ANNONS

Ekonomimål 2017

/

Hej hopp. Jag har 38 graders feber. Tillräckligt högt för att känna av det (speciellt med två små hemma) men tillräckligt lite att jag blir uttråkad av att vila. Jag är den enda i familjen som är dålig. Hoppas hoppas att det förblir så. Jag har börjat drabbas av den så kallade direktörs-sjukan, håller mig frisk genom tuffa månader med jobb men sedan går jag på ledighet och poff! Nu sover barnen i alla fall så jag övertala Odd till att pausa Homeland och gå över på Skam. Vi är alltid sist på serie-bollen.

IMG_9546
IMG_9547

Igår kväll plockade jag fram alla böcker jag har om aktier och investeringar, dags att damma av det jag redan kan. I början av januari påbörjar Pingis och jag samt vår medförfattare Linda att skriva en fortsättning på Economista, denna gång med fokus på aktier. Det ska bli så roligt! Jag har som mål att ha en sju siffrig summa på mitt privata ISK-konto under 2017. Det blir ett av mina stora nyårsmål. Mitt sätt att aktiespara är kanske rätt trist egentligen, jag köper på mig mer och mer i samma få bolag när jag tycker att det är rätt tid. Jag sparar på lång sikt att tillfället blir mindre viktigt, snarare att det ska passa min ekonomi. Hittills har jag bara sålt av ett bolag och det var Robert Friman, de aktierna ägdes dock av mitt bolag och de fick bli till en Audi Q7 istället.

Rent investeringsmässigt är bilar aldrig klokt såklart men man får se det annorlunda. I mitt fall är bilar ett kul intresse som jag gärna lägger pengar på samt att familjen ändå behövde två bilar. Men om man ska kika på andrahandsvärde är Audi och Porsche ändå bäst av alla.

Under 2016 hade Odd och jag även ett annat mål som vi nådde och det var att komma ner i belåningsgrad. Från 85% på huset är vi nu nere på 60 %. Dels har vi amorterat mycket men framför allt köpte vi i en bra tidpunkt, renoverade för lägenhetsvinsten och fick en ny värdering. Min dröm nu skulle vara att köpa en etta i stan och behålla till mina syskon samt när Gillis och Sally är stora men har förstått att det är knepigt att få tillstånd till att hyra ut länge. Oavsett går vi in i 2017 med en bra ekonomisk grund och plan. Det känns väldigt bra. Om ni vill bli peppade kring aktier och privat ekonomi, gå med i gruppen på Facebook – Nu 20 000 medlemmar!

102
1

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00