– I samarbete med Unionen Chef –

I våras intervjuades jag till en webbserie som heter Chefsliv av Unionen. Där talade vi bland annat om hur det är att vara chef och hur jag ser på min generation i arbetslivet. En generation som har kommit att bli väldigt omtalad. Både positivt och negativt såklart. Det finns många unga talanger runtom i hela Sverige och de kan bidra till många nya och spännande idéer och utveckling inom alla olika sorters bolag. Jag tror nämligen på att våga satsa på unga i arbetslivet och ge människor som, på pappret inte har så mycket erfarenhet – en chans att utvecklas och faktiskt skaffa sig erfarenhet.

I serien kommer ni att träffa en rad olika chefer från olika branscher där jag är en av dem. Det är väldigt roligt att leda andra och se teamet utvecklas och nå nya höjder. För alla er som är chefer hoppas jag intervjun kan inspirera och ge svar på en del frågor som kan komma upp på vägen, speciellt att leda den yngre generationen. Unionen Chef finns alltid för att svara på frågor och stötta dig som är chef och leder andra varje dag i arbetet. Här kan du se avsnittet!

– I samarbete med Unionen Chef –

 1. Hannah skriver:

  Just därför borde starta eget bidrag gälla från typ 18 och inte 25 som det är nu…

 2. C. skriver:

  But you ONLY hire young people. There is no diversity in tour workplace. And classically you hire a man for the greater position.

 3. Sara skriver:

  Håller helt med dig om kommentarer som den ”curlade generationen”!

  Jag tänker att det aldrig kan vara 90-talistens fel hur den har blivit omhändertagen som barn, ungdom (kanske även vuxen). Så varför rikta kritiken mot dom? Gnäll på den generation föräldrarna tillhör (eller bara lägg ner generationssnacket helt!!) istället, och min erfarenhet är att det också är den generationen som gnäller på 90-talisterna. Mycket märkligt!! Snacka om att kasta sten i glashus 😆

 4. Anna skriver:

  Hej!

  Mycket av det du säger i intervjun är klokt och ligger i tiden.. men skulle vas intressant att höra hur du själv i dina bolag väljer att ”flytta på personer” som man ”behöver flytta på” som du säger..och att hitta på uppgifter/roller när någon vill jobba med något nytt.. svårt som arbetsgivare i större bolag att uppfinna dessa nya roller och har man kollektivavtal är det inte helt lätt att bara lyfta bort personer från sina roller..hur arbetar ni med arbetsrätt i dina bolag om du lyckas med detta? Jag jobbar med HR i en organisation på 4000 anställda och vill gärna lära mig hur ni löser det! 🙂

 5. Fantastisk du är. Har följt din blogg från start och beundras över ditt driv varje dag!!
  Jag har själv precis startat en blogg, It-Arkitekten och vill skriva och ge tips om hur det är att vara ung tjej i en sån mansdominerad branch! Hoppas att jag i alla fall kan inspirera någon att våga ta steget ut i IT-branchen som ung tjej!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..