Idre fjäll

Äntligen är vi i fjällen, närmare bestämt Idre Fjäll. Vi kom hit vid halv fem idag, letade upp våra lägenhetsstugor (fyra familjer i varje hus) och packade upp våra väskor. Vi hade ingen ork att laga mat eller besöka en resturang så det blev hämtpizza från lilla torget nedanför.  

Väldigt gott! 

Ladda med gos efter en dag i bilen 

Men vid klockan sex behövde vi alla röra på oss. Vi har ju knappt gått en meter idag. I samma veva presenterade vi pjäxorna för Gillis. Odd och jag gjorde det lite spända. Gillis är nämligen den mest bestämda och envisa kille som finns. Om han känner sig tvingad till något går han totalt i baklås. Den härliga egenskapen kommer ifrån Odd. Därför måste man få allt att verka vara hans idé (Gäller även Odd hehehe). Helt plötsligt skulle alltså Odd och jag pröva våra pjäxor och då från ingenstans frågade Gillis om han också hade några. Vips så stod han där i pjäxorna utan en endaste protest. Heja heja! 


Sedan tog vi fram skidorna och klickade fast dom för att testa att vi fått rätt storlek (hyrt). Även då ville Gillis göra samma sak. Därefter fick han ”åka” (läs Odd drog honom, därav ingen hjälm) längs vägen till farmor och farfar 50 meter bort. Det kan fungera. Imorgon väntar skidskola för Gillis och hans fyra kusiner. Vill han inte då är Sally och jag redo med en extra snowracer. När barnen var hos farmor och farfar en stund innan läggning gick jag på en kvällspromenad. Helt mörkt, musik i öronen och alldeles fantastisk luft. Det var inte ens kallt. Det är inte ofta jag promenerar när det är mörkt men här vågade jag. Den friska luften gjorde mig alldeles lycklig. Väldigt skönt att vara här! 

 1. Ida skriver:

  Härligt med Idre! Min lillasyster jobbar som skiftledare på skidhyran (på torget) den här säsongen. Älskar Idre, litet och mysigt men bra backar och aktiviteter. Har varit där mycket de senaste åren, både höst och vinter flera gånger per år. Hoppas ni får en fin fjällsemester! 🙂

 2. E.S skriver:

  @Isabella: ledsen att jag tar upp problem som rör mitt privatliv här.
  @Teredua: Tack för informationen.
  @ S:
  De har separerat. Han försvann helt och hållet efter separationen (vilket han har gjort många gånger innan, även medan de var gifta) men han står för kontraktet och hon fick inte ta över kontraktet. Hon står i kö för en egen lägenhet men det lär dröja ett tag innan de får en. Enligt socialen kan de inte få ett boende för att mamma ”redan har betalat hyran för hela januari” och att de egentligen ”har” ett boende och därför ska mamma och barnen gå tillbaka och vara inneboende hos honom och ”ringa polisen om det händer något”. Problemet är att det aldrig kommer att hända något, då han inte skadar de fysisk utan utsätter de för psykisk misshandel istället.
  Mamma har dessutom ingen släkt/ vän som hon kan bo hos tillfälligt.
  Är verkligen desperat och vill inte skicka mamma och barnen till honom igen men vet inte vad jag ska göra heller!

 3. Julia skriver:

  Bella vad har du för nyårslöften? 😊Jag funderar på att ha något som har med sparande att göra.. Ska klura ut något. Ha en härlig nyår!

 4. Åh nu blev jag galet hungrig på pizza!
  Hoppas ni får en fin semester!
  kram
  Emma

 5. E.S skriver:

  Hej Isabella
  Du behöver inte publicera denna kommentar men jag behöver få skriva av lite för att ”kanske” kanske desperationen jag känner blir lite mindre! För att som det är just nu känns det som att ingen lyssnar på oss och att min röst inte blir hörd av någon!
  Det är nämligen så att min mamma och 2 yngre systrar är utan ett hem nu under julen för att mannen min mamma var gift med (men som hon har lämnat för att han behandlade henne och barnen illa) har kommit tillbaka och krävt att få bo i lägenheten som står i hans namn. Min mamma har försökt få en ny lägenhet men fått svaret att hon ska stå i kö då hon inte har de ekonomiska tillgångarna att köpa egen, och hon har inte kunnat ta över kontraktet eller få bort sin f.d. man från adressen. Därför blev hon tvungen att ta sina två barn och lämna hemmet under julafton och vänta i ett köpcentrum(som skulle stänga snart!) medan jag i panik bokade biljetter så att de kunde bo (tillfälligt) hos mig i min 17 m² studentrum i Uppsala. Nu är vi 4 ledsna och desperata människor i min studentrum och när jag ringer socialjouren och berättar det säger de: ”vad trevligt! nu kan ni fira jul tillsammans!” och hänvisar oss till en socialsekreterare som kommer tillbaka först efter jul. Efter många samtal till olika socialenheter och sekreterare har vi idag fått beskedet att : ”hon ska åka hem till sin f.d. man igen för att det är hon som har betalat hyran och ringa polisen om det händer något”. Nu vet jag inte vad jag ska göra! Jag är student själv och även om jag så gärna vill att de ska bo hos mig har jag bara ett rum i en studentkorridor och tjänar inte så mycket att jag kan betala deras uppehälle/hyra de en lägenhet. Sista socialsekreteraren jag ringde sa att de inte ens kunde bo kvar i Uppsala/ få ett boende här då de ”tillhör” Malmö! Barnen är båda under 15 och går i skolan i Malmö men det bryr sig socialen heller. Nu vet vi verkligen inte vad vi gör. För att som det ser ut just nu blir mamma och barnen kanske tvungna att vara inneboende hos en man som har bedragit mamma, behandlat henne och barnen illa, aldrig ställt upp för de, aldrig varit där och utpressat de på pengar och psykisk misshandlat de!
  Nu vet vi verkligen inte vart vi ska ta vägen! Ingen i socialtjänsten är villiga att hjälpa och jag sitter här och är desperat och hjälplös!

  1. S skriver:

   Varför har hon stannat hos honom till nu om han betett sig så?

   Har ni inget släkting med större boende de kan bo hos ett kort tag?

   Härbärge för kvinnor borde ju finnas i nödfall?

  1. Teredua skriver:

   Kanske fel ställe att svara E.S på, men om familjen bor( bodde) i Malmö och de ”flydde” därifrån är det socialtjänsten i Malmö som ska hjälpa. Socialtjänsten i Uppsala kan hjälpa med det mest akuta, tex biljett tillbaka till Malmö. Hemlösheten uppstod i Malmö och familjen kan inte bo med dig i ditt studentrum. Malmö ska hjälpa på långsikt, Uppsala det mest akuta.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..