Pynt, fisk och fluff

Tre reflektioner från förra inlägget:

1.  Inser att det är känsligt när man på året väljer att julpynta och när man beslutar att ta bort pyntet, puh. Vi började julpynta första advent som inträffade redan i november i år, efter en månad är man rätt klar allt rött och glittrigt känner jag. Vi ser liksom julafton som Grand Finale och sedan vill vi bara ha bort allting.

2. Jag slarvar med uttrycken. Glömmer att fisk räknas som kött för vissa. I min värld är kött – kött och fisk – fisk, men förstår att jag trampar vegetarianer på tårna när jag säger att jag väljer bort kött men ändå äter fisk. Om jag känner mig själv rätt kommer jag nog att slarvigt skriva så i fortsättningen ändå. Alltså när jag säger att ”jag valde bort kött men beställde fisk istället” får ni blunda eller skrika i en kudde. Det är en hel värld med olika etiker på ovo, veg, semi, demi …  För min egen del är det överkurs. Kalla det vad ni vill, i min värld heter det ”jag drar ner på kött”.

3. Ni har märkt att adressen blondinbella.se är borta och har övergått till isabellalowengrip.se. Det är under process just nu att ta bort ordet Blondinbella till mitt eget namn på alla sociala kanaler. Efter elva år kändes det rätt. Det är dags att gå vidare. Blondinbella är ett såklart ett starkt varumärke men jag har väntat in tills jag själv tycker att mitt eget namn står lika stadigt och nu är det en bra tid för övergång. Men här på bloggen blir det ingen skillnad i innehåll, endast namnet. Eftersom bloggen också kommer att översättas till fler språk kändes det  naturligt att skippa ordet Blondinbella överhuvudtaget och direkt ha mitt namn. Spännande!

IMG_9483

Hur som helst, juldagen har passerat. Här hemma har det varit superlugnt. Mellan 14-16 låg vi hela familjen och sov i soffan till julmusik. När hände det senast! Sedan har Sally gått igenom allt jag äger, detta är hennes nya favoritskor. Jag som hade tänkt att inviga de nästa år.

IMG_9482

Från Steve Madden (adlink). Blir snyggt till ett par jeans, skjorta och kavaj. Tycker att det är fint att bryta av en klassisk look med något annorlunda. Dock är jag dålig på att våga 🙂

 1. Maiken skriver:

  Herregud vad folk ska bry sig! Jag känner precis samma sak. Just nu vill jag bara ha bort allt julpynt för magin och förväntan är liksom över. Nu är det bara långdraget. Vad gäller fisken, så har jag själv ätit vegetariskt i ca 1 år nu, succesivt mer och mer MEN jag har inte kunnat ta bort fisken. Den lever i sin naturliga miljö(relativt), den dödas knte av massa koldioxider och andra gaser, stoppas inte in i stora skärmaskiner ich har inte långa transporter utan vatten på flera dygn. De har en annan värld. Grisar är som hundar och de andra bonddjuren strax efter. Vilt har familjer och släckten. Kommer säkert välja bort fisken så småningom också, men än så länge äter jag vegetarisk+ fisk. Egentligen äter jag veganskt +fisk och ekologiska ägg. Folk kommer att hata på allt man gör känns det som, så länge man inte målar upp bilden av att vara perfekt.

 2. Sandra skriver:

  Haha gud jag förstår inte hur stackars Isabella orkar driva en blogg med alla negativa pk människor, som ska hitta någonting att tillrättavisa om eller peka med pekpinnar med, eller bara vara allmänt negativa och ha en tråkig attityd! Om alla bara kunde uttrycka sig på ett vettigt sätt så skulle man komma så mycket längre i världen, alla tycker olika det förstår väl jag också, men snälla nån, tona ner attityderna mot varandra och Isabella. Det blir nästan pinsamt. Sen vill jag tillägga att jag tycker bytet av namn låter som en superfin idé! Såklart man blir lite ledsen på ett sätt att Blondinbella försvinner, det namnet har hängt med ända sedan jag var en liten brat! Men tror det är så rätt i tiden!
  Ha det bra alla surmular och gladskitar där ute! Och Isabella Löwengrip 👍🏼

 3. Jenny skriver:

  det händer att jag frågar mig vad du skulle göra i min situation ibland gällande lite vad som helst, och det hjälper mig mycket att resonera så. Du får mina beslut att bli lite enklare ibland. Tack Isabella! Du är verkligen inspirerande på alla sätt

 4. Lina skriver:

  Tycker absolut att det var på tiden att byta ut blondinbella! Tycker det är konstigt att det inte gjorts tidigare .

 5. Ana skriver:

  1. Vem fan bryr sig när pyntet åker ner eller inte, ni gör som ni vill. Att andra ens orkar bry sig är ett under.

  2. Fisk är fisk och kött är kött. Vegetarianer äter fortfarande mejeri produkter det är veganer som håller sig borta från allt som har med djur att göra med så att vegetarianer klagar är lite kul tycker jag när de fortfarande äter mat från djuren samt fisk.

  3. Märkte inte det med ditt namnet förrän du nämnde det men vad spännande tror det kommer bli kanon 😀

  God fortsättning på er. Och ni andra som klagar på allt sluta upp med detta 😉 :*

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..