ens tankar över lång tid, så är det en själv snarare än det jobbiga ögonblicket, som orsakar skada inom en.

   Att kvinnor i alla tider har tagit sina mäns namn utan att någon svärmor har höjt på ögonbrynet säger ju allt egentligen. Hon kände känslor som vi kan tycka är orättvisa och löjliga och hon förmådde inte kontrollera sin reaktion och uppföra sig lämpligt.

   Sånt händer.

   Det ni kan göra för att gå vidare utan att liksom böja er för henne, är att säga till varandra och svärmor: Beteendet var inte ok. Men det har hänt och går inte att skruva tiden tillbaka. Vi accepterar inte sådant uppförande, men vi förlåter det för denna gång.

   Och sen framöver vara tydliga och sätta gränser.

   Men älta inte detta. Skapa inte en infekterad familjefejd. Släpa inte runt på bitterhet och gnäll om att dagen blev förstörd… ni gifte er som symbol för ett liv i kärlek.

   Inget förgiftar kärlek så mycket som bitterhet. Unna er att njuta av att vara gifta. Och ge svärmor en chans att utan rättegång från er få bete sig bättre framöver istället.

   Livet är kort. <<3

   1. Dina ord fick mig att tänka på ett helt annat sätt, tack snälla för det! Ska verkligen försöka att gå vidare ifrån det och inte låta bitterheten ta över. Ibland är det dock svårt när människor gör en besviken, att gå vidare från det. Ska tänka på dina ord nästa gång vi träffar henne.. Tack ännu en gång!<3

   2. <3 Jag tror att om din svärmor har nån skam i kroppen så skäms hon nog (oavsett om hon pallar att erkänna det eller ej) för sin reaktion. Det var nog skam (ang bortvalt namn) som skapade hennes barnsliga scen på bröllopet också. Då kan du unna dig att tänka att ok nu vet jag att hon är omogen och känslig. Det handlar inte om dig, det är nåt hon gjort mot sig själv. Hon har skämt ut sig på sin sons bröllop. Hur många mammor drömmer om det? Straff nog tänker jag. Du behöver inte göra ngt för att återfå din heder du är inte den som blivit bortgjord utan hon.

    Det kan förstås också vara så att hon saknar skam i kroppen. Det finns ju människor som är narcissister, till exempel. Skulle det vara så att svärmor är orimlig och självupptagen vid fler tillfällen framöver, så är det din partners jobb att med ditt stöd sätta gränser och hålla dem. Hur jag än vrider på detta så ser jag i alla fall att det handlar inte om dig. Utan om henne.

    Du regerade ju därför att du själv inte skulle vilja sprida dålig stämning eller såra någon så som hon gjorde. Du kan fortsätta vara sån, föregå med gott exempel. 🙂

    Grattis till äktenskapet och jag hoppas att du får släppa det där och ha det fint bara. Skulle svärmor vara jobbig igen så begränsa kontakten med henne – du har ju en egen fin familj.

    Men jag tror nog svärmor vet precis hur pinsam hon var om hon inte är narcissist eller alkis (och då vill du ändå ej ha na för nära inpå). <3

 25. Jag tycker inte att din positivism känns påklistrad, snarare inspirerande! Det kanske beror på att jag har läst en del om mental träning och coaching. Du gör verkligen allt rätt när det gäller den mentala biten, åtminstone enligt det jag läst och tagit till mig hittills. Jag jobbar fortfarande på att bygga upp min mentala styrka, sedan jag började med mental träning för ungefär ett halvår sedan har jag gjort enorma framsteg – på alla plan! 👏👏💫

 26. Bra förhållningssätt Bella men jag kan inte låta bli att tänka att du är så ung men pratar som om du vore 50. Du går igenom en skilsmässa men med din man hade du endast varit ihop några år. Det är ingenting. De flesta 26-åringar har ett kraschat förhållande i bagaget men det är tuffare när man separerar efter 10 år tillsammans och har en historia ihop, tro mig. Och du lever ett enkelt liv med god ekonomi och människor som följer dig vart du än går. Fortsätt tänka som du gör men var ödmjuk inför att du förmodligen kommer ställas inför betydligt större utmaningar i livet när du blir lite äldre. Och fortsätt ge råd när du har lite mer livserfarenhet.

