Är du sur?

Det är en utmaning som familj att 1. Hängt ihop dygnet runt i en vecka. 2. Haft sjukstuga i dagarna tre. 3. Barn som blir otröstligt gnälliga och sover dåligt (inatt somnade jag ordentligt 03.00) 4. Veta om att man snart ska dra iväg hela gänget men energin inte finns. 5. Noll tillfälle för egentid, både Odd och jag hade behövt komma iväg med vänner under mellandagarna …. Inte undra på att irritationer ligger i luften sådär trist och tungt som det kan kännas. Men efter några år som gifta och jag som totalt avskyr dålig stämning eftersom det är en energitjuv, har jag lärt mig hur man ska tackla stunderna: 

 • Inte göra en sådan stor grej av det. Relationen är inte dålig, det är ingen kris. Inget behöver pratas ut. Det är bara för mycket snorpapper, barngråt/gnäll och för lite skratt och intryck ihop. 
 • Ryck på axlarna åt situationen, såhär är det ibland (speciellt under vab + semester) och som småbarnsfamilj. Det går över.
 • Skippa frågan ”Är du sur”. Don’t even go there. Du vet ju hur dialogen kommer att hålla på tills ni blir sura på riktigt. 
 • Om det känns dötrist att hänga i samma soffa på kvällen, gör det inte. Ha minispa i badrummet, ta upp några böcker eller tidningar till sängen och en chokladkaka. Eller hämta hörlurar och sätt på Skam.
 • Ta en dusch och gå ut 
 • När det är irritation i luften, bit ihop och skit i småsaker som vem som glömde köpa välling eller vem som sov sämst. Man vill bara kräkas ut allt men det blir inte bra. Inte alls. Räkna till tio och försök att ligga på plus istället. Ta en extra omnattning, ställ fram kaffekopp, håll fint i köket. Det gör skillnad. Odd bakade en rulltårta till mig igår, jag går upp med barnen. Vi försöker. 


Nu ska jag ta tag i packningen…. 

 1. Ida skriver:

  Bra tips! Precis samma läge här hemma nu mellan jul och nyår. Sjuk lilleman och krasslig mama (jag). Inte de gladaste och piggaste föräldrarna men vi kämpar på och ser ljuset på andra sidan sjukbubblan! Skickade iväg min sambo till gymmet, jag har kollat klart på Skam. Det blir bra igen!

 2. Tack Bella!
  Där är så mycket värdighet i ditt inlägg. Värdighet mitt i vardagslivet. Det är en utmaning i bland, men man väljer. Är du irriterad, ta en dusch, gå ut, håll fint i köket. Värdighet och kloka, medvetna val. Precis som; är du sockersugen när du sitter i soffan och ser serie på kvällen, gör en smoothie, ta en näve nötter, eller borsta tänderna 😋
  Tack igen, du är grymt inspirerande och så klok.

 3. Maria skriver:

  Bra Isabella, klokt av dig. Tack för påminnelsen 😀

 4. Grattis säger jag då till alla er som så beskäftigt kommenterar ”detta är livet pallar du inte detta?” bla bla. Personligen känner jag igen mig i allt och tycker bara att det är skönt att höra att jag inte är ensam. Bra tips!

 5. Stina skriver:

  Nu dränks ju min kommentar i flödet alla andras hör, men jag hoppas ändå du ser den Isabella.
  Jag är några år äldre än du, 32 år, men i samma skede i livet. En liten son på 1,5 år och det är jobb och vab och vardag och trötthet och tråkiga ”nya” problem i livet sedan vi fick barn. Typ diskussionen om vem som är tröttast, man ändå aldrig kan vinna. Tycker ditt inlägg var klockrent med rimliga strategier för att slippa få ångest över situationer som är som de är under en begränsad tid och ett sätt att förhålla sig till dem. Bra gjort.

  1. Emilie skriver:

   Verkligen, tack Isabella du gjorde min morgon innan ännu en dag kickar igång med tre små barn själv😅 Skönt att höra att man inte är den enda som har irritationer i familjen och att det är ok att inte ha det tipp topp när man är lediga!! Tar med mig dina visdomsord när mannen kommer hem ikväll👍

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..