Produktkyrkogård

I samarbete med LCC

Att få jobba med skönhetsprodukter är otroligt roligt. Vi har verkligen gått den krångliga vägen och gör varenda recept från början med våra kemister. De flesta bolag köpte färdiga recept, byter doft och sätter på en ny etikett i princip. Det är inget fel med det, egentligen bara tryggt eftersom produkten är godkänd. Men jag tycker ju om att få gör allt på mitt sätt och därför tar vi fram varenda produkt från grunden.

Ni undrade om vår så kallade produktkyrkogård. Alltså sådant som vi har utvecklat men som inte blivit så bra som jag ville ha det och därför skippat att lansera. Bland annat var det ett platt-shampoo och balsam som inte alls fungerade. Värmeskydd för torrt hår, blev bara stripigt i håret. Intimservetter, herregud så det sved! (Nackdelen att vara första testkaninen i gänget hehe). Intimbalmen som vi har hållit på och utvecklat sedan förra sommaren (!) har heller inte klarat sig utan svider när den kommer på ”ej hårbeklädda områden” och det fungerar ju inte. I början höll vi på med färgbomber för håret, en blondspray och ville fortsätta med smink (därav namnet Color). Men det blev aldrig bättre än andra varumärken och då kände jag att det inte var någon idé.

Likaså våra nagellack som vi har slutat att producera. Om jag inte kan vara bäst på något (enligt mig själv, det är ju subjektivt) ger jag mig inte in i det. Och gällande lack finns det så många bra märken. Däremot tycker jag från hjärtat att vi tillexempel har de bästa shampoo och balsam, torrshampoo, deo, ansiktsserie och kroppsprodukter på marknaden. Den dagen jag hittar en bättre produkt gör jag om den gamla. Ett exempel på det är vår hårolja som har förnyats och kommer i en annan konsistens och doft. Jag vill vara bäst. Annars tar jag bort den/förnyar.

img_1191.jpg

Just nu tillverkas vår SPF-serie vilket är superkul. Vi har ju Protect my face sedan innan, spf 50 för ansiktet som inte ger några finnar. I sommar kommer Protect my skin som är en SPF-olja för kroppen i SPF 50 samt en after sun som ni ser ovan (strunta i orden under, bara ett förslag på art work). Vi har valt att ha samma bas som body lotionen Balance My Skin för det finns ingen bättre enligt mig. Den går in på en gång. Den här innehåller dock hyaluronsyra som binder fukt. Perfekt efter en varm dag i solen.

img_1190.jpg

Vad tycker ni om förslaget på förpackningen? Den ska vara benvit/pärlemor och med mörkbrun text. Vår grafiska formgivare har gjort olika förslag. Min favorit är med den stora solen. Kom gärna med feedback, det är ni så duktiga på.

I samarbete med LCC

 1. Det jag tycker är så himla fint med era produkter är att de är väldigt enhetliga och likadana även om det är olika serier. Så därför gillar jag nr. 1 lite extra, men tycker ändå att nr. 3 var väldigt fin! 🙂 Stora solen också, haha jösses, det måste vara svårt att ta alla beslut. Allt är ju fint liksom!

 2. Emelie skriver:

  Nr3, after-sun och solnedgång 😉

 3. Josefin skriver:

  När i sommar? Åker till Tanzania redan i mars och hade verkligen velat få med mig en 50 spf olja (bränner mig ju alltid annars).

 4. Steph skriver:

  Ni borde ha att LCC loggan är solens centrum så att strålar kommer ut från den 😀

 5. Förslag nr 3 då den passar mer in bland era tidigare grafiska utformningar, då den är stilren men tydligt visar vad den är till för 🙂

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..