Outsourca matlagning

Jag träffade Ida Backlund nyss för lunch ihop nere på Tures, även Milla (dottern) var med. Det kändes som att det var igår som jag och mina vänner lunchade med sällskap av uppvärmda barnmatsburkar och babblarna. Men nu börjar alla barn bli så stora. Det är väldigt roligt.

Klänning Marville Road och skor Chloé (adlink)

Jag är glad att jag fick barn ung (23 med Gillis och 24 med Sally), visst det är intensivt att göra en karriärsresa med bolag som omsätter miljoner med två små samtidigt men jag har alltid varit duktig på att ta hjälp för att behålla min energi som är mitt levebröd i stort sätt. Så fort min exman flyttade ut ur huset anlitade jag hjälp med markservice hemma, även handling och matlagning varje dag. Alla har inte möjligheten att göra så det förstår jag också. Men jag kan och det ger mig mer tid till barnen (samt att jag tycker att det är vansinnigt trist att laga mat). Jag tänker ”Hur hade en manlig VD gjorde om han separerade under småbarnsåren, jo han hade definitivt haft en au pair hemma”. Jag hämtar och lämnar själv på mina barndagar (lämnar 08.30 och går från kontoret 15.30) men att ta hjälp så att vi kan gå till parken busa efter hämtning och istället komma hem till en middag serverad (och önska vilka rätter vi vill ha!) är det bästa beslut jag har tagit.

 1. Det gäller att lägga energi på rätt saker! Kan du inte berätta mer om hur du tar hjälp och hur du hittar rätt personer? Är själv i stort behov av hjälp med just matlagning. Tack för en intressant blogg!

 2. Jag har svårt att tänka snällt när jag läser detta. Dels då för att man blir lite avundsjuk. Du tar ju bort alla jobbiga bitar i vardagslivet och har bara roligt. Vem lever så?! Jag kan tycka det är mysigt att laga mat åt min familj speciellt på fredagar…. Klart skulle jag vilja slippa undan vardagsbestyr ibland men jag är ingen entreprenör och ingen höginkomsttagare. Vet heller inte om jag skulle vara lyckligare som det. Jag känner att jag bidrar till att samhället går runt och det känns bra.

  Jag tycker det är ok att du gör som du gör och du kan så… Men har svårt för att du vill skriva ut det för det blir lite ”in your face” även om det inte är ditt syfte. För de flesta som läser här är lååångt ifrån höginkomsttagare.
  Och ibland när man läser uppfattas som känslokall och som att du tycker att du är en förebild och bättre än oss andra för att du har kämpat till dej miljoner.

  Vad hände med att du ville starta en fond till ensamstående mammor? Vad hände med när du ville hjälpa flyktingar??

  1. Håller mig dig. Vi är många som jobbar hårt för att samhället ska fungera, som har valt en annan väg där vi styrs av andra värden än pengar. Jag är stolt över det jag gör, hjälper barn som har det svårt i skolan. Jag möter människor som lever under svåra förhållanden och skattar mig lycklig varje dag för att jag trots en kommunal lön är otroligt rik, på så många sätt. Får här lite intryck av att inkomst är direkt relaterat till hur hårt man jobbar, vilket inte är fallet. Det är också lite synd med tanke på att många unga läser och tar till sig dessa värderingar. Jag tycker generellt om bloggen, men har lite svårt för statusjaget som jag tycker det har blivit allt mer av, tyvärr.

  2. Fast det är väl verkligen inte ”in your face”? Det är ju mängder av läsare som frågat och nu skriver hon ett ärligt svar. Hade hon skrivit det från dag ett hade jag förstått om det tolkats så, men nu har det gått ett bra tag och många har frågat.

   Personligen tycker jag inte det är så jobbigt att laga mat och gör det inte varje dag eftersom det blir rester (två vuxna och inga barn), men jag kan mycket väl förstå att en ensamstående tvåbarnsmamma gör det för att få mer tid med sina barn 🙂

 3. Ska man hinna med allt som du gör så är det helt rätt att ta in hjälp om man har chansen. Berätta gärna mer tips om hur du underlättar för att hinna med mer tid till det du tycker är absolut viktigast som barnen!

 4. Är ju helt underbart att kunna göra så som du gör. Hade önskat att jag kunde göra likadant, för den där jäkla vardagsmaten att handla laga tar ju sån tid som jag hellre velat använda till annat så som barnen 🙂 det är vardagslag om något 🙂 så du gör helt rätt Isabella och Fan va skönt för dig.

 5. Hade gjort exat likadant om jag haft den ekonomin 🙂 mer tid till barnen och mindre till tråkiga hushållssysslor! Helt rätt!

 6. Så rätt och bra prioriterat! Önskar att jag hade samma möjlighet men det har jag inte (än) 🙂
  Ta hand om dig!

 7. Fast om du hade skaffat barnen senare hade du förmodligen varit mogen nog att välja en partner du får det att hålla längre än typ 3 år med. Jag är 31 och gravid för första gången nu, känns väldigt skönt att ha levt loss ungdomsåren och verkligen kunna tänka FAMILJ nu. 🙂

  1. Varför skuldbelägga henne och påpeka val av partner? Det finns väl knappast något belägg för att relationer bland äldre håller längre. Det finns aldrig någon garanti vad gäller kärlek, oavsett ålder. Så trött på kommentarer som din!

   1. Sandra, det finns faktiskt belägg för just det. Par som är äldre och har ett längre förhållande bakom sig när de får barn löper avsevärt lägre risk att separera. Även utbildningsnivå och anställningsstatus förbättrar chanserna att hålla ihop. SCB har statistik för de flesta samhällsfrågorna. 🙂

  2. Melissa – Då får vi hoppas att din kommentar inte kommer o biter dig i arslet, om några år! Hur kan man skriva så?! Givetvis trodde de att deras äktenskap skulle hålla livet ut, när de gifte sig o skaffade barn!

  3. Äsch! Finns inget som säger att bara för man är ”gammal” (eller som du väljer att kalla det ”mogen”) så gör man kloka beslut. Välj du hur du lever ditt liv och peka inte finger åt andra.

  4. Tänker precis som du. Jag fick mina två små sent i livet och det är jag så glad över. Jag har hunnit resa, prövat olika jobb och först på äldre dar träffat en kille som kändes rätt som far till mina barn. Säger inte att det är fel att skaffa barn tidigt men för mig kändes det rätt först nu. Alla gör som de vill och jag tycker inte att det är något man behöver kommentera

  5. Fast jag fick barn när jag var 24 och är fortfarande gift och lycklig. Åldern har inget som helst med det att göra. Tycker snarare synd om ditt barn som kommer ha en morsa på 41 som 10åring och 51år som 20.

   1. Dum kommentar tycker jag. Många får barn i 30-40 årsåldern. Inget konstigt med det. Låter väldigt omoget att uttala sig så som du gör tycker jag,vilka fördomar. Du hade nog behövt mogna lite innan

   2. Gud vilken elak kommentar… Jag är 31 och har försökt bli gravid i flera år. Menar du att det kommer att bli synd om mina eventuella barn bara för att deras mamma inte *lyckats* få till det. Mår illa när jag läser det du skriver 🙁

   3. Är det synd om barnet om man blir mamma när man är 30 menar du?? Det är väl bättre att man har hunnit utbilda sig och jobba några år. Det är nog väldigt vanligt att ha föräldrar som är runt 50 när man är 20.

   4. Varför är det SYND om barnen till ”gamla” mammor? När jag var 20 så var min mamma faktiskt 60! Gjorde det något? Haha nej! Hur skulle hennes ålder få mig att lida? Skulle jag tycka det var ”pinsamt” att ha en gråhårig mamma eller? Inga problem alls. Så länge man är klok och en bra person så är åldern skitsamma för när man får barn. Hör så otroligt mycket fördomar om ”gamla mammor” och tycker det är så trist! Jag planerar barn först vid 35, då har jag läst på universitet, gjort karriär, rest runt mycket, verkligen sållat bort douchebags, och är REDO för barn. Behöver inte vara bitter (som du låter!) som en del superunga mammor som slösat ungdomsåren på blöjor och kräks.:)

  6. Fast, jag blev gravid med min första son när jag var 20 och jag och min sambo hade varit tillsammans i 8 månader.. Nästa år har vi varit tillsammans i 10 år och har 2 barn. Det finns ingenting som säger att man måste ”leka av sig” eller vara tillsammans med sin partner i ett x antal år för att det ska funka. Ibland händer det saker med tiden som gör att bästa valet är att separera och försöka få det att funka på varsitt håll med barnen.

  7. Melissa, tyvärr finns det ju aldrig några garantier i livet, du kanske själv är ensamstående om tre år trots dina goda föresatser.

  8. Önskar dig all lycka till med första barnen… Men barn förändrar en relation o livet på ett sätt som inte går att tänka, är mitt uppi småbarnsåren och såklart är de glädjeämnen, men rejält tufft, och romantik finns det inte mycket ork till, så går liksom inte att sitta där när man är gravid och kommentera hur ett småbarnspar gått sönder (bella och odd) när man ännu inte är där. Dock kämpar vi på. Jag har hört från många vänner hur tuffa småbarnsåren är på förhållandet då man har så extremt lite tid och ork.. Och man känner sig allt annat än sexig när man är helt slut täckt me kladd, man torkar kräk och skit, säger till går emellan, tröstar matar, tjatar, är själv hungrig och trött, det blir stökigt fastän man nyss städat, ibland tar de evighteter att ta sig ut för ungarna slänger av sig kläderna, är man sjuk får man inte vila ut sig, för man måsteta hand ombarn. såklart drivs man av kärlek tillbarnen, men oavsett ålder och förhållande pappa mamma emellan kan ja inte tänka mig någon har en dans på rosor när barnen är små. Men är beslutsam att kämpa igenom det. Och jag är endast nått år yngre än dig. Såklart har vi det mysigt också men det är inte lätt.

   1. EM:
    Tror också att barn förändrar otroligt mycket. Därför är det superviktigt att bygga en relation på så mycket mer än sex. Tyvärr är ju sex och passion otroligt överskattat p.g.a. Hollywood och böcker, men i verkligheten tror jag att par med liknande intressen och värderingar håller så mycket längre än de ”passionerade” gör.

