ANNONS

Effektiv flygtid

/

När man flyger till Neapel blir det ett byte (Frankfurt) men jag har verkligen använt flygtimmarna väl. Jag har lyssnat på intressanta Ted Talks som utmanat mina tankegångar, jag har läst artiklar som inspirerat mig och unnat mig lyxiga magasin såsom Hapers Bazaar. Sedan har jag två investeringar på gång så jag har suttit med dom och spånat på upplägg. 


Det fanns en bra studie om duktiga VD:s i senaste Harvard Business Review. För att summera är snabbheten viktig. Att hellre ta ett mindre bra beslut än inget alls. Tittar man på framgångsrika bolag som växer snabbt och långsiktigt har beslutstempot varit en viktig del. Som chef får man ofta ta ett beslut på kanske 60 % underlag. Egentligen vill man vänta in till man har 100% beslutsunderlag men i verkligheten skulle det aldrig gå. Allt skulle stanna upp. Det var hur som helst roligt att läsa en studie som bekräftade mitt och Pingis sätt att tänka när vi driver bolag. Det här är ju ett tankesätt vi vill att våra anställda ska anmana. Aldrig låta oss vara en bromskloss. Som sagt hellre ett felaktigt beslut än inget. Och vi kommer alltid backa upp beslutstagaren. 


Efter en halvgod middag på flyget väntar soygurt med fryst mango, färska blåbär och hackad choklad. Barnen får jag träffa snart så jag håller längtan i shack med att jobba. Hörs imorgon! 

56
0

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00