En global struktur

Ny dag. Nya tag. Klev upp strax innan klockan sex för att göra ordning mig, kila till garaget och åka till huset. Barnen vaknade precis när jag kom så då dukade vi fram frukost och hade en mysig stund ihop. Sedan blev det påklädning och lämning på förskolan. Jag kämpar med att barnen inte ska märka skillnaden tills vi har två olika permanenta boenden. Det är egentligen inte hållbart för mig energimässigt att flänga som jag gör men utifrån situationen blir det såhär ett tag till. Barnen i första hand.

Kavaj Zara, linne Stylein (adlink) och byxor Lindex

Efter det väntade frukost med Pingis och vår jurist Ludvig. Han har varit med oss i många år. Jag minns hur jag mötte en talarförmedling under en rättegång Skövde för några år sedan med Ludvig och hur jag kaskadkräktes bredvid honom på tåget dit. Gravid-illamående är inte att leka med. Då låg Gillis i magen. Idag gick vi igenom allt bolagen står inför och hur vi ska knyta ihop säcken med LCC utanför Sveriges gränser. Det går ju att göra på så många sätt, att vi är frikopplade helt och varje land agerar distributör, alternativ att vi har dotterbolag i varje land, licensavtal etc. Mycket att bestämma rent strategiskt men roligt.

Overnight oats med kokosflingor, nötter och bär

 1. Tråkigt du inte klarar att bo hemma ett tag till, men håll inte vad som försigår dolt för barnen. De känner av. Berätta men ta det i deras takt (om ni nu vill prioritera dem vill säga) – i min familj bodde mamma o pappa ihop tills vi barn ”förstått” och då insåg vi varför de skulle flytta ifrån varandra. Låt tiden gå o låt det sjunka in sakta. Det finns inget rätt eller fel när det kommer till skilsmässor, men som du vet bär barn med sig erfarenheten för alltid o det formar hela deras liv, psykologiskt, på alla plan… Ta hand om er!

 2. Barnen förstår mer än man tror och dom känner av förändringar.. Likväl kan dom se dom och känna förändringen i mamma och pappa. Jag tror verkligen att det bästa är att prata med barnen om det så att dom får en chans att få sina frågetecken besvarade.. Så att dom får veta att skilsmässan inte är deras fel och så att dom kan få en förberedelse på hur framstiden kommer att se ut. Jag tror att det bästa är att försöka undvika att barnen får sväva i ovisshet och börja spekulera själva (för det gör dom). Jag rekommenderar starkt att läsa böcker med barnen som berör ämnet ( det gjorde jag med min dotter vid separationen och det har funkar bra för oss..) då det kan vara himla svårt att veta hur man ska ta upp skaker och ting.. Vilka ord ska man använda? Hur länge ska man prata? Hur pratar man när man inte vet hur mycket dom kännt av?

  Jag rekommenderar boken jag länkat till nedan. Den har vi använt oss jag. Jag märkte tydligt att den hjälpte dottern att hantera känslorna och frågorna under separationen. Hon väljer denna bok att läsa emellanåt när hon går igenom lite känsligare perioder. (men det finns säkert massa olika böcker och verktyg. detta funkar för oss )

  Kram!

  http://www.adlibris.com/se/bok/nar-mamma-och-pappa-skiljer-sig-en-bok-for-barn-om-skilsmassor-9789173170246

 3. Helena skriver:

  Barn vet mer än man tror.

 4. Lisa skriver:

  Du säger att barnen inte märker att du är borta men ni sov ju alltid i samma säng, det måste dom väl ändå märka, att du inte är i stora sängen på natten?!

 5. Maria skriver:

  Ta hand om dig o ta inte död på dig för att barnen ska tycka det är normalt. Antagligen är det inte normalt för dem trots allt. Allt kommer bli bra o lättare o lättare. Skönt att du kan bo kvar o bra beslut med hjälp till markservice! Jag jämför det med Fredrik Eklunds beslut att ha privatchaufför!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..