  9. Oj oj oj. Var försiktig för det kan minsann komma att bita dig i ändan. Känns nästan som att du försöker övertyga dig själv om att ”det är så bra och jag och min partner är för evigt”. Var lite realistisk och kom tillbaka när ni fått ungen. (De flesta relationer spricker under barnens 1-2 levnadsår) Lycka till 🙂

  10. Ja, det kanske finns statistik hos SCB, men det betyder ju inte att det är en absolut sanning. Oerhört tramsigt att ens tro att statistik gör det okej att uttala sig så. Det är idiotiskt. Pinsamt över hur människan har blivit i samhället fyllt med sociala medier. Håll era åsikter och tankar för er själva när det är så oerhört otrevligt sagt. Jag hoppas ni inte ramlar av era höga hästar i framtiden…

 8. Tycker det låter klokt att göra vad du kan för att få mer tid med barnen, hade också älskat att ha någon som lagade mat hos mig då jag inte tycker att det är super kul att laga mat. Hade definitivt blivit mindre köpmat då, så vill man och kan så tycker jag att det är helt rätt 🙂
  Precis som att jag förstår att vissa går ner till 75% när de har barn för att få mer tid med dem och för att de ska få kortare dagar (dock vet jag tyvärr bara kvinnor som gör så vilket är lite trist).

 9. Det är helt okej om/när ekonomi finns, MEN det är viktigt att barn tidigt lär sig hur ett hem sköts : städ, tvätt, plocka undan, laga mat (se på och hjälpa till efter ålder/förmåga) plocka av bord, ställa in i och plocka ur diskmaskinen mm. Men kanske har du hjälp även till sådant.
  En dag flyttar ungarna och då kanske de står helt handfallna inför verkligheten om hur ett hem ska/kan skötas.

  1. Varför är det viktigt att man lär sig tidigt. Jag har knappt behövt göra nåt hemma, mina föräldrar är inte rika och de gjorde allt själv, men de tvingade inte mig att göra tråkgöra när jag var barn. Nån gång har jag fått diska och typ vika rentvätt kanske, men inte så mycket mer.

   När jag flyttade hemifrån kunde jag inte dra på en tvättmaskin utan att läsa i instruktionsboken. Någon dag senare kunde jag det. Vuxna kan också lära sig. Jag stod inte handfallen och det har inte inneburit ett handikapp för mig, att jag inte fått ”lära mig tidigt”.

   Tycker det är värre med folk som har rika föräldrar, men som tvingats jobba för att ”förtjäna” sin veckopeng ungefär. Så girigt och snålt. Och nej, det är inte att göra barnen en tjänst att lära dem ”hur verkligheten ser ut”. Alla verklighet ser OLIKA ut. Det får de lära sig, en dag, de med.

  2. Själv hade jag ingen aning om hur ett hem sköttes när jag flyttade hemifrån och det fungerade det med. Det lär man sig med tiden, jag lovar. Och det finns som tur är inga lagar på hur det ska göras heller, så alla kan göra som de vill

  1. Håller med dig, G. Det tar emot att svara eftersom Blondinbellas lilla kommentar 100% skrevs med avsikt att skörda några extra kommentarer. Nå väl, jag spelar med, för den här gången.

   I mina ögon befäster det bara en idé om att männens sätt är ”rätt sätt”; att det vi kallar manligt är det eftersträvansvärda. Det är väl jämlikhet vi vill åt? För att använda män som måttstock känns mer som att vi kvinnor pushas att ta männens plats i livets stora cirkel (Lejonkungenreferens, sorry), än jämlikhet.

   Jag tänker då inte leva mitt liv efter tankesätt som WWAMD, ”What Would A Man Do?”. 🙂

 10. Så rätt om man känner det så. Men det måste ju nästan vara ett heltidsjobb att styra och koordinera dessa människor. Eller hur gör du?
  Sen vill jag nog inte ha nån hemma i mitt hem hela tiden. Aldrig privat.

 11. Vilken toppenservice, och hade jag mojligheten skulle jag ocksa gora samma sak! Tycker inte alls det ar roligt att laga mat och det tar en himla tid ocksa da jag garna skulle pyssla med annat! 🙂

 12. Haha så roligt att jag för några månader sedan skrev en kommentar här på bloggen om att många businessmän aldrig skulle ställa sig vid spisen efter många timmar jobb. Fick då mothugg här bland kommentarerna från folk som minsann gör karriär och lagar mat varje dag. Poängen är ju just som Bella skrev, man kan välja vad man vill lägga sin energi på.

 13. Smart! Det är typiskt svenskt att allt ska vara så svårt och man får inte ta till hjälp utan hellre lida i tystnad. Att göra som du gör skapar arbetstillfällen för tjänster, och minskar stress för familjer. Bra att du banar väg för nytt tänkande.

 14. Bästa man kan göra om man har råd! Vi har städhjälp and i love it. Skulle ha råd med annat också men tiden finns så matlagningen är inget jobbigt.

 15. Tycker också att man ska använda sin energi rätt, på det man tycker ger något. Ger inte matlagning dig något så tycker jag du gör helt rätt i att anlita någon. Själv hade gärna haft städhjälp i framtiden.

  /Miljonista – 21 åring med mål att vara miljonär vid 25.

 16. Så himla smart gjort! Hade absolut gjort samma sak om jag hade haft ekonmin! Vilken dröm! You go girl! Grym är du!

 17. Hur tänker du om att matlagning kan vara ett sätt att komma närmare sina barn, och att det kan vara en minst lika mysig stund som att busa i parken? Tror barn vinner mycket på att bara få vara med i vardagen och se normala, vardagliga saker som matlagning, städning, tvätt osv. som de själva kommer att behöva göra den dagen de blir större.

 18. Alltså helt rätt av dig, hade också gjort samma om jag hade haft ekonomin! Men varför inte från början berätta att någon lagar din mat? Vi vanliga dödliga fick ju prestationsångest när du ”slängde ihop” något megahälsosam veganmat, bara sådär och jag satt där med frysta köttbullar och pasta. Men nu släppte det! Haha

 19. Klokt prioriterat, och väldigt intressant! Jag skulle gärna läsa mer om den hjälp du tar med vardagliga sysslor: vad tar du hjälp med, vilket företag anlitar det, vad kostar det, ger det rätt till RUT, hur mycket tid sparar du och vilka fler tjänster kan du tänka dig att köpa, finns det fler tjänster som du skulle vilja köpa men som inget företag erbjuder ännu, osv? Tror den här typen av tjänster kommer fortsätta växa och bli allt smartare.

 20. Tycker det är en mycket bra ide om man ändå har den möjligheten. Att kunna ta vara på sina barns tid, det är guldvärd. Hade jag möjligheten hade jag också gjort det, inte bara för barnens skull utan även för min egna skull, för att hinna med mer på dygnet. 😀

 21. Helt rätt resonerat!
  Så befriande att kunna läsa om en kvinnlig chef och mamma som lever efter mottot ”What would a male CEO do?” istället för att böja sig för normer och ouppnåeliga krav 🙂
  Heja dig!

 22. Känns det inte som att du bor på hotell om du aldrig lagar eller handlar egen mat? Reste hela tiden med mitt arbete i några år och älskade att slippa hotell- och restaurangmat på mina lediga dagar. Kändes opersonligt och märkligt att inte få pyssla om sig själv och sitt hem och jag saknar det inte nu när jag reser mindre. Känns det inte som att du liksom bara är på besök när du inte sköter någon del av hemmet själv?

  1. Tänkte likadant. Mitt hem blir helt mitt eftersom jag rår om det, städar, lagar mat, inreder med saker jag tycker om, tavlor jag har målat.. Jag tycker det är mysigt. Men Isabella kanske tycker att det är hemtrevligt ändå.. vad vet jag.

   1. Kan ju tillägga att jag förstås gärna hade sluppit att t.ex. skura toaletterna ibland, som de flesta säkert. Men just att inte ta hand om en endaste grej hemma vore kanske märkligt?

 23. Jaha, vilka märkliga åsikter ni har här om att det är såå rätt..När nu Isabella en gång födde barn, var det ingen som upplyste Blondi om att man uppfostrar sina barn, lär dom saker som att laga mat, baka, städa, vara i naturen och lära sig om den, röra på sig tillsammans, cykla, promenera, lära sig om trafiken, whatever. Barnen borde få en chans att lära sig grunderna i det mesta så att dom inte står helt handfallna den dagen dom kanske behöver kunna något och det är inte alls säkert att man är så jävla rik för evigt att man kan köpa sig alla betjänter som finns.Enligt mig så gör hon sina barn en otjänst..

  1. ”Blondi”….? Fyfan gå och lägg dig. Dom är under 5 år båda två. Inte fan skrubbade du toaletten hemma när du fortfarande gick på dagis? Grunden för framtiden kan sättas mkt längre fram i åldern. Bränn upp pekpinnen

   1. Men lugn. Blondi är bara kort för Blondinbella, som blir rätt långt att skriva. Hon är ju känd som Blondinbella, inte direkt så att bara ”bella” eller ”isabella” för tankarna till BB…

  2. Men jösses! Jag kommer inte ihåg ett skit från den åldern! Mina föräldrar (främst pappa då har var bäst på matlagning) lärde mig att laga mat vid 12 års ålder. Tvätt var senare. Typ 14-15. De flesta flyttar inte hemifrån förrän 18-22 så jag tror hon har tid på sig!! Hon tar hjälp nu för att få mer tid me barnen. Små barn lägger sig tidigt. När de blir äldre lägger de sug senare o är mindre intresserade av att leka i lekparken o läsa bok 😉 tat lugnt. Bella prioriterar rätt i mina ögon. Hade jag haft mer pengar hade jag DEFINITIVT gjort samma sak.

   1. Höjden av lathet när man inte orkar skriva blondinbella. Gud vad jobbigt haha! Hon använder både isabella och blondi i den mening vilket gör att blondi ses som nedvärderande.

