Aktier och beteende

Efter hämtningen idag åkte vi till ICA Kvantum och handlade. Egentligen gillar jag Coop i Lidingö Centrum, den är mindre och passar bra för småsaker. Men jag har ju aktier i Icagruppen därför vill jag handla där hehe. Jag köper aktier i sådant som är greppbart för mig. Ica är ett sådant bolag. Bara ur rent konsument-perspektiv märker man att det går bra. Det är jämt fullt med folk, det byggs ut och det byggs om, sortimentet ökar hela tiden och leverantörerna trängs över att få ge bort smakprover. Dessutom är det entreprenörer bakom och det märks tydligt. Ofta på ICA Kvantum ser jag ena ägaren stå och le och i princip hälsa alla välkomna. Den drivkraften utväxlas till energi och smittar av sig på anställda och det är svårt att få till på centralstyrda kedjor. Ica är helt klart ett imponerade varumärke.

Våra barn älskar att handla så därför fungerar det att göra det efter förskolan. Smidigast är såklart att beställa online men vi kommer ofta på det en dag försent. Längtar tills e-butikerna kan ta expressleveranser. Beställa maten på nätet på kontoret och så står varorna utanför dörren en timma senare. Det kan ju bara vara en tidsfråga tills det går. Alltså vi pratar veckor. 


Barnen satt snällt och väntade på min tur på posten för att jag skulle hämta ut paket. På tal om posten är detta ett beteende vi snart kommer att skratta åt tror jag på samma sätt som att vi minns hur man betalade räkningarna på postkontor innan. Snart är det bara direktleverans till dörren man accepterar som konsument. Redan nu väljer jag ofta e-handlar som har den tjänsten. Jag fick höra ett framtids-siande om att man tror att postombuden kommer att ha omklädningsrum för alla som beställer och vill prova direkt. Men det tror jag inte alls på. Bara onödigt mellanstopp. Jag vill prova allt hemma. Vad säger ni?

 1. maya skriver:

  Här i Kina där jag bor kan man få sin mat levererad direkt till dörren inom 30 min. Kan vara allt ifrån snabbmat, sushi osv till bindor eller frukt. Väldigt smidigt när man inte vill gå ut i regn, snö osv 🙂
  Som tack för att man har handlat eller ifall maten blir försenad får man discounts till nästa gång som man kan använda.

  När det kommer till posten finns det inga brevlådor eller postombud så det kommer direkt till dörren också. Om man inte är hemma finns det oftast skåp med kod i varje ingång av ens byggnad som man kan hämta itt paket ifrån.

  Hoppas någon hämtar dessa idéer till Sverige snart. Skulle underlätta otroligt mycket i ens vardag!

 2. K skriver:

  I London där jag bor levererar de till dörren alla dagar i veckan inkl. kvällstid. De kommer också om jag ska returnera. Jag kan alltid meddela om jag inte är hemma eller om någon annan kan ta emot paketet. Flexibelt med andra ord. Att behöva planera och köa känns lite mossigt.

 3. På Ica Maxi i Göteborg har de redan ett omklädningsrum vid posten! Tveksam dock över hur ofta detta används.. Tack för intressant läsning och bra blogg!

 4. Johanna skriver:

  Nu när vi ändå har ämnet på bordet så har jag en fråga jag har tänkt på länge, är helt ny och okunnig på detta med aktier, men kan man köpa aktier i LCC? Känns verkligen som ett bolag som hela tiden går framåt och kan vara en väldigt bra investering! Skulle bli så tacksam för svar! Kram

 5. Angående detta med mat hem till dörren. Volvo har en tjänst där du kan beställa mat om bilen står inom en viss zon. Personal packar och levererar maten till/ i din bil efter ett klockslag som passar dej, givetvis en Volvo dock. Helt grymt och otroligt bra.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..