Aktiedrottning

Imorse möttes jag, Pingis och Linda Newnham på Hotell Diplomat för att påbörja boken Aktiedrottning (arbetsnamnet). Linda har intervjuat mig/oss måååånga gånger under åren så det kändes självklart att hon skulle få skriva den åt oss. Vi kommer att ses ett antal dagar under de närmsta veckorna och jobba fram boken via intervjuer. Målet är att ha boken ute lagom till Bokmässan i höst. Man kan säga att det är en fortsättning på Economista men mer nischad åt just att göra sitt första aktieköp. Hur vi tänker när vi aktiesparar, våra långsiktiga strategier …. Och pekpinnar. Vi är noga med att poängtera hur viktigt det är att man gör saker och ting i rätt ordning, ekonomisk buffert på kontot innan man kliver in på börsen. Tillexempel, en av de vanligaste frågor vi får är ”att man har som mål att köpa ett boende om 3-4 år och undrar vad man ska köpa för att få pengarna att växa”, då är det självklara svaret att aktier är en dum idé.

Aktiedrottning är tänkt att vara den perfekta nybörjarboken för dig som vill komma igång och läsa om hur vi tänker när vi investerar.

IMG_1400

Blus från Mint & Berry (adlink)

Förresten, nu finns min tredje bok Babyboost inläst (inte av mig), ni hittar ljudboken hos Storytel! Perfekt om du snart ska få barn/precis fått och ska ut på barnvagnspromenad 🙂

 1. Inez skriver:

  Finns boken att köpa i ‘bokform’ och inte e-book? Letar överallt men har inte hittat den någonstans ..

 2. Marie skriver:

  Asbra! 👍🏽

 3. Marie skriver:

  Asbra!!! 👍🏽👍🏽

 4. Susanna skriver:

  En bok perfekt för mig. Kommer att hålla utkik efter denna vill jag lova.

 5. Line skriver:

  Takk for en inspirerende blogg! Jeg savner at du sier litt mer om flaksen som er involvert i aksjekjøp og hvorfor indeksfond er mindre avhengig av flaks. Ellers synes jeg det er supert at du får flere jenter interessert i privatøkonomi og entreprenørskap!

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..