Minnesmolnet

– I samarbete med Trygg-Hansa –

Det är antagligen allas mardröm att det skulle hända någonting hemma. En brand tillexempel, som skulle bränna ner huset eller lägenheten till grunden. En hemförsäkring täcker såklart skadorna och allt som går förlorat såsom möbler, inredning och kläder. Däremot finns det ingen hemförsäkring som täcker alla minnen. Album, tavlor, de första små skorna och hårddiskar med tusentals bilder och videor. För mig hade det varit det värsta. Att inte kunna plocka fram alla bilder på när Gillis och Sally föddes och första året. Det här problemet vill Trygg-Hansa försöka lösa och därför lanserar de nu deras minnesmoln. Det är som en stor server där man kan ladda upp material som betyder någonting för en och då vet man att det alltid finns sparat. Vad som än händer.

Du får hela 250GB utrymme i minnesmolnet och det är gratis första året. Efter första året kostar det 29 kronor i månaden. En bra och liten investering i minnen tycker jag. Här finns mer information.

– I samarbete med Trygg-Hansa –

 1. Krister skriver:

  Ingen smart telefon.
  Inget Facebook.
  Inget Twitter.
  m m.
  Gör inte som alla andra.
  Tänk själv.

 2. Vart är den fina molntapeten ifrån nu igen! You rock!!

 3. Elin skriver:

  Men det finns ju massor av gratisalternativ? Dropbox till exempel! 🙂

 4. Känner att jag egentligen inte ens orkar försöka förklara för er vad som är farligt med Moln, Dropbox, Facebook, Instagram m.m. Men bara när du registrerar ett Facebook konto har du sålt din information gratis dessutom som dom sedan direkt säljer vidare och tjänar pengar på. det är det minsta farliga. Att ni inte förstår hur lätt det är att hacka Dropbox, Facebook konton m.m gör mig rädd och ledsen, ni är så vilse, börja läsa på och titta på dokumentärer om Facebook m.m
  finns en dokumentär om Facebook där en normalt funtad människa hade tagit bort sitt konto efter 10minuter in i dokumentären. Men ni är alla för uppe i att ni måste dela era perfekta liv eller är så desperat nyfikna. Facebook är endast bra om du driver företag. inget annat. att lämna ut sig själv och sin familj och allt ni klickar runt på bevakas och sparas som dokumentation m.m finns tusen aspekter av fara kring sociala medier och jag vet att Bella aldrig själv skulle lägga upp sina barns födelse bilder i ett moln på trygg hans hon är smartare än så, just därför hon inte visar barnens ansikte. Hon låter dom få behålla sin egen integritet. Vilket alla seriösa föräldrar borde göra. detta är bara reklam från hennes sida. Och att hon har Facebook och Instagram är mer självklart då hon driver företag. Ni andra börja bilda er och läs på om hur farligt det är. Precis som min kommentar nu dokumenteras, dokumenteras allt. Men ni gör som dom flesta andra och bara skiter i det. Tills den dagen någons barn på erat eget dagis försvinner pga information som lagt upp på Instagram. Vet ni hur många barn som försvinner trotts att dagis har privata instagramkonton? Hur vet du att ”antons” bror som följer ditt barns dagis inte är pedofil etc. tusentals barn försvinner varje år och många pga information som läggs upp på sociala medier. VAKNA!

  var rädda om det käraste ni har!

  1. Fanny skriver:

   Facebook är helt orelevant då det absolut inte är en molntjänst som erbjuder lagring av data. Man kan läsa på hur molntjänsten i fråga hanterar sin data. Rekommenderar att man väljer en som lagrar datat inom EU. Det finns särskilda regler.

  1. Johanna skriver:

   Herregud vilket alarmistiskt inlägg om du vill nå fram med ditt budskap så tycker jag att du ska vara lite mer nyanserad. Det är rätt stor skillnad på sociala medier och lagringstjänster. Snälla berätta gärna hur många barn som försvinner varje dag pga att dagis har instagram, tror knappast det är tusentals som du beskriver… Har du källor att hänvisa till eller är detta dina egna teorier och slutsatser?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..