Utbrott i matbutiken

Och så har helgen passerat. Känns riktigt härligt att ha fått tid med tre vänner och allas barn. Jag har laddat batterierna och det trodde jag faktiskt inte skulle ske utan Odd här. Jag har haft ett kämpigt tillfälle med barnen och det var idag efter Andys. Jag kom på att vällingen var slut och svängde förbi matbutiken påväg hem. Båda barnen hade somnat så jag fick väcka dom. Gillis fick senare världens utbrott inne i matbutiken och ville inte gå, dra korg eller åka vagn. Han bara skrek. Jag är rätt obrydd av mig och har inga problem att lägga mig bredvid på golvet själv och vänta in, det blir ju bara värre när man stressar ett utbrott. Men då kom en i personalen och gav Gillis kexchoklad och då sken han upp. Tror det var blodsockret i kombo med att bli väckt. Hur som helst, himla gullig tjej som ville hjälpa till. Tack. Det värsta som finns är ju när surgubbar eller surtanter lägger spydiga kommentarer som hallå ser du inte att ditt barn är ledsen?! 

ÄR DET SANT. Suck. 


Jaja, nu ska jag vänta in min man som landar om en timma. Uppdaterar fond-kunskaperna med denna bok, varit så insnöad på aktier på senare tid. Imorgon ska Odd lämna så jag tänkte sticka till kontoret extra tidigt. Jag längar redan efter mitt jobb. 

 1. hannah skriver:

  Jag minns själv en gång när min dotter hade varit hos tandläkaren och var både ledsen och rädd efteråt och grät otröstligt. Det blev värre av att jag försökte lyfta upp henne och trösta henne. Vi stod precis innanför utgången och väntade på skjuts hem för det spöregnade ute. En irriterad man som pratade i telefon sa högljutt i luren ”en unge skriker här, jag HÖR INTE vad du säger”, och efter att ha lagt på surade och suckade han att det går ju inte att prata här (som om det var viktigare än att mitt barn inte verkade må bra). Han tyckte först att vi skulle gå ut, jag ignorerade honom som att jag inte hörde medan jag desperat försökte lugna lillan, fast jag innerst inne tyckte att han snarare kunde gå ut som vuxen människa än att skicka ut ett barn i spöregnet för att han ska få prata i mobilen ifred… Lyckligtvis kom hans taxi och då vänder han sig mot mig med en hotfull blick och vräker ur sig ”Dålig mamma, du är en DÅLIG mamma”……

 2. Fast… om ens barn får så pass högt utbrott att en i personalen kommer fram, då borde man kanske gått ut ur butiken och väntat ut utbrotten utanför istället. Och sedan gått in igen när barnet lugnat ner sig, eller återkommit någon annan dag. Tycker personligen inte att man väntar ut ens barns utbrott inuti en butik.

  Annars brukar jag alltid tycka om dina inlägg men den här gången känner jag mig lite skeptisk över vad som egentligen hände. Men jag var inte där så jag vet inte hur länge han hade hållit på när personalen kom fram. Hursom var det snällt gjort av tjejen att komma fram med kexchokladen.

  1. Sofia skriver:

   Precis. Skulle gått ut å pratat med barnet och försökt trösta eller vad det nu var. Sen handlat en annan gång typ.

 3. Maria skriver:

  Det där är så svårt tänker jag. Jag har inga barn och är inte van heller så jag har ingen aning om hur det är – men jag har så svårt för barn som skriker. Det stör så otroligt mycket. Och jag blir alltid galet irriterad om inte föräldrarna gör någonting åt det. ”Förstör för alla andra” tänker jag. Så det är svårt, jag förstår att trotsåldern är så men jag har svårt att acceptera att det ska vara OK att skrika i en matbutik.

  1. Emelie skriver:

   Jag har inte heller barn, men vad tänker du att en förälder SKA göra? HUR tycker du att de ska få tyst på sina barn? Och förresten, hur ofta är du själv högljudd?

   1. mallan skriver:

    Skriker barnet går vi därifrån Det blir varken banan eller choklad!

 4. Ann skriver:

  Helt normalt , han var väl trött och hungrig och ville inte handla.
  Så kan man ju känna själv 🙂
  Mitt tips då detta händer är att verkligen visa honom efter att det inte är ok.
  Annars kan det nog bli jobbigt framöver.

 5. LL skriver:

  Oj, vilket uppenbart påhittat blogginlägg!
  Kommentarsfiske deluxe. 😀
  Börjar bloggen gå dåligt Blondinbella? Iofs har du ju alltid ljugit ihop inlägg.

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..