 24. Klippt från en annan blogg så ni fattar hur Bella kan ha råd med allt hon gör. Cred och ärligt snott från Bloggbevakning.
  Kollade upp lite snabbt vad hon kan tänkas tjäna…
  Flattered gick 20.000 kr i vinst förra året. Löwengrip invest ca 900.000 kr.
  LCC ca 2 miljoner.
  I investmentbolaget tog hon ut 440.000 kr i aktieutdelning under 2016.
  I LCC tog hon ut 1 miljon (beräknat på att utdelningen enbart delades på henne och Pingis) och i Flattered delades inget ut.
  I investmentbolaget verkar hon inte ta ut någon större lön. Förra året delades ca 900.000 kr på tre anställda, om BB är inräknad där vet jag inte, men oavsett så blir det ju inga stora pengar. Tidigare har hon sagt att hon tar ut så att hon har ut ca 30.000 kr i lön och resten i utdelning. Om man utgår från att hon inte tar ut mer eller mindre lön i år så har hon alltså ca 1,5 miljon netto per år vilket ger en månadslön på ca 125000 kr netto i månaden. Det är inte illa!

 25. Hei. Du er superdyktige , vakker, og veldig inspirerende.
  Jeg hadde gjort akkurat som deg den uken med barna. Du prioriterer og nyter barna .
  Og du sysselsetter noen som også trenger jobb til daglige gjøremål .

 26. Jag brukar säga: den dagen jag blir miljonär ska jag ha någon som åker hem till vårt hus, tvättar kläder och städar och fixar middag. När jag kommer hem från jobbet är det skinande rent och middagen står färdig på spisen. Men men.. jag borde börja köpa lotter för mitt jobb som barnträdgårdslärare (förskolepedagog i Sverige?) ger mig en lön på 2300€ brutto i månaden så jag blir nog inte så fort rik på den summan…men jag har valt mitt yrke själv och kommer att jobba på dagis så länge jag brinner för det. Vad jag ska göra sen när jag blir stor vet jag inte. Jag bli 34 år i år, har en 10 åring och en 12 åring här hemma.

  1. En miljon om året är dock inte så mkt att leva lyxliv på. Iallafall inte om man ska ha fin villa i storstaden och lyxiga bilar.

   1. En miljon euro kommer jag längre med än en miljon kronor. Jag bor i euroland. Och jag strävar faktiskt helt ärligt inte att bli miljonär. Det är helt på skämt som jag brukar säga att jag ska ha hemhjälp, för jag vet att jag aldrig kommer att bli rik på pengar. Just nu är jag rätt så nöjd med tillvaron. I min lilla enkla ganska skyddade värld så tror jag att lyckan inte kan köpas för pengar. Jag försöker aktivt leva här och nu och glädjas och tacka för det lilla. Tänk att jag har ett fast jobb, två friska barn, en man som är värd att älska och ta vara på, ett tak över huvudet, mat på bordet varje dag. Jag missunnar absolut inte de som har råd med hemhjälp. Jag anser att alla har rätt att leva enligt vad egen ekonomi tillåter. Tack vare konsumtion så ökar ju också jobb i slutändan, att samla pengar på hög gynnar ju inte någon. Men löneklyftor kunde vi gott diskutera nån annan gång. Jag jobbar 100% min man jobbar 100%. Vi jobbar i helt olika branscher, men varför är hans arbetsinsats och hans timme värd så mycket mer än min? Det jag får i brutto betalar han i skatt. Då har han en skatte% på 29 och jag på 21.

 27. Till er som säger att barnen måste få lära sig de vardagliga sysslorna och att det är nyttigt för dem att ta del av det:

  Vad är det som säger att Bella tar hjälp med matlagning alla dagar i veckan?
  Har ni tänkt på att Bellas barn är små och att det i nuläget kanske räcker med att de är med och ”lagar” frukost samt kvällsfika?
  Och vad är det som säger att Bella för all framtid kommer att ha matlagningshjälp? Kanske kommer hon känna att hon inte behöver denna hjälp när barnen har blivit lite äldre…

  1. Malin, så rätt! Jag har jobbat som au pair i USA, väldigt vanligt där i vissa områden. Fanns många snorungar som inte hade au pairer, utan istället mammor som plockade undan allt efter dom osv.

   Mina ungar var såååå gulliga, absolut inte världsfrånvända och hjälpte mig gärna med att laga mat, den äldre hade eget ansvar över att städa sitt rum, de skulle alltid plocka undan efter sig själva osv. Precis som om de hade varit mina barn gjorde jag det mesta och tyngsta, men de hjälpte till i den mån som passade deras ålder.

   Poängen är att jag tror absolut inte att ha hjälp i hemmet gör barnen varken en tjänst eller otjänst, utan det viktiga är hur det sköts. Kände aldrig att barnen eller föräldrarna såg ner på mig, tvärtom! Saknar dom fortfarande väldigt mycket flera år senare. Tycker det är grymt att du Bella ser till att fixa en så bra situation som du kan, DET är väl om något bra föräldraskap! Som du antydde Malin, situationen kan förändras och då kanske annan typ av hemhjälp passar, men det är ju inte aktuellt nu.

   SÅ glad att du ”går ut” ang. detta Bella. Pressen på unga tjejer är så sjukt stor, och att tro att alla sköter allt själva tror jag bara ökar pressen. Så synd att du får ta emot glåpord på vägen bara.

 28. Lite lustigt att folk här tycker att hemhjälp är ”nytänkande” och ”intressant lösning” – har väl funnits i alla tider för de som har råd?!

  1. Precis! Överklassen har väl alltid haft tjänstefolk???

   Sen hör jag dock till de som inte vill ha främmande människor i mitt hem även om jag skulle ha råd…. mitt hem är min borg!
   Och att handla och laga mat tillsammans med barnen behöver väl inte vara en sämre aktivitet än att ”busa runt i parken”? De har ju busat hela dagen på förskolan… Men var och en väljer ju själv!

 29. Dina barn måste verkligen ha en konstig inställning till hur saker och ting blir gjorda hos dig. Maten blir klar på beställning hemma utan att du går något för att göra maten ni ska äta, det är rent och städat i ert hem när barnen är där men du har inte städat något alls utan anlitat någon att göra det åt dig, säkert har du någon som tvättar era kläder också och stryker dem och lägger undan dem på sin plats så dina barn kommer inte att lära sig ödmjukhet eller att man plockar upp efter sig eller att maten inte automatiskt dyker upp på tallrikarna på matbordet, eller att kläderna inte tvättar, stryker och lägger undan sig själva. Dina barn kommer antagligen att bli riktigt dryga (som de jag träffade när jag var liten, de var jävligt bortskämda men plockade efter sig iaf, men var spydiga som fan iaf) och se ner på valiga människor som faktisk måste arbeta på fabrik eller liknande hela dagen för att kunna köpa mat hem till familjen och efter jobbet faktiskt laga maten själv, lägga upp den på tallrikarna, diska, tvätta kläderna, stryka dem och vika undan dem. Sen ska hemmet städas från smuts och leksaker ska plockas. Tycker du lever i en fantasivärld. Man undrar ju lite om du går på droger också för drogmissbrukare lever också utanför verkligheten. Fast de plockar säkert undna något i sitt liv iaf.

  1. Förlåt, men vilken otroligt ohyfsad, omogen och tråkig kommentar.. öppna upp sinnet för människans olikheter, du kommer lära dig mycket 😊

   Kom ihåg att de fördommar och åsikter du sprider omkring dig skapar förutsättningarna för hur dina egna barn kommer se på andra människor. Livet är orättvist, vissa har de bättre än andra.

  2. Jag undrar vem som går på droger med den avundsjuka kommentaren.

   Hur Isabella än gör så anklagar folk henne för att inte ge barnen tillräcklig tid, att hon jobbar för lite, att hon jobbar för mycket, att hon inte ger dom tillräckligt med kött, att hon borde äta mer vegetariskt, att hon inte sörjer tillräckligt sin skilsmässa, att hon blir ledsen hur det blev med skilsmässa, att hon köpt bil kontant då andra tar lån, att hon tjänar pengar, att hon är driftig och Guds nåde om hon får en finne då hon äger egen hudvårdsserie (för ingen fattar att det är hormoner som ger finnar)

   Isabella du är för driftig för att kvinnorna ska acceptera en så framgångsrik kvinna. Hade du varit man hade det inte varit konstigt alls.

   Nä skit i avundsjukan och lev livet. Anlita städare, kock, barnvakt när du själv vill och vill du åka helikopter eller äta skaldjursplatå en gång i veckan så gör det för hade jag lyckats så bra som dig hade jag gjort det precis när jag ville.

   Kvinnnligt hat är varför vissa inte blir framgångsrika. Nä mer kvinnligt företagande och framgång behövs. Hjälp varandra som ”bäste broder” brukar göra.

  3. Fast Anna…. att uppfostra sina barn och visa vad som är rätt och fel har ingenting att göra med om man har anlitade personer som sköter matlagning, städ etc. Jag själv är inte uppväxt i Sverige och har växt upp med föräldrar som jobbat otroligt mycket. Vi hade också hjälp hemma, både städ, mat, tvätt osv. Men jag vet vad som är rätt och fel, för det har mina föräldrar lärt mig. Jag är ödmjuk och tar inget för givet. Så att säga att Isabellas barn automatiskt ska bli dåliga individer för att deras mamma väljer att underlätta deras vardag är FEL. För allt handlar om hur man uppfostrar sina barn och vad man lär de. Alla har vi olika förutsättningar i livet och alla har olika prioriteringar. Och hur Isabella väljer att göra sin vardag så bra som möjligt för henne och hennes barn har vi inget med att göra.

  4. Det är tabu i Sverige att säga som kvinna att man inte gillar laga mat. Jag hade också anställt någon att laga mat om jag hade haft råd.

  5. Anna – Det går att växa upp oerhört priviligerad och samtidigt bli en ödmjuk och trevlig person. Vad som däremot gör barn spydiga, dryga och arroganta är att vistas bland vuxna människor som beter sig så, och som talar nedsättande och kränkande om andra människor. Där är ju du ett klockrent exempel på hur man som vuxen inte ska bete sig.

 30. Haha! Så fascinerande att man kan leva så lika liv men ändå så totalt olika. Nästan surrealistiskt och det får mig att skratta. Hur man prioriterar, vad man har för förutsättningar, intressen.. ja allt gör vi väl bara för att livet ska gå runt för oss alla!

