Kusinernas julklappar

– I samarbete med Xplora –

Just nu har jag ett samarbete med Xplora som är en kombinerad klocka och mobiltelefon för barn som är för små för en smart phone. Gillis är gränsfall i ålder så vi bestämde att vi ska ge bort fyra stycken till barnens kusiner som är sex och fyra år gamla i julklapp istället. Xplora fungerar så att man har upp till 12 förinställda nummer som man kan ringa till och man kan ta emot meddelanden. Direkt från klockan kan man skicka ett meddelande om var man är. Det finns även en smart GPS-funktion så att man alltid kan se var ens barn befinner sig. Perfekt när man i miljöer med mycket folk såsom lekland, nöjesfält eller börjat få gå till närmsta park själv. Väldigt bra! Eftersom det kan vara ganska svårt att bestämma just när det är en passande ålder för barnen att få sin första mobiltelefon så är det här en bra första grej. Det finns varken surf eller sociala medier i den här klockan. Vad tycker ni?

BEL_8365

BEL_8351

Om du köper klockan här så får du abonnemanget för 99 kronor i månaden istället för 149kr.

– I samarbete med Xplora –

 1. Hedvig skriver:

  Nu antar jag att det här är en produkt som riktar sig till ”små” barn som ännu inte har en telefon och jag antar att det går att argumentera för rimligheten i att kunna hitta sitt barn vid behov ex om barnet går vilse i mataffären osv, men accepterat man ett sånt här behandling av små barn – hur blir det då med äldre barn? Jag skulle se det som fruktansvärt integritetskränkande mot mitt barn att alltid ha kontroll på det genom exempel gps. Som nämnt i tidigare kommentarer försvinner frihet såväl som möjlighet till att ta sig fram i livet på egen hand. När drar man gränsen för att GPS-övervakning av sina barn är ok? Är det inte bättre att skippa det helt och hållet?

 2. C skriver:

  Det var fa… det dummaste jag läst!! Vilken 4 åring behöver kunna ringa hem? Eller förstås om morsan sitter näsan i mobilen konstant så kan ju det vara ett bra sätt att få uppmärksamhet 😕 Bättre att se efter sina barn kan man ju tycka.

 3. Elin skriver:

  Är det bara jag som reagerar på att nu är även julklapparna till släkten sponsrade? Eller blir sådana kommentarer inte godkända?

 4. Varför inte bara ha ett armband som man kan skriva sitt nr på när man är på ett nöjesfält eller liknande, en klocka/mobil med en massa funktion till barn som är 4-6 tycker jag är som att kasta pengar i sjön. Dem kan inte ens läsa vad det står? En mobil behövs inte fören långt senare..

  1. Fia skriver:

   Man kanske vill kunna nå barnet om det försvinner, att slippa springa runt och leta och vara skitorolig! Det kanske händer en förälder något och då in barnet trycka på SOS-knappen och ringa någon… alltså det är skitbra med en sån här klocka av väldigt många anledningar! Lätt för barnen att hantera . Och sms-funktionen behöver man ju liksom inte använda om barnet inte läser? För övrigt så finns det många barn som kan läsa vid sex år.

   1. Emelie skriver:

    Jag jobbar på ett ställe där det händer att barn försvinner från sina föräldrar. Föräldrar rekommenderas att ta sig till närmaste punkt – Gästservice, restaurang eller butik så ringer de ner till Gästservice (om de inte kommer ner dit förstås) och berättar vad barnet heter, hur det ser ut. Gästservice meddelar alla enheter internt om detta borttappade barn, är barnet äldre ber vi det gå till där föräldern är. Kommer ett barn till Gästservice eller en enhet med ett band med nummer ringer vi numret och talar om var vi är. Har de inget nummer tar personal med sig barnet till Gästservice där ett utrop görs med barnets namn, namn på förälder och en detalj de har på sig. Det funkar bra på sådana platser!

 5. mimmi skriver:

  Ingen som tänker på vad strålningen gör för små barn ingen som lästrapporter om detta. ha kontakter med barnens kompisars föräldrar och inte bara direkt med barnen. Vad närvarande med barnen för hur många föräldrar tycker inte det är roligare att prata med kompisar i mobilen än att vara närvarande med barnen när de är ute. Slutar man vara närvarande när barnen är bebisar så blir det inte bättre sen. Släpper man allt och bara skall lita på tekniken vad händer om den inte fungerar.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..