Babyshop

– I samarbete med Babyshop –

Idag är fantastiska Babyshop tillbaka här på bloggen. Förra gången var jag på väg att köpa en ny barnvagn. Det har jag gjort nu och vi alla tre gillar den jättemycket. I förra inlägget frågade jag också er läsare hur länge ni tycker man bör ha barnvagn till sina barn. Det är en intressant fråga eftersom alla barn är olika och det finns många alternativ. Trots att Gillis blir fyra år i november har jag valt att ha en dubbelvagn som är lätt att fälla ihop och enkelt får plats i bagaget på bilen. Är vi och handlar eller gör ett ärende skippar jag  vagn men just att kunna ta med båda barnen på en längre tur känns viktigt när jag bor själv. Jag brukar att säga att olika perioder i livet kräver olika vagnar. Just nu är vi i en period där vi behöver en vagn som har större hjul (höst och vinter coming up) så att vi ta oss ut enkelt, jag menar inget ska stoppa oss på våra helgäventyr ute på ön. Det som även är roligt med den här vagnen är att jag kan jogga med den. Hur tänker ni när ni har valt barnvagn?

Det kan vara ganska svårt att veta vad man ska tänka på när man köper barnets första barnvagn. Därför har Babyshop en barnvagnsguide som tar upp många av de frågor som jag tror kan hjälpa en hel del på vägen. Här listar Babyshop 7 saker som kan vara bra att tänka på när du skaffar barnvagn.

– I samarbete med Babyshop –

 1. När jag klickar på länken ligger all text ovanpå varandra och är helt och hållet oläsbart. Laddade om sidan men det hjälpte inte. Det ser ganska dåligt ut för både Isabella och Babyshop när sånt inte fungerar…

 2. För mig är det totalt oförståeligt att köpa en dubbelvagn när ens ena barn är 4 år? Har aldrig varit med om någon som haft vagn till en 4 åring som kan gå

  1. Det är bara reklam så det behöver inte betyda att det är just en sådan vagn som Bella behöver. Håller med om att det måste vara frustrerande för Gillis att behöva sitta i en vagn bara för att Bella vill springa.

   1. Det kan ju också vara så att Gillis (och Sally) går själv tills han/de blir trötta och sen eventuellt hoppar upp i vagnen? De är väl inte fastklistrade i sätet…

   2. Vi får väl se om denna vagn kommer dyka upp i bilder på bloggen eller om det bara var just denna vagn babyshop ville kränga just nu.

  2. Det kan väl bero på livsstil. Jag går i snitt en mil om dan med hundarna och ska barn följa med så blir det långt att gå själv, då är det toppen att ha en vagn med som barnet kan åka i när hen blir trött. 🙂

  3. Reklam! Jag köper inte en ny dubbel(!)vagn till en 4-åring. Man kan i så fall sätta på stå/sittbräda. Men alla har olika behov såklart.

  4. Men alla är väl olika. Att barnet kan gå har väl inte med saken att göra. Många 1-åringar kan gå bra men åker vagn för det. Att ens orka bry sig..

  5. Jag köpte dubbelvagn till min 3år9mån barn då småsyskon kom, det beror väl helt enkelt på hur långt man ska? En tre-fyraåring kan gå, men gärna inte 7-8 km på en dag vilket jag ofta gick. Och ståbäda är väldigt klumpigt att köra. Man har ju en bil även om man kan gå?

  6. Vi hade vår stora tjej i vagn tills hon va äldre än 5 år vid längre raskare promenader.. hon har inte brytt sig, vi har kunnat gå i ett bra tempo med varsin vagn, alla glada och nöjda OCH flickan mår bra, trots detta! Och hon åkte vagn senast i somras på långpromenad, då tom 6 år gammal! Funkar fint! Nu cyklar hon gärna men frågar ibland om vagnen när vi ska ut!

  7. Håller delvis med! Vi tycker att min sambos son som precis har fyllt tre ska gå själv så mycket som möjligt. Men ibland så händer det att han somnar i bilen (han sover fortfarande middag) och om vi då ska göra någonting så tycker vi att det är synd att väcka honom, eller att vänta tills han har sovit klart, och då passar vagnen jättebra! Men inte skulle vi köpa en helt ny vagn till en treåring.