 31. Det som provocerar mig är inte att du betalar någon annan att göra allt åt dig, utan att du oftast framställer dig själv som nån som jobbar så hårt och mer än normalt. Medan de alldra flesta jobbar heltid och har hand om hem. Och nej jag är inte avundsjuk!

  1. Håller helt med!! Mina barn hjälper även till med matlagning 4,5 resp 2 år. Allt från knäcka ägg till att blanda pannkakssmet. Och då hämtar jag 16.00 resp 16.30.

  2. Ja, Jen, du är avundsjuk, annars skulle du inte känna dig provocerad.
   Bella vill inte spendera sina 24 tim/dygn på att ta hand om grejer hemma utan på det som tar henne fram, som får henne att förverkliga sina ambitioner. Ingen fan har någonsin förverkligat sig genom städning.

  3. Bella vet inte vad jobba hårt är… prova en helg på sjukhuset och skulle bli knäckt! Lär barnen att man inte jämt bara roliga saker man gör!!

   1. Men Bella har ju aldrig sagt att du INTE jobbar hårt? Hon säger att hon själv jobbar mycket men det innebär ju inte att du inte gör det. Hennes liv är ju inget personligt mot dig.

   2. Sandra det är upp till dig om du vill/kan starta företag istället för att jobba på sjukhus, och tjäna miljoner och jobba ”så lite” som Isabella gör….

 32. Men är det pga barnen du anlitat markservice eller pga karriären kommer nr 1.
  Ifall du minskar på dina utgifter så skulle du kunna gå ner i arbetstid och hinna laga mat tillsammans med barnen och de får massa kvalitetstid med dig. Istället väljer du att stanna på jobbet och anlita någon som lagar mat.
  Inget fel med det egentligen, jag älskar också mitt jobb, men att låtsas öka på utgifterna för att ha mer tid med barn är bara lögn.

  1. nej Nin, Bella jobbar inte för att ha maten på bordet och hon vill inte gå ner i tid på grund av matlagning, städning, och annat. Hon jobbar för att hon gillar att jobba och vill förverkliga sina ambitioner.
   Kan du fatta detta?
   Det att du vill minska dina utgifter för att jobba mindre betyder inte att andra människor har samma mål.
   Om man älskar sitt jobb då vill man inte jobba mindre utan mer.

 33. Jag kollar aldrig på kommentarerna ifall någon svarar eller ej men vad är det för tjänst just för matlagning? Jag känner samma sak som dig, hellre ha allting klart så jag kan jobba och tjäna mer pengar än att lägga ner tid på att handla och laga. Jag hinner inte. Jobbar ibland 15 – 24 timmar om dagen och så tränar jag. Finner ingen tid ibland.

  1. Ja! Jobbar 34 timmar om dagen själv, tränar, virkar och målar oljemålningar. Superbra om någon kom och lagade all mat hemma. Vet någon om det också går att få någon till att komma och borsta mina tänder på kvällarna? Då kan jag ju få till en extra kvart med jobb där tänker jag. Finns det en sådan tjänst?? Heja! Pepp!

   1. Hahah!

    Själv arbetar jag ju trettioFEM timmar om dagen (det vill säga en timme mer än dig!) och förutom det tränar jag, plockar svamp i skogen, flyttar runt mina prydnadssaker och uppdaterar mitt Instagramkonto klockan 08.00, 11.00, 14.00, 17.00 och 20.00. Vore uuunderbart om jag kunde outsorca min öronrensning och tåklippningar, då hade jag ju haft 4 minuter extra till att jobba!

    Raring, hör av dig om du hittar ett företag som utför denna typ av tjänster, pepp och styrkekram! <3

 34. Lätt att vara lycklig och se positivt på allt när man undviker allt tråkigt i livet, är känd (jobb och kontakter trillar in) samt tjänar 125k per månad. Då hade jag också spenderat dagen med att bli inspirerad, gå på spa, köpa kläder/skor/väskor för åtskilliga tusenlappar, äta dyra middagar, ta in på hotell och resa. Svårt att inte få lyckorus av allt detta.

  Avundsjuk? Ja, självklart.

  1. Så dår är väl frågan snarare: Hur kan du se till att göra allt det du älskar och samtidigt tjäna pengar? Du verkar ha väldigt klart för dig vad du vill göra, och det är ju fantastiskt. Det är många som inte ens vet det. Nu ska du bara se till att skapa det för dig själv också.

 35. Nja håller inte med, du måste ju vara en bra förebild, det där är lixom vardagsrutiner som man ska ta tag i. Man kan ju inte bara välja att leka och ha roligt. Det är viktigt att visa sina barn vad som är eget initiativ.

  1. Men vem bestämmer vad som ska tas tag i och inte? Det gör varje familj själva. Jag tror att det finns ypperliga möjligheter att vara en bra förebild oavsett om man lagar mat själv eller inte. Som till exempel att veta sina styrkor och svagheter, jobba smart och outsourcea det som man inte kan istället för att slita med det själv, vilket bara tar mer energi och tid ifrån barnen. Så allt handlar om vilket perspektiv DU väljer att ha.

  1. Det är bra att barnen får se båda alternativen. Hade varit synd om de aldrig fått med sig den där kreativa ådran som gör att man snabbt kan kasta ihop en rätt utan recept, och som Odd verkar ha. Hoppas han överför den till sina barn.

   Jag har inga synpunkter på om någon vill ta hjälp med matlagning. Jag tycker bara att det ger ett litet snedvridet intryck att all matlagning och handlande skulle ta jättelång tid. Som allt annat i livet handlar det om att öva. Vi handlar en gång i veckan utan shopplinglista. Då ser vi till att vi har alla bara basvaror hemma och av dem tillagar vi frukost och middag. Inga konstigheter och inga krångliga recept. När jag var i Bellas ålder hade jag varken kunskap eller intresse av matlagning. Det är något som utvecklats med åren och särskilt efter att vi fick barn. Behöver som sagt inte ta jättemycket tid att göra god och nyttig mat från grunden.

  2. Fast det där måste ju vara rätt vanligt, att bara en förälder lagar mat. Jag kan nog räkna på ena handens fingrar de gånger min pappa lagade mat till mig. Var mamma bortrest blev det oftast hämtmat. Däremot är jag väldigt tacksam att mamma lagade mat, älskade de stunderna man fick hjälpa henne i köket och det har gjort att jag som vuxen både gillar och är bra på att laga mat. Men de bitarna får ju barnen lära sig hos Odd, så det ska nog knappast gå någon nöd på dem.

 36. Det är väl alldeles utmärkt att köpa in tjänsten. Jag utgår från att det är vitt och på detta sätt kommer det in både arbetsgivaravgifter och inkomstskatt till staten. Sedan är det givetvis så att du inte kan jämföra din roll med den av någon annan som sitter separerad med två barn, här blir ditt liv inte så tufft!

 37. Jag är snart 40 år med tre barn, jobbar heltid och har inte råd med såna utsvävningar.

  MEN!! Klart som fan att du ska ta hjälp, du har ju råd!
  Hade gjort precis som du om jag haft pengarna. Det är väl ingen av er avundsjuka loosers som älskar städ, tvätt o matlagning.

  U go Isabella! Helt rätt, skit i dessa negativa patetiska avundsjuka tjejerna..förlåt kärringarna 😊

  1. ”Avundsjuka loosers”?! Haha.

   För övrigt vet jag många människor som uppriktigt tycker att städ och tvätt är rogivande och till och med roligt. Och matlagning, skojar du, det är ju ett riktigt stort intresse hos många! Så jo, en hel del människor älskar faktiskt det.

   Och vad gäller resten… Är du verkligen 40? Väx upp i så fall.

  2. Du har alltså haft 40 år på dig att lära dig hur losers stavas men inte lyckats? Inte avundsjuk på dina språkkunskaper i alla fall.

 38. Här brukar barnen vara så trötta efter dagis och skola att de gärna softar 20 min i soffan medan jag lagar mat 😊 Orkar de så går vi ut och leker efter maten istället.

 39. Hej!
  Jag undrar om jag verkligen är den enda som är sprallig privat och hur social som helst, men så fort jag kliver in på jobbet ( jobbar med barn) så sjunker kommunikationen och passionen för mitt jobb.. jag vet inte om jag inbillar mig? Men långa dagar stora barngrupper och där står man och trampar och undrar om man valt rätt yrke…

  1. Hej!
   Du är inte den enda!! Själv är jag en social och introvert person, vilket gör att jag gillar människor men behöver återhämta mig från alla intryck och interaktioner. Är utbildad F-6 lärare och har jobbat med det i flera år, men pga tempot så pallade jag inte. Jag fick inte lägga energin på att se andra människor att växa, utan fick lägga tiden på att lösa konflikter och ”släcka bränder”. Idag jobbar jag med skolutveckling genom lärmiljöer istället (kort sagt – sitter på kontor) och jag har samma tempo nu som i skolan men på ett konstruktivt och positivt sätt! Jag är glad att jag bytte!

   Så nej, du är inte ensam! <3

   1. Tack för svaret Sara!
    Jag undrar om du gick någon vidareutbildning eller fick du det jobbet genom din lärarexamen? Låter som ett väldigt intressant jobb!
    Kram

 40. YOU GO GIRL!! Hade det här varit London, New York eller annan större stad hade ingen brytt sig, men i Sverige ska vi alla ha lika mycket av allt… 🙂 Köp dyra väskor om du vill, ta hjälp med sånt DU själv inte vill eller kan göra, flyg helikopter, åk på dyra semestrar- för att du kan och för att du jobbat hårt för det! Du förtjänar allt!! Kram

 41. Cool du är Bella! varför är folk så oroliga över att barnen inte kommer att lära sig att laga mat o städa när de väl flyttar hemifrån (om 15 år). Min mamma lagade mat och städade heeela min uppväxt. Jag lärde mig inte att laga mat elr att städa ändå tills jag flyttade hemifrån o började på universitetet. Dessutom är de ju hos pappan halva tiden så han kan ju lära de att laga mat, han verkar ju vara duktig på det och Bella får lära de sånt hon är duktig på! YOU GO GIRL<3

 42. Gud så skönt att komma hem till en färdiglagad middag! Jag kan tycka det är kul att laga mat ngn gång ibland men det här vardagliga är så tråkigt. Vill lägga min tid på så mkt annat när man kommer hem. Slutar kl.16 på dagarna, hämta barn från förskola och skola, hemma vid kl.17. Rensa diskmaskinen från gårdagens disk, laga mat, diska och annat som behövs göras och så blev det helt plötsligt sovdags för barnen. Och då har jag ändå möjligheten att styra min arbetsdag och börja tidigt för att kunna sluta kl.16.
  Såklart ett i-landsproblem men hade jag pengarna tilll det så skulle jag definitivt göra som du.