 27. Väldigt bra och inspirerande inlägg! Så härligt att man verkligen kan träna sitt sätt att se på saker. Vilken fantastisk tillgång. Heja dig!

 28. Du kommer inte längre ihåg hur nere du var de första månaderna wfter att du brutit med din far? Du satt och höll Odd i handen i tystnad om kvällarna. Så skrev du i bloggen. Alla har ljusa och mörka perioder i sitt liv och det är bara naturligt. Mörka tankar är inte farligt, släpp fram dem! Om du bara tvingar dig att tänka positivt hela tiden kan det slå tillbaka i ett senare skede.

 29. Jag är en väldigt negativ person men lär mig väldigt mycket av dig Bella, ser upp till dig som bara den. Du hjälper mig att tänkta lite positivare varje dag.

 30. Hej Bella
  Det är så att jag har inte vart inne på din blogg i snart 3-4 år då jag tyckt att jag inte hade något intresse kvar om dig, men det senaste med ditt företag och hur du reser runt i världen för pr är helt en ögonöppnare för då du har vuxit ännu mera i mina ögon. Du är inte någon som snackar ekonomi och bara en ung mamma, du är en driven, inspirerande och positiv tänkande supermamma, som man vill plocka med sig dina råd vidare till sitt liv men till andra också, så med detta vill jag tack för att du har kommit tillbaka och är ännu mera starkare och inspirerande för mig.

 31. Hmm…Jag tror absolut att man, till viss grad, kan träna sig till att tänka positiv och rationell och att det i sin tur gör att livet upplevs på ett ljusare sätt men det är knappast så enkelt som att tro att 10.000 timmars regeln är en sanning. Det är ett skönlitterär myt från Malcolm Gladwell som baserades på studier gjorda av Anders Ericsson under 90talet men dessa stöds inte av dagens forskning. Även om tiden verkligen disponeras kvalitativt och tanken om att kunna klassa sig som expert lockar så finns det inte något som tyder på att 10000 timmar är någon form av mirakelsiffra, oavsett hur hängiven personen i fråga är. Att sedan dra en slutsats till att detta är applicerbart på människans känsloliv är ytterligare en förvridning av sanningen. Sen kan det vara en peppande tanke men det är en annan femma.
  Det jag vill åt är att människan antas ha 9 grundaffekter varav sex st är negativa, två är positiva och en är neutral. Det är således egentligen mer naturligt att uppleva negativa känslor titt som tätt framför att ständigt känna glädje. Känslorna vi upplever kommer att driva oss till att agera vilket är en basal del i vår överlevnad även om det kanske ser lite annorlunda ut i dagens moderna samhälle.
  Däremot tror jag, precis som flera andra här, att det handlar om att hitta ett sätt att hantera dom negativa känslorna och den biten är högst individuell. Jag är tveksam till ”tänk positivt” tills det går över, då det i mina ögon inte är ett sätt att möta sina känslor utan snarare motsatsen för om ”tänk mer positivt”-metoden fungerat så hade inte psykisk ohälsa varit på topplistan gällande sjukskrivningar i Sverige.

  Tack och hej!:)

 32. Isabella, det är väldigt stort hopp mellan steg 2 och 3. I Steg 2 berättar du om hur du går från plan A, till plan B, till C… Men sen då? Om plan C inte fungerar? Om alla dina livets ”tårtbitar” inte går ihop med ens plan H…? Hur långt orkar man kämpa då tror du? Du har haft otroligt flyt i livet, jag förstår att du är glad. Sen i steg 3 berättar du om att ta lärdom. Av vadå? Att misslyckas med Plan Hela Alfabetet? På alla plan? De flesta andra av oss misslyckas. Ständiga nederlag. Du har ett väldigt lätt liv, såklart är du glad. Man blir ödmjuk först när det vänder.

 33. Kloka ord Isabella! Vi är nog alla väldigt olika som personer och det är ju helt fantastiskt att du kan hantera motgångar så bra. Det är väldigt roligt och intressant när du förklarar hur du tänker, även om (att döma av kommentarerna ovan…) du får mothugg och blir missförstådd. Hoppas du kan fortsätta med det sätt du mår bra av och att andra kan acceptera det och glädja sig mer med dig! ❤️ Så roligt att följa dig, alltid. Kram!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..