Aktiedrottning

Imorse träffade Pingis och jag Linda Newnham för att fortsätta med vår bok ”Aktiedrottning”. Vi är halvvägs igenom vilket är roligt. Det är en grundbok i att komma igång med aktier och målet är att boken ska komma ut i höst. I vår grupp på Facebook är vi snart 50 000 kvinnor. Det är fantastiskt verkligen. Varför det är viktigt att aktiehandeln blir mer jämställd är att kvinnor missar en avkastning som är högre på lång sikt än vid ett klassiskt fondsparande. Sedan vill vi också sänka tröskeln, det är inte så svårt som många vill få det till. Utan det är en bra passiv inkomst. 


Vi hörs lite senare! 

 1. ”Avkastningen på sikt är högre än vid fondsparande”, det var ord och inga visor. Du menar alltså att en nybörjare kan slå erfarna fondförvaltare? Sakta i backarna nu, man ska inte komma med falska förespeglingar. Aktiehandel är svårt, det kan lika gärna bli förlust. Se bara hur det gick när du investerade i HM efter Brexit. Inte så bra.

 2. Anna skriver:

  Ska bli intressant att läsa eran bok.. T.e.x Hur ska man tänka när börsen ser ut som den gör idag?
  Att den är all time high (en av dom tre högsta topparna sen 100år) Och att vi nu inom en snar framtid måste gå in i en ny finanskris.. Nu kanske det inte är rätta tiden att köpa aktier i företag utan i stället i råvaror så som guld? Och varför går guld upp i finanskriser etc?

 3. jos skriver:

  Jag tycker det låter som en bok för mig, är sugen på att komma igång med aktier och känns smidigt med en bok man kan relatera till.

  Superbra initiativ tycker jag!

 4. alice skriver:

  boken är avsedd att öka kvinnors medvetenhet om aktier, ser inte varför den inte bör heta ‘aktiedrottning’. sen är isabella inte ens feminist så förstår inte varför vi ska mäta henne efter en standard hon inte har något intresse över att hålla?
  /intersektionell feminist som tycker vi ska välja våra fighter

  1. emma skriver:

   det är bara ett töntigt namn ”aktiedrottning”, det har inget med feminism att göra.

   1. alice skriver:

    många som kommenterat delar inte din åsikt utan menar på att det är sexistiskt att döpa den till det. och jag anser att deras argument inte håller då bella inte bryr sig om sånt. huruvida det är ett ‘bra’ eller ‘dåligt’ namn har jag ingen åsikt om. kan inte bedömma om det är töntigt. tycker dock det är betydligt bättre än ”kvinnor som älskar aktier”.

 5. Aktiedrottningen riktar sig mot kvinnor, att belysa faktumet att kvinnor minsann också kan handla med aktier!
  Tycker resonemanget påminner lite om ett visst kosttillskott som endast är verksamt hos det ena könet.
  Varför inte uppmuntra alla människor som sin okunskap till trots ändå finner aktier intressant? Varför rikta in sig mot kvinnor, bara för att majoriteten av nuvarande aktiehjältar är män? Bör man på samma sätt då rikta in sig efter olika åldrar, om det skulle komma fram att människor inom ett visst åldersspann inte visade framtassarna på marknaden? Vore Aktiegamlingen eller Aktie30:isar passande namn?
  Upplys mig gärna vad du tänker, jag är idel öra 🙂

  1. jos skriver:

   Det är väl jättebra att göra en riktad insats för att sänka tröskeln för kvinnor att engagera sig finansiellt? Det går alltid att vrida och vända på saker för att hitta nackdelar, kverulera kallas det.

   1. Gea skriver:

    Hur låg skall tröskeln vara? Skall det serveras på silverbricka med tillhörande livrem och kuddar?

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..