 43. Ah jag fattar precis hur du menar. Jag gjorde också det ett tag och hämtade matlådor en gång i veckan och frös in. Hatar att laga mat. Nu har jag turen att ha en kille som sköter sånt. Jag sköter tvätten, det tycker jag är kul. Gör mer av det som gör energi och mindre av det som tar :). Bra beslut!

 44. Hej! Låter väldigt smart att ta hjälp till sådana saker som annars lätt blir stress och press. Och hur många familjer utomlands är det inte som har au pair eller liknande som hjälper till med ”markservice”? Skillnaden är att vi i Sverige inte är vana vid det men jag är säker på att det kommer att bli mer av detta även i Sverige. Vi går mot ett tjänstesamhälle, vilket ger massor av nya jobbtillfällen!

 45. Hej! Låter väldigt smart att ta hjälp till sådana saker som annars lätt blir stress och press. Och hur många familjer utomlands är det inte som har au pair eller liknande som hjälper till med ”markservice”? Skillnaden är att vi i Sverige inte är vana vid det men jag är säker på att det kommer att bli mer av detta även i Sverige. Vi går mot ett tjänstesamhälle, vilket ger massor av nya jobbtillfällen!

 46. Kommenterar aldrig på bloggar men måste säga wow girl!! Så smart du är som outsourcar så att du får mer tid med barnen, karriär och mer kvalitets tid i livet. Alltför många i Sverige idag blir utbrända och överskattar sin kapacitet att ‘göra allt’ och ‘få ihop vardagen’. Om du är så lyckligt lottad att du kan välja vad du tar åt dig för arbetsuppgifter i vardagen så varför inte. Förstår inte när folk säger att dina barn kommer att bli bortskämda och tappa perspektiv. Hallååå!!! Dom har en super mamma som både rockar karriären och mamma rollen, allt innan 30! Tänk vad dom kommer att lära sig av dig. Keep up the good work. Önskar verkligen att jag var en av dina finansiella backare för du är grym!

   1. Aldrig ens hört att man kan ha en kokerska som väntar hemma å steker köttbullar efter jobbet, haha. Fräckt och lite udda:)

 47. Undra om du skapar den barndom du själv hade? Ena veckan hos den rika föräldern o ena veckan hos den som kämpar. Tyckte inte du att det va så jobbigt när du växte upp?

  1. Odd är nog inte direkt fattig efter att Bella löste ut honom ur huset och han hade ju en karriär förut i alla fall (nu har jag ingen koll på vad han gör), så tror inte att han har det så kämpigt 🙂

 48. Alltså ibland skulle jag vilja byta liv med dig, om så bara för någon vecka!
  Ensamstående mamma, sjuksköterska. MÅSTE jobba 100 % för att kunna betala räkningarna.
  Kommer hem trött och slut varje kväll. Fötterna värker, men jag kan inte vila.
  Får inte, hinner inte.
  Då väntar nämligen barnens aktiviter, läxor, städ, middag, disk och tvätt osv.
  Stupar i säng alldeles för sent varje natt.
  Har inte råd att åka utomlands.
  Fick låna en stuga på Västkusten gratis i sommar, då kunde jag och barnen få chans till lite semester….
  Visst. Pengar är inte allt, men endel iallafall.
  Önskar mitt liv kunde se annorlunda ut. En dag ska det göra det!
  Men att vara frisk och ha två fina barn är någonting man inte kan köpa för pengar – DET ger sann lycka. ❤️

  Jag läser om dina resor jorden över, hur du får hjälp med städ och matlagning osv.
  Såå många är imponerade av dig och inspireras av dig.
  … Men ärligt talat blir jag faktiskt mer imponerad av ”vanliga” familjer som sliter och kämpar för att få vardagspusslet att gå ihop.
  Din kreativitet och nyfikenhet till livet inspirerar mig dock.
  Önskar dig allt gott!

  1. Men tänk på hur mkt du ger och hur viktigt ditt jobb är som sjuksköterska. Utan människor som dig, som jobbar med att ta hand om sjuka, gamla och barn skulle samhället rasa ihop.

   Det tragiska är att sådana jobb, jobb där du delar så mkt av dig själv och ger omsorg det finaste vi människor kan ge andra, inte får likaställd lön med tex. Isabella.

  2. Kämpa på. Att vara mamma är nog så svårt ändå. Hoppas du någon gång får återhämta dig på spa och att livet blir lättare❤️

   1. Till Sofia och Em: tack!!
    Era kommentarer värmde! ❤️❤️
    Var beredd på kommentarer som bitter/ avundsjuk osv, glad att jag slapp det!
    Jag älskar mitt jobb som sjuksköterska. Vill inte byta ut det. Att få hjälpa en människa att må lite bättre…fysiskt och/ eller psykiskt…
    Det ger såå mycket glädje!
    Jag vill inte byta jobb men jag önskar sååå att jag och barnen kunde hitta på något. Dra utomlands på höstlovet, t.ex.
    Men det går inte! 🙁
    Jag ska ändå vara glad att jag har mat för dagen och tak över huvudet. Finns så många som inte har det så bra, inte ens i Sverige.
    Jag önskar vi kunde se varandra lite mer. Inte bara tänka på ”mig, mitt och mina”.
    Vår värld har blivit så självisk. 😌

  3. Du förtjänar det. Jag känner inte dig, men ibland när man kämpar o sliter utan att de leder någonstans känns de som om man går i en värld som springer. Bara det att du tycker att vi lever i en självisk värld betyder du har en insikt inte mång har att jaget inte är de viktigaste..kan erkänna man litegrann askungesneglar till bellas liv, bara att få göra en sån resa hon gör var o varannan vecka en gång om året. Eller att nån tog barnen och bjöd rn på spa. Har aldrig varit på spa och aldrig fått manekyr pedikyr. Men samtidigt missunnar man inte isabella detta, man mer drömmer sig bort ala alladin. Alla oavsett visioner ideer förmågor kommer inte lyckas, men kan om inte annat lära sig av sina misstag och lära sina barn sunda värderingar och ge dom sin kärlek, även om man ibland ät så sliten att det inte känns man har något att ta ifrån, gör man det. Önskar dig en godnatt fastän jag inte känner dig. Och kan inte låta bli och tycka att slitjobb borde vara mer välbetalda. Min stackars mor hr jobbat många år som undersköterska med riktigt dålig lön o villkor.. De är egentligen alla som sletjobbar som får samhället att gå runt. Så tack för ni finns. 💙❤️

 49. Är det bara jag som får intryck av att inkomst är relaterat till hur hårt man jobbar? För så är det ju verkligen inte! Tycker det blivit lite för mycket ”status” här, vilket jag tycker är tråkigt. Har alltid tyckt att du haft båda fötterna på jorden, men nu känns det inte som så längre. Det är absolut inget fel att ta hjälp med vissa saker, men att barnen bara ser det roliga, tror jag ingen vinner något på! Då kämpar jag hellre på och visar barnen alla delar av vardagslivet.

 50. När vårt andra barn kommit och det är dags för både mig och sambon (han kommer vara hemma 7 månader, så lillen kommer vara 19 månader ) att börja jobba. Så är jag branog sugen på att skaffa städhjälp! Så värt att lägga tiden med barnen istället..Vi har dessutom matkasse idag. Små saker gör stor skillnad. Ha det gott!

  1. Finns nog massor av VDar på den storlek av bolag och större som träffar sina barn. Varför skulle just en VD inte träffa sina barn? Själv jobbar jag på bank och trots att de är en affärsbank så tar många män i chefsposition fem sex månader föräldraledigheten. SRbetsgivaren täcker upp för det som inte F-kassan betalar. HUr fungerar dessa förmåner hos Isabellas bolag, fast dör verkar man tjäna dåligt så man kanske inte kommer över taket

   1. Vad jobbar du på för bank? Där vill jag jobba. Vårt företag täcker ”bara” upp 10% extra vilket inte är i närheten av månadslönen 🙂

  2. Finns nog massor av VDar på den storlek av bolag och större som träffar sina barn. Varför skulle just en VD inte träffa sina barn? Själv jobbar jag på bank och trots att det är en affärsbank så tar många män i chefsposition fem sex månader föräldraledigheten. Arbetsgivaren täcker upp för det som inte F-kassan betalar. Hur fungerar dessa förmåner hos Isabellas bolag, fast dör verkar man tjäna dåligt så man kanske inte kommer över taket.

   Tycker att personer som stannat hemma med barn och lärt sig att ha många bollar i luften blir mycket bättre på sina jobb

  3. Stämmer inte alls. Min man är vd och han lämnar barnen varje dag på förskolan. Hemma hjälps vi åt och handlar, tvättar , lagar mat. Hans jobb gör att han har flexibelt schema. Börjar oftast 9 slutar senast 16:30. Semester 5 veckor varje sommar men kan ibland jobba någon dag. Vi har också städhjälp varannan vecka men städar också övriga dagar. Är så tacksam för detta!

 51. Så härligt att du har den ekonomiska möjligheten att ta hjälp med allt detta, helt rätt prioriterat tycker jag! 🙂

 52. Det är tidskrävande och (enligt en del) oerhört tråkigt att laga mat, om man har möjlighet att köpa en tjänst och slippa det, och skapa tid att umgås med barnen, så är väl det bra?! Eller att städa, tvätta osv? Känns som om det är väldigt gammeldags värderingar att kvinnor (skilda eller inte) ska hålla på med en massa trist hushållsarbete. Vem skulle ifrågasätta nån manlig politiker eller företagsledare som köper dessa tjänster? Sen har man ju givetvis olika utgångslägen om man tjänar 20 eller 120 000/månad. Men så ser det ju ut.

