Duktiga flickors revansch

Jag läste ut Papillion igår och började på Birgitta Ohlssons bok Duktiga flickors Revansch vid halv tolv på kvällen. Den var så bra att jag inte kunde lägga ifrån mig boken på flera timmar, jag fick alldeles för lite sömn. Men det var det värt för jag somnade med en ”nu jävlar” känsla. Jag hade under kvällen läst ett mail som gjorde mig irriterad, därför kom tonen i boken perfekt. Den gjorde att jag kände mig stark innan jag tillslut somnade till ljudet av insekter som jag inte kunde särskilja. Denna bok bör helt klart läsas av varenda duktiga kvinna som finns där ute och det kändes extra viktigt som mamma till en dotter. Tack Birgitta för årets bok och det vågar jag säga trots att det bara är februari. 

Jag har sparat massor av stycken med kloka ord men här är något annat jag vill lyfta: 


Jag är en av dom kvinnorna som är en lycklig yrkesmänniska och duglig mamma än tvärt om. Normen är ju för oss kvinnor det motsatta, lyckliga mammor och dugliga på våra jobb. Jag är bättre på mitt jobb än vad jag är som mamma. Det låter hemskt i mångas öron men barnen har på riktigt världens bästa pappa så det känns okej. Det finns helt klart mammor som är bättre i sina mödrarroller än vad jag är, som lever för barnen. Jag lever lika mycket för min karriär som för min familj, men jag är vassare i min roll på jobbet än vad jag är hemma. Jag förstår att många reagerar men hade jag varit pappan i familjen hade det inte låtit lika hemskt. 

 Så ska det inte vara. 

 1. sandra skriver:

  <3<3<3<3<3
  BRA INLÄGG, tack för det!

 2. Maja skriver:

  Jag är övertygad om att Gillis och Sally tycker att du är världens bästa mamma! Det ena utesluter inte det andra 🙂 Kram!

 3. Trine skriver:

  Blabla bla du vill gjerne være en rollemodell men det ER DU IKKE! Vi trenger ikke sånne som deg, som bare er interesserte av makt, berømmelse og penger! De rikere blir rikere og de fattige, fattigere. Studier viser hele tiden a mennesker som du IKKE ER BRA for verden. Aksjer er for dem rike og kåte på profit og det har gjort at planeten går under. Det er ikke bra for majoriteten. Det er ikke noe forskjell på Trump eller deg. Samme mentalitet og samme narsissisme, du er bare mer ”covert”. Du er ANTIrollemodell, bare en materialistisk selger med megalomani.

 4. Du är absolut ingen sämre mor, du ger barnen trygghet genom att lyssna på dem och låta dem testa grejer. Samt att du bryr dig om dem.
  Ställer mig oerhört kritisk till folk som bara lever för sina barn. I en sådan åsikt väver jag ofta in att sådana personer fyller i under ”mina intressen: familjen.”. Samt att de tycker att deras liv innan barnen inte var värt något. Jag är livrädd för sådana personen som inte älskade livet innan barnen, vad händer när barnen är utflugna? Älska livet i alla dess skeden!

 5. Mia skriver:

  Du är bäst Bella!!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Information om hur vi använder dina personuppgifter och om dina rättigheter finns på vår hemsida

LOADING..