Recension: Atlantis

Och så är väskorna packade och transfer bokad till 04.45 imorgonbitti. Jag är en sådan där jobbig människa som inte tycker att det är hela världen att gå upp tidigt. Vi flyger 08.00 och är framme 11.00 på grund av tidsskillnaden som plötsligt blev tre timmar och inte två. Hallå, varför ställde vi inte om klockan här i Dubai? Är det bara vissa delar av världen som har två tider per år på grund av mörkret?

Vi är väldigt nöjd med vår resa. Det blev precis som vi tänkt oss. Kvalitetstid med familjen och sol och bad. Enkelt liv. Hade vi fått välja hade vi stannat veckan ut. 10 dagar är mer lagom i Dubai. Förra gången hyrde vi ju hus i närheten och denna gång har vi bott på Atlantis, därför kommer en liten recension:

…. Efter bilden med en bloggläsare ikväll 🙂 

Man måste gilla stora komplex för att gilla hotellet. Jag gillar både och, när Odd och jag var i Antibes i år bodde vi på ett litet exklusivt hotell men här är allt stort och det är lite som en Royal Carribean-båt som aldrig lämnar hamnen.

Personalen är vana vid att möta tusentals personer varje dag och därför blir det inte personligt på gott och ont. Jag har aldrig ett ansikte två gånger känns det som. Men nu när vi reser med barn gillar vi det. Det är härligt att aldrig behöva lämna hotellet om man inte vill. Allt blir enkelt med två små och servicen är skyhög. Ofta när jag är bortrest fastnar jag i idéer på hur hotellet kan förbättra sina processer men här är det fulländat. Allt är strategiskt tänkt och placerat. Bästa jag varit med om. Barnstolar kommer snabbt, bra barnmat, badblöjor får man vid poolen, allt fixas oavsett krav. Dubai är bekvämt och roligt.

Hotellet är skinande rent. Dyra och trista rum kanske men vackert badrum och utsikten är wow. Jag vänjer mig aldrig. Eftersom det är en konstgjort ö inbillar jag mig att det är få kryp, har hittills bara sett några myror. Inga läskiga spindlar på toaletten som i Thailand. Som sagt finns det 16 restauranger så hela världens kök är på plats. Det är 30 grader ute och säkert samma i vattnet, men man vänjer sig. Det enda vi har saknat är minidisco på kvällarna, som det var ute varje kväll på hotellet på Mallis i somras. Hade hotellet haft det hade vi satt 5/5 men nu blir det alltså 4/5 i betyg.

Träffade några bloggläsare ikväll som jag ville adoptera med mig hem! Gulliga tjejer. 

Jag rekommenderar alla barnfamiljer som vill komma iväg på solsemester med endast sex timmar flyg och tre timmar tidsskillnad att åka till Dubai. Gästvänligare, renare och tryggare plats har jag aldrig varit med om. Gällande Atlantis är det nog perfekt om man har barn som uppskattar vattenlandet för att kunna maxa besöket, våra är för små men det visste vi när vi bokade. Gällande pris är det dyrare än en paxa-solstolar-kl07-charterresa men det är också en annan service och mat som vi uppskattar. Vi är stormförtjusta i Dubai och vi kommer tillbaka nästa höst!