Terminal 5

Nu är vi på Arlanda i loungen och strax går flyget. Jag ser fram emot dagarna i New York, när vi landar är det eftermiddag så vi kör fri tid, kul att spana in Black Friday sedan väntar en middag ihop. Lördag väntar jobb för alla hela dagen och middag på kvällen, söndagen fri och måndagen har vi två spännande möten. Dels ska vi besöka ett av världens största skönhetsmärken och sedan ett inköpsmöte hos en potentiell återförsäljare. Vi bor på ett hotell i West Village. Vi hörs när vi landar!


Dagens flygoutfit. Har ett par tajts i väskan som jag tänkte byta om till på flyget. Sedan får man strumpor och sovmask. Jag ska jobba ett tag men sedan försöka sova lite under dessa åtta timmar. Jag är kvällstrött av mig och känslig för jetlag så ska jag fungera efter 16.00 (22.00 svensk tid) så behöver jag bunkra sömn!

 1. Monat skriver:

  Så snygg du är , bra inspiration gillar läsa din blogg.
  Var är dina jeans och tröja ifrån?
  Mona

 2. Sarah skriver:

  Hur rättfärdigar du allt ditt flygande för dig själv och för dina barn i framtiden? 🙂

  Och ja, JAG ÄR BITTER (över situationen i världen). Dock inte missunnsam, så det handlar inte om avundsjuka innan folk börjar gasta om det. Snarare livrädd för konsekvenserna av vårt sätt att leva.

  Ha så kul medan ni är där!

  1. sandra skriver:

   utav ren nyfikenhet bara (detta ör inte menat som kritik eller påhopp snälla jag vill inte ha ngt bråk nu). hur lever du själv? när du semestrar stannar du lokalt? jag reser och flyger mycket själv och visst jag vet, inte alls bra för miljön men jag känner på något sätt att att inte kunna åka till seychellerna på smekmånad eller ta en välbehövd weekend i europa efter en tuff period på jobbet eller åka och hälsa på släktingar i andra länder är en otrolig uppoffring och jag är tyvärr inte beredd att ändra mitt levnadssätt, det må vara själviskt. berätta gärna hur du själv lever. tycker du människan ska ändra sitt levnadssätt och stanna lokalt, i byn/stan/whatever man föddes och inte uppleva världen?

   1. Sarah skriver:

    Hej Sandra!
    Jag är verkligen inget helgon själv utan går med ständigt dåligt samvete och ångest över min negativa påverkan på omvärlden. Jag jobbar på en ort sex mil bort och väljer att åka kollektivt. Det tar mig 3-3.5 h om dagen men jag anser inte att min tid är mer värd än den negativa påverkan bilpendling skulle ha på miljön. Detta är jag mest nöjd med trots att det är jobbigt som fan rent ut sagt. Hade jag haft barn hade jag fått flytta närmare jobbet.

    Jag kunde definitivt äta mer vegetariskt än jag gör och självklart konsumerar jag också, men jag försöker göra det så lite som möjligt. Vi åker också mer bil på helger och semestrar än jag skulle vilja men min sambo är inte så benägen att åka kollektivt.

    Jag flög till Grekland 2010 sist, dock har jag flugit till östra Afrika med skolan efter det. Det finns så mycket man kan se på nära håll tycker jag, har semestrat i Norge, Danmark och Åland efter 2010 plus en hel del i Sverige.

    Mitt ekologiska fotavtryck är större än genomsnittet för världen. Global overshoot day inträffar långt innan årsskiftet. Jag kan inte fatta att alla håller på med business as usual, varför är folk inte rädda? Vi håller liksom på att utarma hela planeten och väldigt få bryr sig tyvärr… Jag är skitskraj rent ut sagt! Vad ska vi säga till våra barn och barnbarn?

   1. Sarah skriver:

    Jag skulle vilja lägga till att självklart vill jag också se världen. Måste man flyga så tycker jag att man ska ha en lång semester så att man maximerar flygresan, så att säga. En resa till Sydamerika i tre veckor är bättre än fyra weekendresor till New York, London, Berlin etc. Tyvärr bär inte flyget sina egna kostnader så det blir liksom ofördelaktigt att jämföra t ex tåg och flyg när man ska ut och resa i Europa.

   1. Frida skriver:

    Det är såklart ganska orimligt att alla ska sluta flyga eller resa, men man kan göra medvetna val. TIll exempel göra färre resor, men stanna längre på samma plats som Sarah skrev. Inte åka på weekend över Atlanten. Inte göra 5-10 flygresor per år. Och reflektera över hur ens beteende påverkar kommande generationer. Jag mår illa när jag ser och läser om hur människor överkonsumerar. Resor är ju en lite av en statusgrej också, men att hylla en weekendresa till New York gör att jag får ont i magen.

    Jag funderar också lite på hur Isabella tänker kring att hennes verksamhet till stor del kretsar kring konsumtion. Såklart vill hon tjäna pengar, det vill de flesta, men all konsumtion har en baksida. Personligen är jag livrädd för hur klimatet påverkas, och får dåligt samvete i princip varje gång jag köper en ”pryl”.

 3. C skriver:

  Fasen va snygg du är 😍

 4. Linn skriver:

  Du är underbar, tack för en härlig blogg och GRYM inspiration!
  Förresten, huuuur lik är du inte Christina Applegate???

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..