 53. Du är så GRYM!
  Älskar att du skriver ut detta även fast du vet att folk kommer reagera. Ingen hade reagerat om det var en man som tog hjälp med hemmet för det är tydligen mer accepterat. MAGISK är du. <3

 54. Helt rätt! Själv avskyr jag att städa och har valt att anlita hjälp för det. Det är ett av de bästa beslut jag tagit. Varannan vecka kommer vi hem till nystädad lägenhet och det är helt fantastiskt! 😄 Självklart handlar det om prioriteringar. För oss är det värt utgiften alla dagar i veckan!

 55. Du gör helt rätt, hade jag haft pengarna hade jag gjort exakt som du!! Men det sticker väl i ögonen på många att du är kvinna och ”lejer” bort traditionella kvinnogöra i hemmet!

  Näe, kör hårt! Du är en otrolig inspiration och dina barn blir nog ödmjuka och tacksamma av att du lär dem det, inte av att mamma kör skiten ur sig av både jobb och hemsysslor!! Hejja dig! 🙌🏼🙌🏼🙌🏼

 56. Fast vet du…. det är bra att ha det tråkigt ibland!

  Tänk på vilken bild barnen får och hur du lär dem bli självständiga. Att vara med i köket och skära gurka, att stoppa in tvätt i maskinen och kratta löv är oerhört viktigt och utvecklande.

 57. Detta kan jag bli lite avundsjuk på 😝 Det är sjukt tråkigt att behöva tänka ut mat, handla för veckan och sen laga den! Hade vi haft råd hade vi haft någon här hemma som lagade mat!

 58. Tycker du gör helt rätt -att du köper dig tid att vara med dina barn – säger en 45 årig 2 barnsmor som är förskollärare. Sen kan ju matlagning och andra hushållsgöromål vara en trevlig gemensam familjeaktivitet då o då men inte varje dag och när det blir tvång – så det ena behöver ju inte utesluta det andra.

 59. Grymt att du tar hjälp för att underlätta vardagen och få mer tid med dina barn!! Jag hade också gjort det om jag haft ekonomin för det. 😀 👍

 60. Alltså, du är så cool som går din egen väg oavsett vad alla andra säger. Du gör det som är rätt för just er familj! Fattar inte hur du orkar med alla galna kommentarer här. Ha det bäst!

 61. Åh vilken lyx att få spendera den extra stunden med barnen än att laga mat, handla och städa! Bra beslut, du är en inspirerande superwoman👏🏻

 62. Men huuuur många nyseparerade pappor stoppar i sina barn Billy’s pizzor och hämtmat och tycker de gör ett kanonjobb. Fundera istället lite på varför ni blir så provocerade av att pappan lagar mat men mamman tar hjälp.

 63. Tack för all inspiration du ger mig, Isabella! Du har gjort det i flera år, du gör det nu och du kommer fortsätta att göra det. Stort tack!

  1. 😂 han kanske inte vill bli nämnd längre. Och Vad har fått dig att tro att de har en bra relation? Hon har aldrig skrivit något som skulle kunna få oss att tro det.

 64. Tack för svar! Frågade dig för någon vecka sedan vad för tjänster du outsourcar ✨ Ser många tråkiga kommentarer. Jag och min sambo som precis köpt hus och inga barn kommer t ex outsourca städning. Vi tjänar normalt. Har ingen speciell karriär eller annat som ger en anledning till att inte hinna med städning. Men vi betalar hellre för det än gör det själva. Dels för att det är något som oftast kommer upp vid gräl,vem som gör vad eller inte. Sedan så jobbar vi heltid. Vi har några timmar på kvällen och två dagar på helgerna. Vi vill fylla den tiden med sådant vi tycker är roligt.

 65. Vilken bra mamma du är som prioriterar tiden med dina barn! Om jag haft möjlighet så skulle jag gjort samma sak 🙂

 66. Förstår inte upprördheten. Upplever att städhjälp är ganska vanligt, vet många med ”vanliga” jobb som har städhjälp. Vad är det för större skillnad med att få middagen lagad och köpa hämtmat? Många bloggare verkar beställa hem mat ofta och inte får de såna här reaktioner. Köper själv hämtmat till mig och familjen 1-2 ggr i veckan, allt handlar väl i slutändan om ekonomin tillåter, prioriteringar och intressen. Bella har råd, vill hellre lägga tiden på annat och är inte intresserad av matlagning, bra lösning med outsourcing av matlagningen mao.

 67. Vad härligt Isabella!

  Jag kommer från Brasilien och allt detta som du beskriver är helt vanligt där! Om man har råd och arbetar är det helt normalt att ha hemhjälp! Mina föräldrar har alltid haft någon som städar, lagar mat, tvättar, tar hand om trädgården.

  När jag och min syster kom hem från skola etc, umgicks vi… på helgerna umgicks vi hela tiden. Istället för att behöva städa, tvätta etc… gjorde vi utflykter, hälsade på vänner etc.

  Ärligt talat… jag tycker inte att det är något negativt och konstigt i detta. Men förstår de som tycker att det är konstigt, eftersom detta är ovanligt i den svenska kulturen.

  Här i Sverige har vi haft städhjälp hemma, jag vet inte om det finns matlagningshjälp här i Göteborg! Vilken dröm!

  Stor kram och lycka till med allt 😘

 68. Förstår ditt val och tycker det låter klokt i ditt fall. Om det var jag skulle jag nog göra så typ 70% av gångerna, men laga mat resten. Att laga och äta egen mat är för mig något som känns hemtrevligt och får mig att bli mer ”grundad” som människa.. Det finns något tillfredsställande i att laga sin mat tycker jag som känns nästan lite uråldrigt hehe 😉 Jag skulle dock lätt nöja mig med att göra det några gånger i veckan istället för varenda eviga måltid! Kram och fortsätt tänka utanför ”the box”, det inspirerar

 69. Gud så skönt, det sista jag vill göra när jag kommer hem kl 21 är att ställa mig vid spisen. Avundas verkligen folk som har matlagning som intresse.

 70. Galna kommentarer. Isabella får iallafall betalt utav att blogga medan alla negativa människor går in här på sin fritid, undrar vem som prioriterar sina barn mest?! Och Bella du är grym! Ingen förstår hur mycket du jobbar. Du jobbar 24/7 och det kommer aldrig de flesta att förstå för de ser inte ens att de är möjligt! Och att folk klagar så mycket på andra som JOBBAR och drar in stora cash till vårt samhälle? Jag fattar inte problemet ?!?!?! Hur ska vi kunna ha en välfärd om ingen får tjäna dessa pengar? Fy skäms på mänskligheten och denna jante. Att ha en förebild som jobbar är väl 10000 ggr bättre än alla dessa ”idoler” från paradise hotel. Och att vinna på lotto DET är okej då sitter man glatt i tv rutan och berättar hur gutt man ska ha för pengarna men att jobba sig fram nej FY!!!

  1. ”Isabella får iallafall betalt utav att blogga medan alla negativa människor går in här på sin fritid, undrar vem som prioriterar sina barn mest?! Och Bella du är grym! Ingen förstår hur mycket du jobbar. Du jobbar 24/7 och det kommer aldrig de flesta att förstå för de ser inte ens att de är möjligt!”

   Jag förstår vad du vill ha fram MEN vet du vad 24/7 innebär?
   Du kan inte säga att för att någon läser och kommenterar (Trist att det ska vara negativt) vilket tar kanske 5 min, kanske på bussen hemåt, så tar du upp prioritering. För att i nästa andetag säga att hon ALLTID jobbar. Liiite motsägelsefullt.

 71. Jag har själv valt att gå ner i arbetstid för att kunna umgås med mina barn och hinner därför också med att laga vår egen mat- dock skulle vi lätt ha råd med att köpa in sånna tjänster men prioriterar annorlunda och jag har lite svårt att se att du gör d pga tidsbrist?!

  Hur mkt tid kan det egentligen ta med ett varannanveckaliv och ”bara” två barn?

  1. Och ja, jag förstår att man inte kan gå ner i tid som egenföretagare men frågan man ställer sig är ju hur du egentligen kan ha den stressiga vardag som du beskriver? Om jag hade barnen varannan vecka och hyrde in alla tjänster så hade jag haft extremt mkt tid över även om kjag jobbade mer än 100%…

  2. Förstår vad du menar, men hon sa ju faktiskt inte att det var pga att det inte är för att hon jobbar så mycket utan för att det är att hon tycker det är tråkigt. Mycket av sådant vi andra gör på vår fritid räknar ju Isabella som sin arbetstid (sminkar sig, väljer kläder, fixar håret, fixar naglarna etc.) så naturligtvis skulle hon ha tid att laga mat och göra annat hushållsarbete, men väljer att inte göra det.

   1. Jo, men d är lite d jag menar- jag tror egentligen om man räknar konkret arbetstid så känns d inte (utifrån bloggen) som att hon jobbar så mkt mer än andra😊

   2. Det håller jag absolut med dig om! Jag struntar fullständigt i vad hon väljer att lägga sina pengar på (eller nja kanske inte riktigt, har lite svårt för den överdrivna konsumtionen och flygandet eftersom det går ut över allas framtid), men kan också bli provocerad de gånger hon framställer det som att hon jobbar mycket hårdare än alla andra.

   3. Men ni fattar ju verkligen inte att det är hennes jobb att välja kläder, fixa håret, naglarna, ta bilder, äta mat, ta bild på maten. Det är en del av hennes jobb, som hon får betalt för. Vem är ni då att säga att det hör inte till hennes arbetstid, så hon jobbar ju visst inte så mycket??? Säger ni till en elithockeyspelare att ”vadå hockey, det spelar ju jag på min fritid så det räknas ju faktiskt inte in i din egentliga arbetstid”? Helt efterblivet tankesätt. Dessutom skriver hon ju klart och tydligt att hon tycker det är tråkigt att laga mat, därför betalar hon någon annan att göra det…

   4. Jo, men jag fattar ju det men det jag menar är att om jag skulle räkna frisörbesök, nagelfix mm till min arbetstid så skulle ju jag jobba exakt lika mkt – det verkar mest vara du som inte förstår hur vi menar😂

   5. Fast då får du nog läsa igen. Det jag menar är att sådant som vi andra lägger vår fritid på kan hon göra på arbetstid, därmed frigörs ju mer timmar så det är ju knappast en faktisk tidsbrist som gör att hon inte lagar mat, utan helt enkelt att hon tycker det är tråkigt (absolut inget fel med det, jag tycker inte det är fel alls att hon outsourcat matlagningen och andra hushållssysslor).

