Vanligaste frågorna

I samarbete med Natural Cycles

Natural Cycles är ju ett helt nytt preventivmedel för många och när jag bloggar om p-appen kommer det ofta många frågor i kommentarsfältet, jag bad Elina svara på några av de vanligaste frågorna:

1. Vad kan påverka min temperatur?

Din temperatur kommer att avvika om du är sjuk, känner dig bakfull, har rubbat dygnsrytm (t.ex pga. lång resa i annan tidzon) eller om du har sovit mer eller mindre än 2 timmar än din vanliga uppvakningstid. Appen detekterar vanligtvis en avvikande temperatur automatiskt, men om du har dessa symptom kan du alltid välja att avaktivera temperaturen. Självklart tar appen aldrig några risker och ger dig en röd dag om algoritmen upptäcker att temperaturen avviker.

2. Hur snabbt kan jag komma igång med NC efter att ha varit på p-piller?

Vi rekommenderar att man börjar med mätningen cirka en vecka efter att man har tagit sitt sista verkande piller. Blödningen du får efter kan du fylla i som mens i appen. Redan efter ett par veckor kommer algoritmen i appen att lära känna din unika cykel. Du kan själv också då följa utvecklingen av just din cykel dag för dag!

3. Jag har oregelbunden cykel och undrar om NC kan fungera för mig?

Menscykeln kan variera några dagar i längd vilket är helt normalt då vi alla är lite smått oregelbundna, så det beror på hur oregelbundna just dina cykler är. Det som kommer att ske om dina cykler varierar kraftigt är att du kommer att få fler röda dagar i appen. Det kan dock fortfarande vara intressant för dig att veta när din ägglossning sker och när nästa menstruation kommer!

De har uppdaterat hemsidan sedan de blev certifierat preventivmedel, där det finns mycket information kring hur Natural Cycles fungerar :- )

I samarbete med Natural Cycles som jag är stolt användare av och delägare i sedan 2014. Det är verkligen ett företag som gör stor skillnad för tusentals kvinnor i 161 länder. 

 1. Ellen skriver:

  Jag använde NC i ett par månader efter ca 10 år av p-piller. Jag har haft väldigt oregelbunden mens sedan jag slutade med p-piller och sökte till sist för det. Trodde, som alla andra, att det berodde på alla åren av p-piller. Men icke, det visade sig att jag har PCO, dvs. ingen egen ägglossning alt. ägglossning väldigt sällan. Gynekologen uppmanade mig att omgående sluta med NC eftersom att den omöjligt kan beräkna något som inte är regelbundet. Till saken hör att var 5:e kvinna har PCO och kan därmed inte använda NC. Hos NC står det inget om detta och av den anledningen var gynekologen inte särskilt positivt inställd till det och eftersom att jag aldrig fick det att fungera så har jag inte heller någon bra upplevelse av det 🙁

 2. M skriver:

  NC är perfekt. För alla som har en önskan om att göra abort!!

  Det är absolut inget preventivmedel, det skyddar inte mot graviditet öht, det är kondomerna man tvingas använda som är det verkliga p-medlet. NC är som en usel rådgivare som säger att i dag ska ni ha kondom/inte kondom och ofta har den fel. Fattar inte hur du kan reklamera för en sån skitprodukt, du saknar fullkomligt moral och etiskt samvete!

 3. Sara skriver:

  Jag är så trött på denna marknadsföring av NC, utan att ens nämna till vilka medlet vänder sig. Det är kvinnor som skulle klara av att genomgå en abort.

  Alla utbildade om fysiologi, läkare, barnmorskor, etc etc talar emot detta. De tycker att det är fel att detta marknadsförs som ett preventivmedel. Varför är det okej att ifrågasätta dessa, eller påstå sig kunna mer än dem? En ingenjör skulle aldrig ifrågasättas på det viset. Kroppen är betydligt mer komplicerad och kan inte beskrivas med formler.

 4. Känner tre stycken, och har hört om många fler, som blivit (oplanerat) gravida, trots korrekt användning av appen. Skulle aldrig få för mig att använda NC, om det inte gjorde något att jag blev gravid just då. Nu när jag absolut inte vill bli det är det inte ett alternativ.

 5. Hur kan du se dig som stolt delägare med tanke på alla dessa ofrivilliga graviditeter som berättas om i det här kommentarsfältet? Ni gör ingen stor skillnad för kvinnor, förutom möjligtvis en stor negativ skillnad eftersom användare tvingas ta ställning till en graviditet de inte hade önskat. Otroligt upprörande, jag som ung tjej blir väldigt ledsen över hur en kvinna kan rekommendera detta till andra kvinnor.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..