Sommarlov

Vi har en liten tradition i vår familj och det är att man får en sommarpresent när man går på sommarlov. Efter hämtning idag och vi hade kramat alla fantastiska förskollärare hejdå, åkte jag och barnen till leksaksbutiken i centrum. Gillis och Sally fick välja en leksak var och dom tog uppdraget på stort allvar och funderade länge länge. Tillslut valde Gillis en Blixten McQueen lastbil och Sally valde ett leksak man kunde rita på. Efter det blev det en jordgubbssmoothie på Joe & The Juice. 


Det är mysigt att umgås med barnen själv. När man är två jämt blir det lätt att de vuxna pratar om vuxensaker. Nu är det ju jag som pratar med Gillis och Sally bara och jag får ta del av deras värld på ett helt nytt sätt. Det är riktigt ljuvligt. 


När vi kom hem och skulle laga middag fick vi spontanbesök av granne Michaela och barnen så vi körde fredagsmys ihop hela gänget. Fyra gosiga barn i soffan är inte helt fel. Nattningen blev inte förens 20.00 men jag tänkte att det kan vara skönt att skjuta på allt en timma nu under sommarlovet. Chansen att man får sova till sju blir nämligen stor då. Gillis och Sally är lediga fram till 7 augusti och tills dess har Odd och jag de varannan vecka. Egentligen rullar vi tre dygn men eftersom det är sommar kändes det lättare att ha veckovis om man vill åka bort. Det blir dock en lugn semester för min del främst på hemmaplan (när jag har barnen). Jag ser fram emot dagsutflykter och bada här på ön!

Nu väntar läsning från nya soffan. Jag har mycket att plöja, svårt att veta var jag ska börja. Återkommer med mina semesterböcker :- )

 1. Hej Isabella, läste ditt senare inlägg om att det är tomt när barnen åker till sin pappa på några dagar & att det är svårt att hantera. Tyvärr var det så för mig åxå & även om man långsamt vande sig vid fördelarna av att vara 100% förälder ena veckan 100% ”Pernilla” den andra veckan, så är det fortfarande tomt. Å det finns precis lika många fördelar som nackdelar med det.
  Men jag tänkte på det du skrev i detta inlägg, att det är mysigt att vara enda förälder, för man har bara barnen att prata med…. det kanske kan vara något att ta med dig framöver. De dagar du har barnen är du 100% närvarande & får KANSKE fler samtal med barnen än när det åxå fanns vuxensaker som behövdes pratas om de timmar man träffades efter förskola & jobb. 🙂
  Så länge du & barnens pappa kan kommunicera med varandra & inte använda barnen som ”redskap” i er skilsmässa, så kommer det att bli bra!
  Lycka till med ditt nya liv tillsammans med barnen & med fördelen att kunna vara ”bara” Isabella & tillgodose bara dina behov medan barnen är hos sin pappa.

 2. Maria skriver:

  Älskar när du lägger ut bilder från vardagen! Mer av det!😊 Tycker att det är alldeles för mkt proffsbilder på en leende Isabella i fina kläder nu. (Det är iof oxå kul, men alldeles för mkt). Saknar din mer vardagliga ärliga touch i bloggen som var det som fängslade mig när jag började följa dig i samband med graviditeten med Gillis. Du måste inte alltid vara superwoman! ❤️

 3. Chris skriver:

  Härligt med sommarledighet,presenter och samsova!! Men låt ett proffs ta tag i hemmaklippningen och fortsätt njut av de små och finfin soffa ….

 4. Tack för dessa typ av inlägg, när jag får se att du chillar också. Jag är som du, kutar på varenda ledig sekund så att få inspiration till hur gött det kan vara med spontanbesök och dagsutflykter ger energi. Inte bara dagar som avverkas med en massa actions liksom.

 5. Liz skriver:

  Helt ärligt Isabella så tror jag att ”varannan vecka”-livet passar dig bättre än att vara heltidsmamma. Tänk så mycket jobb,resor, kompisar, middagar och drinkar du kommer kunna hinna med under dina barnfria veckor? Sånt som du uppenbarligen tycker är jätteroligt och superviktigt och (ibland) tidigare har prioriterat framför kvalitetstid som kärnfamiljen. Nu kan du göra det helt utan dåligt samvete de veckor som Odd har barnen. Win!!

  1. Det var giftigt, Liz. Finns väl ingen anledning att skriva sådana giftiga saker?

   Vad som passar Bella bäst är väl kanske mindre relevant, däremot att anpassa sig till den situationer Bella är i nu, det är det som behövs.

   Ingen vill ha ett kraschat förhållande/äktenskap, tror du verkligen annorlunda?

  1. Vill ju inte vara den som är den.. men ärligt Liz, är du helt pantad? (Ja, jag tar i men kommentarer som dessa gör mig bara så provocerad)

  1. Elin skriver:

   Håller med faktiskt. Vad är det som är så hemskt med denna kommentar? Det är inte fel att kanske vilja både ha kakan och äta den. Dvs kunna vara barnfri och hemma med barnen lika mycket . Vi är olika. Och inte heller vill man väl stanna i en dålig relation? Då är ju detta win win som sagt.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..