Sista renoveringen

Det händer grejer hemma i huset: 

Vår gästtoalett som såg ut såhär…  

Har fått en ny look! 

Och övre planet som var rätt mörkt och korridor:aktigt har plötsligt blivit luftigt och det stora tv-rummet har delats in i två. Det är fortfarande fyra rum på övervåningen men med en annan planlösning. Ida har ett stort projekt under hösten att inreda alla nya rum. Dels är det själva övre hallen som också blir tv-hörna, sedan ett gemensamt sovrum till barnen och ett gemensamt lekrum istället. Bredvid vårt stora sovrum (där Sallys rum ligger idag), blir istället en walk in closet till mig. Äntligen! 

Vi har jobbat med Ida länge nu att endast dessa få meningar räcker för att hon ska förstå hur jag önskar att ha det. Snacka om bekvämt: 

Nästa steg blir att jag får kollage på förslag med tapet och möbler (hon har varit på plats och mätt), jag godkänner/ändrar och sedan läggs alla beställningar. Smidigt. Jag gillar inredning men Ida är betydligt bättre på att få ihop allt, dessutom finns inte riktigt tiden hos mig. Därav är det smidigt att anlita en inredningskonsult. Det ska bli väldigt spännande. Utöver det här ska huset måla om från originalfärgen senapsgul till en fin ljusgrön nyans. Sedan är vi klara med hela renoveringen, huset var ju orört sedan 1975 när vi köpte det. Häftigt!

 1. Lina skriver:

  Toaletten blir ju grym! har också fantiserat om att uppgradera vår lilla toa med bröstpanel men känns så himla onödigt när allt är i så gott skick eftersom det byggdes ut mellan 2007-2014 (och är i gott skick). I nästa hus får det nog bli. Då ska jag ha Emma von Brömsens rapphöna i blå ton och matchande bröstpanel. Ah, längtar 🙂

 2. Fanny skriver:

  Ett tips för att få en ännu luftigare känsla på övervåningen är att sätta glaspartier runt trappen! Vi gjorde så när vi rustade vårt hus från -62 och vi är supernöjda (även om dom behöver putsas stup i kvarten med små barn hemma😉)

 3. Rebecka skriver:

  Jag tycker att det är väldigt komiskt att i de flesta inläggen så klagar folk på att Isabella konsumerar alldeles för mycket men sedan stör sig folk på att hon har en vanlig vit lampknapp i badrummet och tycker att det borde hon ju ha köpt en annorlunda. Är folk i Sverige aldrig nöjda eller vad är grejen?

  Jag tycker i alla fall att det är superfint och roligt att se hur det blev med tapet istället för kakel/klinker. Kul att göra om och få det precis så där exakt som man själv vill ha det i hemmet! 🙂

 4. Johanna skriver:

  Undrar var spegeln kommer ifrån?

  1. Munter skriver:

   Om du väntar ett par dagar ligger nog allt i badrummet ute som adlinks. Hon ska väl hinna hem från Thailand bara.

 5. Renovering två år i rad. Mera omfattande på övervåningen än förra året. Nu blir det säkert nya golv också då ni flyttar mellanväggar. Ja ja, vad kan man då man är ombytlig och rastlös? Nästa år en annan look …
  Toaletten blir inte lätt att hålla fräsch med panel och tapet. Nej, man ska kunna skura ett sånt utrymme från golv till tak.

  1. Malin skriver:

   Tapet för våtutrymmen går ju superbra att ”skura” och även panel.

   1. Nej, det går inte. Då man skurar ska det till mycket vatten att skölja med och det går absolut inte på tapet och träpanel.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..