Att pyssla

Jag gick från jobbet vid klockan tre idag, hämtade barnen som satt i sandlådan på förskolan och lekte ihop. Dom hade varit på utflykt idag så de pratade i munn på varandra när allt skulle återges, väldigt gulligt. Vi lekte ute ett tag innan det var dags för middag. Sedan gjorde vi armband i mängder:

Mina två 

Det är rejält avkopplade att sitta och pyssla ihop. Vi brukar varva pärlor, antingen på snöre eller platta som vi sedan stryker på. Vi leker med lera, vi färglägger målarböcker och grejar med klistermärken. Tipsa gärna om annat vi kan göra som fungerar för en 2 och 3 åring :- ) 


Det är något annat att natta när man inte har barnen på heltid. Tidigare kunde jag bli sååå frustrerad när läggningen drog ut på tiden, men efter separationen har den stunden blivit något annat. Vi läser länge, pratar om tankarna som dyker upp från läsningen eller så berättar jag sagor.  Det är inte lika stressigt att ”dom ska sova” utan jag njuter av stunden.

 1. Jag slänger in ett litet tips här, kanske lite sent. Men ändå. Har jobbat på dagis i Norge och där har de ett spel som heter Vildkatten, ett spel som barnen utklassar mig i. Ett slags brädspel där du drar ett bildkort och sen ska hitta samma motiv på spelplanen. Står att det är från 5 år, men jag har spelat det med barn som är under 5 år.
  Annars så brukar glitter vara roligt. Ta fram papper och lim och häll på glitter. Du kommer ha glitter överallt men våra dagisbarn älskade det!

 2. Om ni söker pysselinspuration och instruktioner så är pinterest verkligen en huldgruva! H. En förskolelärare 😄

 3. Hej Isabella!

  Är själv frånskild men hade lite större barn när jag skillde mig. De kommer vara jobbigt en tag men man kommer över det . Var stark och försök vara för dina barn. Go girl 💕

  1. Via skriver:

   Jag tänker att det kan bli svårt för alla följare; unga, mammor, kvinnor mm då alkt framställs som positivt, fastän det inte är det. Blir lite som att trycka ner vanligt folk för att själv sko sig o vara s k ”perfekt” – inte bra för någon..,

 4. Via skriver:

  Dina kommentare är alltid alltid positiva, det blir lite för mycket. Sen klmmer det ibland en kommentar om att ”förr” var det jobbigt ”att natta” mm. Men aldrig nu!! Det håller inte ihop o blir inte trovärdigt. Släpp garden o säg som det är – jag lovar du kommer få bättre respons då, känns genuinare och ärligt.

  1. S skriver:

   Varför kan man inte bara få vara positiv ? 🙂 vad är det för fel på folk 😀 snacka om bitter om man stör sig på att någon berättar om något positivt. Hon kanske vill fokusera på det som är bra i bloggen och inte klaga och älta massa negativa saker hela tiden.

  1. Lj skriver:

   Jobbigt när folk försöker se saker positivt? Bättre att tjura lite i lagom mängd så att folk inte tror att det går för bra 😉 så underlig kommentar… och självklart kan man titta tillbaka och se vad som var jobbigt fastän man inte uttalade det då!

 5. Ida skriver:

  Är dina barn verkligen aldrig dagiströtta när du hämtar dom? Känns ofta orealistiskt med tanke på allt ni gör efter förskolan, de flesta barn är trötta och lite tv funkar bra… att sitta o pyssla hela kvällen med en 2 och 3-åring…. nja, nu förskönar du nog vardagen en aning?!!
  Som vanligt orealistiskt och totalt överdrivet!

  1. Majas skriver:

   Nu skojar du?!
   Att sitta och pyssla är ju en lugn aktivitet. När jag var barn tog min pappa alltid med mig en sväng förbi lekparken efter dagis. Och visst 17 fortsatte leken även efter att vi kommit hem. Ibland läste vi böcker. Ganska exakt vad Bella brukar skriva att hon och hennes barn gör. TV tittade jag knappt på alls, och det blev en ganska bra människa av mig trots det!

   De gånger Bella visar bilder på barnen framför paddan får hon kritik för det.

   Jag tycker faktiskt att det är du som är överdriven, orealistisk och dessutom lat om du sätter dina ungar framför TV:n istället för att umgås med dem. Det är naturligtvis ditt val men att lämna en trist och ifrågasättande kommentar till någon som väljer att göra annorlunda är inte särskilt snällt och avslöjar en hel del om hur du är.

  1. Sussi skriver:

   Dummaste jag hört. Självklart sitter inte varenda dagisbarn framför tvn resten av dagen efter dagis. Klart man kan hitta på saker ihop 🙂

  1. Kajsa skriver:

   Ursäkta Ida? Mina barn är 4 & 2,5 och har knappt någotn tv-tid alls. Knappast avslappning för hjärnan eller givande på något sätt alls att glo på en skärm. De ser Bolibompa ibland, thats it. Vi pysslar, pusslar, spelar spel, lejer med deras småsaker osv osv -varje dag- TILLSAMMANS. hade jag varit bekväm & inte sö brydd så hade jag ju låtit dem sitta vid tven hela eftermiddagen & kvällen, men förstår inre helt poängen med att skaffa barn om man ska ha dem på förskolan långs dagar & sen ”slippa dem” genom tv fram roll läggning?

  1. Erika. skriver:

   Sätter vi våra barn i soffan framför
   Tvn efter dagis så somnar det. Inte det smartaste draget om se somnar redan kl 17. Nä då är det lugnt pyssel istället för att hålla igång dem till läggning vid 19.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..