   6. Så tex fotomodeller arbetar egentligen inte eftersom arbetstiden går åt att bli sminkad och kammad,fotograferad och provar en massa fina kläder,flyger flygplan och vistas i miljöer som vanliga dödliga kan bara drömma om? Och sedan har de mage att ta semester på det. Hmmm..

   7. Asterixa: Men det är ju INGEN som säger att det inte är ett jobb att bli sminkad osv utan det enda vi säger är att om man kan göra sånna saker på arbetstid så frigör ju det fritid, de flesta fixar ju naglarna, klipper sig osv på fritiden….? Det enda vi menade var att Bella kanske inte outsourcat matlagningen pga tidsbrist och pga mkt jobb utan för att hon tycker att det är astrist att laga mat!

    Men ärligt – ni måste väl ändå fatta vad vi menar?! Oavsett, jag kan verkligen inte förklara tydligare😂

 72. Grymt beslut! Mindre fokus på sådant som konsumerar tid, mer fokus på kvalitetstid till barnen. Så fort du är ute och reser går kommentarsfältet bananas för att du inte är med barnen och när du frigör tid från annat för ATT vara med dom är det också ”fel”. Skönt att din inre kompass är så stark. Unnar dig verkligen det!

 73. Om Isabella inte fejkat sin adhd-diagnos så kan jag berätta för er som klagar att en person med adhd hade inte fått ihop det utan hjälp!!! Fråga Odd. Fråga någon som kan något om adhd.
  Barnen hade blivit lidande. Och jobbet. Och Isabella själv. Att planera mat och rodda en vardag är oerhört krävande för någon med adhd så hon gör helt rätt. För barnens skull och sin egen hälsas skull
  /Gift med adhd-man

  1. Men hur kan hon planera allt vad gäller arbete då, om din ADHD teori ska hålla. Borde det inte gälla allt i livet. Menar du att Isabelle inte klarar av att arbeta själv utan hjälp heller?

   1. Personer med adhd kan ofta hyperkusera på det som intresserar dom (isabella med hennes jobb, antar jag) men kan ha otroligt svårt att fokusera på det dom tycker är tråkigt (matlagning i det här fallet)

 74. Gillis och Sally kommer aldrig att bli barn som måste växa upp med bullbakande mor. Så lägg ner insinuationer om hur och vad de mister i sin uppväxt. BARNEN har en underbar uppväxt. Varför skulle en utsliten mamma vara bättre för dom än Isabella?? Jag tycker det är underbart att en ung framgångsrik mamma prioriterar utifrån sina förutsättningar. Det allra bästa för hennes barn. Den som säger något annat ljuger för sig själv.

 75. Som en vanlig människa med två barn 1 och 3år så är jag bara lite avundsjuk att du kan ha så mycket hjälp i ditt liv. Jag och min sambo båda jobbar och studerar på universitetet. Vi även handlar, lagar mat, städar och tvättar själva plus är med våra barn. Vi involverar barnen mycket i dessa vardagliga aktiviteter som ett sätt att umgås på man kan göra allt hushållsarbete till en lek. Inte för vi tycker allt är super roligt själva men man gör det för det ingår i livet.

  Jag kan dock inte hjälpa tänka vilken konstig syn dina barn kommer ha till hushållssysslor. Kommer de tycka dom är ”bättre” än folk som tar hand om sina hem själva? Jag har bara en rolig och skrämmande bild i huvudet hur de sitter i soffan som tonåringar med massa anställda som sopar under deras fötter och bakar i köket. Hur tänker du på den biten? I min värld är det viktigt att visa barnen hur man blir självständig och kan ta hand om alla sidor i sitt liv själv en dag. Många önskar nog extra tid med sina barn och jag tror det är jätte bra i barnens uppväxt med engagerade föräldrar. Men att stå på egna fötter är överlevnad som vuxen.

  1. Tycker du att du är bättre än rörmokaren? Elektrikern? Snickaren? Gör du sådana arbeten själv eller hyr du in? Varför skulle barnen tycka att de är bättre?

   1. Då dom har en pappa som vad jag minns gillar att laga mat och hela den grejen så tror jag att dom får med sig hela den biten ändå. Och det man inte kan när man flyttar hemifrån blir man ju bara tvungen att lära sig. Jag visste inte hur jag lagade något annat än typ makaroner och pastasås när jag flyttade från mamma. Och man får helt enkelt lära sig. Samma sak när man råkar tvätta fel, jaha…men nu vet jag att jag inte kan tvätta detta plagg med såna plagg osv osv. Det är väl en otrolig lyx att kunna ta in hjälp med det man tycker är supertrist. Hade gärna lämnat in alla mina kläder på tvätt, och tro mig. Får jag ekonomin för det så kommer jag aldrig mer röra en tvättmaskin. Och mina barn, ja dom får väl lära sig att tvätta när det väl är dags för det. Är man bara normalbegåvad så kan man lära sig vardagssysslor av att läsa ett recept, förstå knapparna på tvättmaskinen eller förstå hur man moppar av ett golv.

  2. Jag tänker lite som dej Katarina, undrar vilken syn barnen får på hushållssysslor när det är dags att flytta hemifrån. Fast att ”tro att allt fixar sej självt” kan dock ske ändå, även om en inte har hemhjälp. Jag är gift tillsammans med en man vars mamma servade med precis allt hemma, lagade mat, tvättade, städade etc. Detta får jag lida för kan jag ju avslöja! Även om jag lyckats få honom mycket mer jämställd än han var en gång i tiden. Jag tycker ändå att du gör helt rätt Bella, när du jobbar så mycket och gör världens dunderkarriär så fattar jag att matlagning och städning är det sista du vill lägga tid på när du har barnen. Jag tror de flesta hade gjort samma sak om dom haft möjlighet. Absolut män, men även kvinnor.

  3. Du kanske har missat det men barnen har en pappa också.
   Sedan tror jag knappast att Bella helt låter bli alla hushållssysslor. Det plockas säkert lite ibland och dessutom gör hon frukost och mellis själv. Finns inte heller något som säger att hon kommer ha denna typ av hemhjälp under hela barnens uppväxt. Just nu är de ju så små.

  4. Varför skulle de få en konstig syn? Har du sett på för mycket high school filmer från USA med bortskämda ungdomar. Vi har diskmaskin hemma men många av barnens kompisar som bor i hyreslägenhet har det inte. Mina barn har ingen konstig eller skev bild på att i vissa hushåll så diskar man för hand. Men de hade fått det om jag som deras mamma hade snackat om att det är fattigt och så ska man inte ha det, och tycka att vi är förmer än dem. Likadant för er som verkar trycka ner folk som har det gott ställt och kan anlita hjälp.

 76. Men herregud!! Vad är det för konstiga kommentarer man ser!? Om jag var i Isabellas situation hade hade gjort precis som hon. Har man pengar att finansiera det så här, vem skulle inte gjort det!? Helt rätt att fokuser på barnen den lilla tid hon ändå får med dom. Sluta att jämföra era liv in i absurdum, det går inte. Hon har kämpat mer än de flesta av er och jag tycker hon förtjänar detta, vilket hon själv valt, glöm inte det. Hur skulle ni tycka om någon talade om för er hur ni ska leva ert liv?? Bella du gör helt rätt, ta hand om barnen och låt det som du inte hinner med låta någon annan sköta. 😊👏👏👏

 77. hallå gnällspikar för kännedom så är matlagning exempel på stöd som en person med adhd kan behöva och begära via landstinget. Så att Isabella är så öppen om att anlita hjälp kan säkert inspirera många andra kreativa mammor som är bäst i världen på kärlek till barnen och roliga lekar men inte så bra på städning, matlagning osv. Det ligger i adhd:ns natur liksom. Och nej det är inte sämre att sakna ork lust och begåvning för markservice än att sakna kreativt driv vilket säkert många fyrkantiga gnällspikar här gör. Men så ni vet: Finns massor av stöd och hjälpmedel för adhd som de flesta (som beviljas) får gratis eller nästan gratis via skattefinansierade subventioner. Isabella betalar för tjänster som många adhd-mammor tar del av eller borde ta del av. <3.

 78. Heja dig!! Såklart du ska ta hjälp med matlagningen för att kunna lägga tiden på att umgås mer med dina barn. Önskar att jag själv hade den möjligheten, alla negativa kommentarer här handlar bara om avundsjuka. Fortsätt underlätta vardagslivet för att frigöra barntid, du är GRYM!

 79. Låter härligt! Bra prioriterat! Förstår att du var nervös inför inlägget, sånt här provocerar… Stå på dig!

 80. Det var det bästa jag någonsin hört, att outsourcea matköp + lagning!!! Kan man göra det som student också? 😉 det är ju så tråkigt att laga mat… plus perfekt för att få varierad kost!!! så himla bra ide!

 81. Hade jag haft råd så hade jag gjort samma! Vi är en medelklassfamilj som har städhjälp men jag vågar inte berätta det för att grannarna tycker att det är snobbfasoner. Jag ser det som familjetid. Nån annan städar, vi i familjen gör nåt mysigt ihop och kommer hem till ett rent hem. Älskar! Jag drar hellre in på andra saker som märkeskläder eller dylikt för att ha råd med städ.

 82. Jag tänker att Odd har ju ett annat intresse och där får barnen troligen se hur ett hem fungerar. Dvs lär ut ang städning, matlagning och handling. Mjölken kommer från kon och inte från Ica osv 😉 de får ju båda sidor istället.
  Och så är kronan rund. Bra att den rullar och
  samhället behöver sådana som Bella också.

 83. Bilden på dig var väldigt fin. Den känns mer äkta än gapflabbet även fast det är roligt att se dig glad så klart 😄

 84. Jag tycker inte att det är mer konstigt än att ta hjälp med fler ”traditionellt manliga” sysslor. Det skulle aldrig vara någon som skulle tycka något om att någon tar hjälp
  Med biltvätt, skottning, målning, lättare snickerier osv.

