Sverige imorgon

Imorgon lämnar vi Thailand. 14 dagar gick snabbt! Men vi flyger nattflyg så vi har en hel dag imorgon också och har kvar boendet tills bilen hämtar oss på kvällen. Smidigt. Vi landar tidigt på morgonen på måndagen, får se om vi stannar hemma eller det blir kontoret i några timmar för min del. Beror på hur pigg jag är. Det ska i alla fall bli väldigt kul att komma hem och se renoveringen. Gäst-WC är helt färdig och även dom nya rummen på övervåningen. Det som saknas är dock rätt tapet/färg och möbler men stora sovrummet samt Sallys gamla rum är kvar vi kan bo där, viktigt bara att det inte är något byggdamm. Jag har ju astma som ni vet.

Jag har gått på behandlingar 10 av 14 dagar. Underbart. På det här hotellet gör personalen en ny frisyr på mig varje gång efter massagen. Denna gjordes med en enkel tofs/hästsvans som hon petade in i håret igen.


Det har varit härligt att ha en egen pool på varje ställe. Men också ett annat väder här. Så imponerad över barnen som flyter runt själva med armpuffar. Nu sover barnen och jag har kvällsjobb. Älskar möjligheten av kunna ha semester ofta per år men ändå få jobbet att fungera tack vare 1-2 timmar om dagen. Jag har noll behov eller önskan av att stänga av allt till 100%, jag mår som bäst av kombinationen. Knepet är att vara här och nu, jag jobbar när barn sover på dagen och efter nattning. Annan tid njuter vi av semester och familjetid, inga telefoner framme alls.

 1. Pauline skriver:

  Hej!
  Du verkar vara en person som är väldigt insatt i politik och genom att du är en offentlig person så sprids saker som du skriver om väldigt fort.

  Tänkte ta upp ett samhällsproblem som jag tror eller Hoppas att fler än jag är irriterad på. Det är när folk som är sjuka går till jobbet ändå och när folks barn är sjuka fastän dom lämnar dom på dagis ändå. Det här gör mig så oerhört arg så det finns inte… Överallt pratar man om hur magsjuka smittar hit och dit, hur folk som varit sjuka i exempelvis förkylning eller influensa blir sjuka snabbt igen i samma sak trots att de nyss blivit friska. Hur streptokockbakterier verkar blivit resistenta på dagis och så vidare…

  Jag ligger i sängen, precis nyvaken efter några timmars sömn, bredvid min dotter som åkt på öroninflammation Trots inopererade rör i öronen. Hon opererades i april förra året och jag var både nervös, orolig men lättad över att hon fick operationen. Hon, denna lilla lilla människa på tre år har haft fler öroninflammationer i sitt liv än jag kommer ihåg att räkna till. Efter operationen var jag Så lättad, det var som att en sten försvunnit från mitt hjärta. (Var oerhört rädd för antibiotikaresistens)… Innan så blev jag nästan sjukligt beroende av att styra våra liv efter vilka som var sjuka… ”Är ni sjuka så vill jag inte träffas” var en fras som jag använde till allt och alla och tillslut kändes det som att vi levde i en bubbla. Min son har också haft sin beskärda del av öroninflammationer och hans trumhinna har spruckit tre gånger redan i hans knappt tvååriga liv. Han har även barnastma som triggas igång av förkylningar och har receptbelagd medicin för detta.

  Det jag skulle vilja, om möjligt, är att du bara lyfter frågan på din blogg. Vad är det som gör att vuxna människor inte har vett att stanna hemma från jobb och att vabba deras barn när de är sjuka? Vad ligger det i? Är det på grund av karensen? Eller på grund av att man inte orkar med sina barn när dom är sjuka? Jag förstår inte hur man som människa kan vara så egoistisk att man gör detta. Kan du?

  Tänk vad bra det vore om alla som är sjuka faktiskt stannar hemma. Visst vissa sjukdomar smittar innan dom bryter ut men har dom brutit ut så Stanna hemma! Tror att hela samhället skulle må bra av det. Vad gör det för nytta ifall Greta går till jobbet när hon är sjuk för att minska på arbetsbortfall på en person när hon smittar fem andra på vägen och det istället blir sex arbetsbortfall, Bara på att hon kom till jobbet när hon inte var helt hundra.

  Snälla, lyft frågan. ❤ Du verkar vara en så klok person och folk lyssnar på det du säger. Om inte annat så kanske en och annan politiker kan få upp ögonen för det du skrivit och ta bort karensdagen en gång för alla. Hur kan man bli straffad för att man blir sjuk genom att inte få några pengar. Alla blir sjuka, i alla tider, att ha karensdagar är bara för samhället att skjuta sig själva i foten.

  All värme
  Pauline

 2. Dilan skriver:

  Gud så många onödiga kommentarer du får om dagarna, folk bara pikar och pikar…

  1. Sara skriver:

   Verkligen.
   Den som inte beundrar och hyllar Bella får ta en massa skit från hennes fans. Så tröttsamt och drar ner stämningen bland kommentarerna som annars håller en bra ton.

  1. Malin skriver:

   Sportlovsveckor i Sverige… tror att trollen har extra mycket fritid just nu. Borde bli bättre igen här efter vecka 9.

 3. gäst wc och gäst rum..ja men då är det väl dags att ta in en flykting? ska du ha ett rum ståendes helt tomt när det är bostadsbrist i Sverige =O eller är det NIMBY ( not in my back yard) som gäller ?

 4. Jenny skriver:

  Fin bikini!!! Tack för tips! Har köpt många plagg härifrån, skönt att slippa leta om man har samma smak. 🙂

  Btw det går att slå ihop kommentarsfälten från den svenska och den engelska bloggen, många läser ju även kommentarsfältet tror internationella läsare också skulle uppskatta det. De som inte kan svenska kan ju då översätta om de vill. För oss som skriver på svenska stör det inte om det skulle komma någon engelsk kommentar, tvärtom, bara roligt. 🙂

  Ha en skön hemresa!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..