Nyår i backen

Nyårsafton kunde inte börja bättre. Barnens farmor och farfar erbjöd sig att ta Gillis och Sally under förmiddagen. Snacka om att Odd och jag blev snabba med att klä på oss. Det var riktigt behövligt att komma ut i backen bara vi två. Vi åkte hela förmiddagen, väldigt roligt att få susa ner ihop. Vi avslutade dejten med att äta lunch i backen. Gillis har kommit in i en rätt tuff fas från ingenstans och blir missnöjd och skitarg om jag hör ett ord fel, tar på fel sko först, brer fel på smörgåsen osv. Livet rasar på grund av struntsaker som blir enorma. Det blir många strider om dagarna just nu, därför var det behövligt med Odd&Bella-tid. 

Jacka JOTT och byxor Peak Performance 

Nu ska barnen vila, jag svara på lite mail och sedan väntar snölek innan nyårsfirande 🙂 

 1. Ser så härligt ut!! Undrar vad du har för kamera? Sist jag frågade fick jag aldrig svar, så jag provar helt enkelt igen 🙂 Har sett på dina selfies i spegeln att den ser liten och kompakt ut, och den tar ju fantastiska bilder!

  1. Fia skriver:

   Stämmer inte Anette.

   Jo man föds med adhd men barn med adhd kan leka med varandra o vara lugna. Det är en annan hyperaktivitet h:et står för i adhd. Adhd ter sig olika hos alla personer o speciellt flickor.

   Det är medias bild av barn som klättrar på väggarna som gjort den falska bilden av adhd.

   Barn med adhd kan leka i timmar med varandra bara det är något som intresserar dem samt att det är på deras villkor.

 2. Anette skriver:

  Har man adhd så har man det från födseln, det är inget som poppar upp när man börjar skolan, eller blir tonåring. Svårigheterna finns där tidigt. Både Sally och Gillis har ju förmågan att leka tillsammans, att sitta still och glo på tv länge osv. Gillis är dessutom väldigt lugn, det är man INTE när man har adhd. Möjligtvis om man har add, då är man tvärtom väldigt svår att få igång istället.

  Hade Bellas barn haft adhd hade hon märkt det nu isf. Ett adhd barn är som ett barn som föds med trots som ALDRIG går över.

 3. Lo skriver:

  Vill bara tipsa om en sak. När man har mössa eller liknande under hjälmen sänker man hjälmens skyddande förmåga väldigt mycket. Inte alla som har koll på det. Men har man ramlat illa så vet man.

 4. Ronja skriver:

  Åh vad mysiga foton! Saknar skidlivet om vintrarna rätt rejält.

  Hoppas att Odd finns ro och andrum. Skicka iväg honom på 5km promenad eller sätt honom på yogamattan. Så himla frustrerande och irriterande när man har perioder/dagar när man går och är halvirriterad och stör sig på minsta lilla, att försöka andas och lugna ner sig gör det ibland sämre innan ett äckligt utbrott måste ta vid. Kanske är han spänd, oroad över något? Ge honom en schysst nyårs-nackmassage.

  1. Ronja skriver:

   hahaha.. jag läste Odd och inte Gillis. Fel av mig. *tröttsomstryk*

   Gillis kanske också behöver nackmassage dock haha.

 5. Marie skriver:

  Förstår att vi läsare endast får ta del av ett pyttelitet axplock av dina barns personlighet, förmågor osv. Du verkar vara en fantastisk mamma, önskar att jag hade din energi!! Men jag tänker att när det för oss läsare framstår som att Sally är lik dig, modig och framåt och Gillis är försiktig, vågar mindre än sin syster och ”jobbig”, så blir det ju också det barnen kommer läsa om sig själva när de är stora nog att läsa bloggen. Jag fattar ju SÅKLART att båda barnen har massa andra egenskaper som du inte skriver om och att du uppskattar dem precis lika mycket just som de är. Tror inte alls du uppskattar någon av dem mer i verkligheten. Men den begränsade beskrivningen av dem vi får i bloggen blir liksom enligt mig alltid till Sallys fördel. Hade jag varit din son och läst inläggen så hade jag blivit ledsen.

  1. Lj skriver:

   Aldrig någonsin tolkat det som du gör. Tycker Bella skriver gott om båda barnens egenskaper hela tiden. Varför skulle det vara en dålig sak att vara eftertänksam och försiktig?

  1. lena skriver:

   Nej du Marie problemet är nog att du inte har så bra läsförståelse
   Och antagligen att du älskar att hitta på saker att klaga på

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..