 3. Min dotter slutade med vagn när hon lärde sig gå när hon var ett. Hon gillade aldrig att åka vagn och vi har inte heller känt något behov av att använda vagn (även om vi naturligtvis anpassade promenaderna efter henne). Min son är två och sover middag i vagnen ibland, annars använder vi den inte. Har förståelse för att det kan vara praktiskt med vagn om man bor i stan och har mer än ett barn att hålla reda på i folksamling, trafik, tunnelbana etc. Men jag tycker helt ärligt att det är lite märkligt att så många skjutsar runt på barn som lärde sig gå för flera år sen. Barn mår bra av att röra sig och kan gå betydligt längre än vad många verkar tro.

  1. Min som går så länge han orkar, och faktiskt väldigt långt för att bara va 14 månader! Men vi går mellan 7-10 kilometerspromenader varje dag (i ett svep, ännu mer totalt om man räknar in rastrundor) och då väldigt fort. Svårt att leva med vallhundar annars. Så inte alls konstigt. Men kanske borde byta till bärsele? Då åker han ju inte vagn lol

 4. Mina barn är 6 och 3 år de har bara haft 1 enda vagn i sitt liv och den kommer vi sälja när den minsta har växit ur den. Hur många vagnar har du haft hittills?

 5. Vilken tröttsam diskussion. Man väljer det som passar en själv bäst. Om man tex bor ute i skogen med bara grusvägar (med andra ord svårt med sparkcykel och liknande), har hund och går en mil eller mer per dag så kan en vagn vara ganska välbehövlig även om barnet är 4 år. Tänk utanför boxen och inse att allas liv ser olika ut.

 6. Tyvärr, denna vagn funkar varken i snön med dessa relativt små hjulen eller att jogga med då stången nertill är i vägen för löpsteget.
  Att den är lätt och smidig kan jag hålla med om.

 7. Skulle aldrig heller köpa en vagn till en 4a åring. Mina barn har inte åkt vagn mer än till 2år och båda har lärt sig cykla när de varit 3 år och någon månad . Barn mår bra av att röra sig. Man får väl sakta ner på tempot som förälder om man inte har lust att gå i deras tempo.

  1. Ja barn mår jättebra av det! Och jag tror barn som har aktiva föräldrar också får en aktiv livstil helt gratis tack vare det.
   Och nej varför ska man alltid gå i barnets takt? Man kan ju gå promenader med sitt barn och sen låta barnet sova middag i en vagn under tiden som en själv går På Pw eller springer?

  2. Fast jag håller inte alls med dig. Givetvis ska barn röra på sig, mina rör på sig massor och går/cyklar om jag går oftast. Men ibland är vi iväg sent och ska gå hem, eller så ska jag gå en lång runda med hundarna där barnen inte kommer orka hänga med.
   Jag är heller intresserad av att alltid anpassa mitt tempo efter barnen, ibland behöver vi komma iväg fort etc.
   Nu har vi bara en enkelvagn till våra, det klarar vi oss definitivt på.
   Däremot köpte jag en lådcykel, där båda barnen kan åka. Det innebär inte att mina barn inte cyklar själva, men vi måste ha fungerande transportmedel, det är väl en vagn också många gånger?

 8. Mina döttrar har precis fyllt 5 och 2. Femåringen åker hör och häpna vagn ibland. Tex kvällspromenaden med hunden och båda somnar i vagnen. Jag har ingen att lämna barnen till när jag går ut med hunden och detta funkar för oss. Alla är olika. Min dotter klagar inte. Men jag tar inte vagnen dagtid för då är hon pigg och vill cykla eller sparkcykla. Låt Bella göra som Bella vill. Hon känner sina barn bäst!

 9. Hahah men sluta tjafsa om att man inte ska ha vagn hit och dit, ni är alla överens, 4-åringar behöver röra på sig (men de har väl typ tre enkelvagnar också så Gillis får nog gå) Inlägget, och hela vagnköpet, är reklam. ”Jag brukar att säga att olika perioder i livet kräver olika vagnar”. Ja för barnvagnar är ett dagligt samtalsämne för chef-Bella? Nej nej, det är hittepå alltihop. Och hon frågade inte ens läsarna i det senaste inlägget vad de tyckte var lagom tid. Alla skrev det ändå, och nu vill de generera lite nya klick. Det är inget att bry sig om.

