Framgångsvanor?

Jag såg denna och klurade lite på mina egna vanor:

1. Inställning. Jag har alltid ett positivt mindsett. En vän till mig sa häromdagen att han aldrig har hört mig uttrycka mig negativt eller tänka att något skulle vara jobbigt. Den är nog min viktigaste vana. Inställningen är inget man föds med utan man får öva på att vara positiv. Jag har kommit så långt i mitt mindsett att jag är noga med att inte ta in andras negativitet. Hamnar jag i ett samtalsämne som blir för negativt laddat (gnälligt) styr jag försiktigt om. Jag har inte marginal att ta från min egen energi.

2. Lösningsorienterad. Så fort ett problem dyker upp har jag en inarbetad vana att aldrig fastna en längre stund utan direkt skapa scenarier med olika lösningar och sedan agera. Skulle jag ha ett kundmöte som inte går som jag har tänkt mig skulle jag aldrig någonsin gå därifrån och tänka ”Jaha, det gick inte”. Jag utvärderar var det brast, gör om och presenterar igen – Med nya vinklar. Jag är uthållig.

3. Agera. Att jag är en doer är väl min största tillgång. Jag skjuter a l d r i g  upp något. Allt som ska göras görs direkt och kan jag inte agera delegeras det med en tydlig deadline. Sitter vi på ett möte och inser under tiden att vi behöver maila en person mailar jag direkt. Aldrig  ”Sen”. Saker och ting går fort.

 1. Känner igen mig själv på samtliga punkter 🙂
  Och jag är stolt över varenda ett 🙂

 2. Ulrika skriver:

  Du är typ min idol! Du är så inspirerande!

 3. Älskar din inställning, Bella! Att alltid försöka ha en positiv inställning gör så enormt mycket! <3

 4. Jenny skriver:

  Hej Bella
  En fråga: jag har just nu ett kontorsjobb som jag har jobbat på i snart två år. Arbetskollegorna är fantastiska men arbetsuppgifterna börjar kännas mindre och mindre motiverande och jag ställer mig ofta frågan vad jag gör där. Jobbet jag har, har med min utbildning att göra så jag har relativt bra lön.
  Jag har nu dock fått ett annat jobberbjudande som jag tycker verkar jättespännande. Dock är det inte 100% och det är bara ett halvår med eventuell förlängning (är alltså inget som är bestämt ännu, och om jag har otur står jag utan jobb efter ett halvår). Om jag skulle ta det nya jobbet går jag ner i lön med 5000-6000 kr i jämförelse med vad jag har nu.
  Jag känner dock att jag har tappat motivationen på mitt nuvarande jobb och att det skulle kännas jättekul och motiverande att hoppa på det här nya, men som du hör, så är det inte den bästa dealen…
  Hur resonerar du – ett ”tråkigt” jobb med bra lön, eller ett roligt jobb med sämre lön.
  Tack!

  1. N skriver:

   Du kan inte ta tjänstledigt ett halvår?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..