Effektiv flygtid

När man flyger till Neapel blir det ett byte (Frankfurt) men jag har verkligen använt flygtimmarna väl. Jag har lyssnat på intressanta Ted Talks som utmanat mina tankegångar, jag har läst artiklar som inspirerat mig och unnat mig lyxiga magasin såsom Hapers Bazaar. Sedan har jag två investeringar på gång så jag har suttit med dom och spånat på upplägg. 


Det fanns en bra studie om duktiga VD:s i senaste Harvard Business Review. För att summera är snabbheten viktig. Att hellre ta ett mindre bra beslut än inget alls. Tittar man på framgångsrika bolag som växer snabbt och långsiktigt har beslutstempot varit en viktig del. Som chef får man ofta ta ett beslut på kanske 60 % underlag. Egentligen vill man vänta in till man har 100% beslutsunderlag men i verkligheten skulle det aldrig gå. Allt skulle stanna upp. Det var hur som helst roligt att läsa en studie som bekräftade mitt och Pingis sätt att tänka när vi driver bolag. Det här är ju ett tankesätt vi vill att våra anställda ska anmana. Aldrig låta oss vara en bromskloss. Som sagt hellre ett felaktigt beslut än inget. Och vi kommer alltid backa upp beslutstagaren. 


Efter en halvgod middag på flyget väntar soygurt med fryst mango, färska blåbär och hackad choklad. Barnen får jag träffa snart så jag håller längtan i shack med att jobba. Hörs imorgon! 

 1. anna skriver:

  blir du aldrig less på att skryta????? Din blogg handlar ju bara om skryt!

  1. A skriver:

   Läs inte bloggen om du inte gillar den. Svårare än så är det inte.

 2. Jag hoppas för allas skull Bella att ditt tempo, resande och konstanta jobbtänk hade förändrats om säg något av dina barn blev sjukt och behövde dig på plats. Med tanke på hur du flyger runt hit och dit så känns det knappt som du skulle märka om de behövde extra stöd.

  1. I skriver:

   Vilken fruktansvärd orättvis fördom från din sida att bara anta att Isabella inte skulle finnas för sina barn om de blivit sjuka :s

 3. Anna skriver:

  Hej Isabella! Jag ser att kronans apotek har en kampanj nu där man får necessär på köpet om man köper 3 av dina produkter. Jag undrar vilken necessär man får? Är det den blåa/vita som varit med i kampanj tidigare? /Anna

  1. Tessan skriver:

   Men den är ju på bild på Kronans hemsida! Ännu en kommentar som känns placerad av någon på LCC för att driva upp försäljningen!

 4. Alice skriver:

  Ska bli intressant att höra mer om dina investeringar när du gjort dem. Jag tycker du har pratat till och från under lång tid om att du ska investera i andra företag än dina egna men det verkar som du har svårt att hitta rätt. Är det för att inte alla företag har glädje av reklam via sociala medier utan snarare behöver cash i det uppstartskede de befinner sig i?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..