 85. Bra beslut! Jag anser personligen att om någon annan gör det bättre än mig alt. mer tidseffektivt än mig (det kostar mig mindre att betala för det än vad jag förlorar genom att lägga tid på det, oavsett om det är förlorad arbetstid, träning, socialt umgänge eller ladda batterierna-tid eller för dig tid med barnen) och jag har råd med det så outsourcar jag. För mig innebär det än så länge endast städning varannan vecka men så gillar jag att laga mat också. Alla dessa tjänster skapar arbetstillfällen och det behövs! Det om något är omfördelning, något jag kan tycka att skattesystemet inte alltid lyckas med.

 86. Detta var bästa i texten: ‘Jag tänker ”Hur hade en manlig VD gjorde om han separerade under småbarnsåren, jo han hade definitivt haft en au pair hemma”. ‘ Precis så ska man tänka ifall vi vill bli mer jämlika! Jag gillar det. Jag menar att mycket av det skit du Isabella får skulle vara mycket mindre ifall det var frågan av en man och hans framgångar, tyvärr. Därför behövs denna attityd.

 87. Heja dig! Det hade inte varit gnäll om en man hade haft en au pair som du skriver och såå mycket bättre att ha tid till barnen för lek och skoj än matlagning!

  1. Skitsnack !! Umgås med ett flertal chefer ett par av dem med över 100 anställda och dessutom varannan vecka förälder! De är män och lagar all mat till sig och barnen . Eftersom de äter ute mycket på resturang under jobbresor tex så tycker det både är roligt att laga mat med barnen och umgås samtidigt. Bella har ursäkter till allt! Anställer man någon för att laga mat till sig och barnen pga det tar tid från umgänge m barnen så säger jag bara….. jobba mindre och umgås m dina barn ! De har inte valt att få födas utan det är förälders val och ansvaret som kommer med det. Hon har ju tid och ränna runt m ungarna hela tiden ! Ursäkter likt en bortskämd tonåring fy och usch 👎👎👎

   1. Så du tycker inte att hon umgås tillräckligt med sina barn när hon går hem 15.30? Och att hon får mer tid att umgås med sina barn i och med att någon lagar maten åt dom? När tycker du att hon ska gå hem för att umgås med sina barn???

 88. Har sagt det förut o måste säga det igen, du är så klok Bella! Jag inspireras av dig, ditt engagemang och dina beslut varje dag! Att välja problemlösning och att bemöta andra människor med kärlek o respekt i alla lägen är ett sunt och långsiktigt levnadssätt tycker jag. Fortsätt ned det du gör, heja dig!!

 89. Du är grym Isabella!! Om jag hade haft den ekonomin hade jag tagit hjälp direkt.

  Förstår inte hur andra mammor orkar lägga ner massa energi på att klaga på andra. Alla får göra precis som det vill. Ni som klagar sköt er själva och sköt er egen uppfostran. Umgås med era barn istället och sluta gnäll.
  Kram

 90. Du säger att du vill att någon annan ska laga maten så att du får mer tid över för barnen. Det låter ju både klokt och förståndigt. MEN.
  En reflektion: Att laga mat tillsammans med barnen är ju också ett sätt att umgås med dem!
  Visst – det är kanske inte är så lätt att ha en 2-åring vid spisen. Men en 2-åring kan mycket väl duka, och hjälpa till på sitt sätt. Jag och mina barn har haft fantastiskt roliga stunder tillsammans i köket. Familjen samlas i köket och hjälps åt istället för att barnen ska bli serverade. Det är inte så livet funkar, bra att de får lära sig tidigt!
  Dessutom äter de bättre när de själva får hjälpa till.
  Kan tycka det är lite synd att Gillis och Sally inte får vara med om den biten.
  De blir serverade en måltid och får inte lära sig hur en måltid blir till.
  Hur blir det när de flyttar hemifrån om de aldrig fått lära sig något om matlagning och hushållsarbete hemifrån?

 91. Tror alla har fattat att du har nån som lagar maten! ☺️ Hatar också att laga mat men har inte samma lyxiga möjlighet som du, tyvärr!

 92. Jeg syns virkelig ikke du skal ha dårlig samvittighet for å ansette hjelp med praktiske gjøremål! Så lenge man betaler hvitt, og har råd til det skaper man jobber for andre og får mer tid sammen med familien. Win-win.

 93. Jag tycker Bella gör helt rätt och när man har ekonomin, varför inte?
  När jag var yngre köpte jag bara budget och tänkte hela tiden på priset matbutiken men ju äldre jag blir och när jag börjat tjäna mer så vill jag unna mig mer. Omedvetet börjar man kika på dyrare kläder och kanske inte bryr sig lika mycket när man handlar mat. Jag kan verkligen tänka mig att om jag skulle börja tjäna ännu mer, som Bella, så skulle jag absolut ta all hjälp jag kunde få för att man kan & vill.

  Tycker det är så mycket tråkiga kommentarer här jämt, man kan liksom känna tonen i vissa kommentarer. Till er som lägger ner tid på att klaga, tänk efter hur mycket skit som faktiskt existerar, vad som händer runt omkring oss, människor som vi kan mista med mera. Det här är ju en struntsak!!

  Kram

 94. Så fantastiskt att läsa Isabella, du för helt rätt! Har man möjligheten så ska man ta den och du får ju mer kvalitetstid till dina barn. De är ju dem som är viktigast för oss föräldrar. Det är så trist med detta land att vissa har svårt att glädjas åt andra och deras framgångar.
  Jag hade gjort exakt samma sak om jag haft möjligheten. Nu för jag mitt yttersta för att min dotter ska få bättre förutsättningar och mycket bättre stöttning ön vad jag fick som barn.

  Du är en sann inspirationskälla Isabella, så mycket glädje. Jag önskar dig all lycka och välgång.

 95. Du är verkligen en inspiration för kvinnor enligt mig!
  Jag är imponerad av dig och din glöd.
  Och vilken dröm att få lagad mat 🙂

 96. Goals! Nu har jag flyttat till ett land där det är billigare standard så det är lättare att göra samma sak här än hemma i Sverige, och jag har sagt att i framtiden med barn och allt ska jag göra samma sak. Och då är jag redo att betala en BRA del av min lön, så du som knappt känner av det (kan jag tänka mig) ska absolut ta all hjälp som finns 😀

 97. Underbart! Vad heter företaget? Har du det varje dag, de dagar du har barnen eller enbart vardagarna?

  Själv borde jag nog framförallt utöka städhjälpen till 1 gång varje vecka istället för varannan.

 98. Så jäkla rätt !!
  Speciellt om man inte tycker att det är särskilt kul (inte jag heller) älskar jämförelsen med vad en man hade gjort 🙂 yo go girl !!!

 99. Hej Bella! Jag har en ettåring och min man jobbar mycket. Han är anställd 8-17 har 50 min att köra till jobb, 50 min hem. Mån- ons är han på hans kontor efter jobb eftersom han vill gå över till eget företag. Eftersom jag är föräldrarledig får jag ta hand om vår dotter + städa + laga mat osv. Det är hemskt man är helt slut, hushålls arbetet tar aldrig slut. Vi har ej råd till städerska + kok men hade vi så hade vi anlitat. Det hade alla småbarns föräldrsr gjort det är jag säker på. Folk som skriver elaka kommentarer är bara avundsjuka. Det är jag säker på. Det går bra för dig och dina bolag. Njut av att det går bra nu och skit i folka elaka kommentrarer dom är bara avundsjuka. Jag hoppas min mans företag är så stabils snart så han kan säga upp sig från där han är anställd o bara jobba med sitt eget. Vara hemma mer, fler flexibel med arbetstider. Har du några tips i de. Övergångs fasen ? Hakanssonsolutions.se Är företaget

 100. Det stinker svensk avundsjuka här! Haha att folk orkar! Jag hade precis gjort som Bella om jag hade haft råd! You go girl!!! Hur lyxigt är det inte att få det man vill ha att äta. Det ser även supergott ut! Mer tid för barnen! Heja dig Isabella!

 101. Så bra Isabella! Varför är det fel för en kvinna att ta in hjälp med en ”kvinnosyssla”? Om en man hade gjort samma sak hade ingen reagerat. Dina barn får växa upp med en mamma som tar för sig och gör karriär. De får lära sig att kvinnor är lika bra som män. Heja dig!

 102. Blir illamående av vissa kommentarer här.. Vad andra kvinnor kan klanka ner på andra kvinnor. Herregud. Undra om män håller på likadant med varann om dom beställer hämtmat de vardagar dom har barnen… Bara för att DU tycker en sak betyder det inte att alla människor i hela världen behöver tycka likadant. Bara för att DU tycker det är kvalitetstid att laga mat med småbarn varje dag behöver inte alla tycka likadant som dig. Ska alla leva exakt som du tycker och känner? Självklart ska Isabella ha hjälp med matlagning om HON känner de är tråkigt. Om min granne hade det hade jag inte kunnat bry mig mindre för det är inte MITT liv och jag tycker inte alla ska leva exakt som mig då mitt levnadssätt är rätt för mig så kan ett annat levnadssätt vara rätt för ngn annan. Jag hade självklart haft mat serverad varje dag om jag haft den möjligheten. För till skillnad från vissa här tycker jag inte alls att matlagning är någon vidare kvalitetstid med barnen (2 och 4 år). Självklart kan det vara kul ibland att baka tillsammans på helgerna när man har mkt tid. Men på vardagarna lagar jag helst maten själv. Men ni som vill ha er kvalitetstid varje vardag då ni lagar mat med era småbarn ska ju fortsätta ha det, men klanka inte ner på någon som väljer något annat. Förstår inte alls vad det är barnen skulle skadas av att inte se sin mamma skala potatis. Mina barn vill nog många ggr hellre ha mig lekandes i deras rum än att jag lägger tid på att skala potatis.

 103. Hej,
  jag driver själv bolag och har svårt att få tiden att räcka till i veckorna. Finns det något speciellt förstag att vända sig till för att anlita assistans med matinköp, tillagning av matlådor etc? Tack på förhand.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..