 10. Jag som haft 9 vagnar på en unge, 🙈 haha. Men kom tillbaka till Emmaljunga SV efter att ha provat både det ena och andra. Till mitt försvar så sålde jag alla med antingen vinst eller max 200kr förlust..

  Sonen åker fortfarande vagn, han är 2,5 år. Sover i den hos dagmamman också.

 11. Ibland känns det som att du bor i en reklamfilm allt är så tillrättalagt.Oroar du dig inte för att vi läsare ska sluta uppfatta dig som trovärdig när allt är så prydligt?
  Jag är själv tvåbarnsmamma och tycker inte att något i filmklippet var genuint.
  Vad tycker ni andra mammor? Kom igen Isabella, våga visa det riktiga! Är helt säker på att det kommer att generera MER läsare och MER försäljning av barnvagnar 🙀

  1. Det är bara en reklam alltihop numera, det mesta på internet och i sociala medier, samarbeten och sponsrade poster eller reklam för sin egen buisness, inget är på riktigt vi ska bara luras att tro det men det är ”all about the money”… äkthet får man leta efter på annat håll😊

 12. Varför blir ni så förfärade över att en 4-åring åker vagn lite ibland?
  Tycker det är konstigt att barn förväntas gå överallt när väldigt många vuxna tar bussen en hållplats i stan i eller bilen för att handla mjölk när det kanske gått nästan lika fort att gå?

  Nu ska ni få höra ngt som får er att baxna.
  Vår snart 7-åring åker vagn ibland. Inte för att h*n är lat utan för att vi vuxna ibland vill göra saker som inte är så barnanpassade, tex ta långpromenad på 8 km. Barnet sitter kanske i vagnen 1-2 km totalt av rundan, och går alltså mesta delen själv, men ibland blir benen trötta och vi vill inte bära och inte heller anpassa oss till att 8 km är lite saftigt för så små ben.
  Nu på semestern lades det sovande barnet ner i en vagn så att vi kunde lämna hotellrummet efter läggdags kl 19.Hemskt va?

  En dag, ganska snart,kommer en tid när barnet inte får plats.., Men fram tills dess kommer vi använda vagn som det utmärkta transportmedel det är.

  1. Men frågan kanske är att en 4-åring inte behöver sitta, det finns ju ståbrädor till vanliga enkelvagnar /sulkies som fungerar jättebra till större barn som blir trötta i benen. Att sitta i vagn som 7-åring är ju lite…. udda? Ståbräda är ju inte lika ”småbarnsaktigt”. Och mycket, mycket billigare! Tar inte lika stor plats son dubbelvagn dessutom 😊

 13. Vi köpte den här vagnen när barnen var 3 och 1. Bugaboo Donkey var klumpig i bilen och kort till det äldre barnet. Planen var att det äldre barnet skulle kunna gå, men han ville ju också sitta i vagnen när lillsyrran gjorde det. Vi promenerar också väldigt mycket. Vi har varit väldigt nöjda med vagnen och har den även i singel. Dubbeln har lite smalare säten än singeln, men det är inte för trångt. På singeln har korgen under sätet gått sönder eftersom det tar emot framhjulet när man har lite mer packning.

 14. Den vagnen är inte godkänd att jogga med, den är inte gjord för det. Så gör inte det utan då får du skaffa en joggingvagn 🙂

 15. Vi har en sulky sådan som går snabbt att vika ihop och in i bilen.
  Bra att ha på stan, då treåringen ibland vill gå och ibland åka vagn. Och ett pluss är att jag kan ha shoppingpåsarna på handtagen.

 16. Bella, testa att köpa cyklar till barnen istället, min fyraåring och treåring har trampcyklar och tvååringen en springcykel, funkar toppen till långa hundpromenader. Skulle säga att springcykel funkar från ca 1år 9 månader men det tar några månader innan dom blivit effektiva på den så strax efter två år klarar dom ofta det toppen.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..