Lördagskvällen

Så var det dags att äta middag igen. Det finns 16 restauranger så vi kommer inte hinna testa alla, och dessutom har några 16 års gräns. När personalen sa de till mig hann jag först tänka ”hallå jag är 26” men sedan trillade poletten ner hehe. Innan man fick barn var dessa stunder innan man gick ut nästan höjdpunkten på resan, göra sig ordning med Odd, dricka lite vin och spela musik. Men två små får man kleta på mascara lite snabbt och jag hör mig själv säga ”Men Gillis, du skulle ju ta på dina skor” tusen gånger. Och Sally har börjat med en kan själv-period. Hallå, ska den verkligen komma REDAN? Gillis trots-tid hoppade han nog över, Sally däremot är viljan själv. Hon är den tuffaste person jag känner. Fastän det utmanar mitt tålamod så in i h-e så blir jag ändå stolt och vill egentligen inte dämpa ner det. Jag vet ju att hon får på sina kläder förr eller senare men det är sällan jag orkar ge det en halvtimma och då bryter jag och då blir hon såklart tokig. Låter jag henne försöka tills hon lyckas blir så stolt och jag vill ju ge henne det. Svår balansgång. 

Jag är helt klart hotellets mest nerklädda kvinna. 90% har klackar på sig under frukosten. Jag äger två par klackar och dom är inte ens med hit (behöver ju kunna kuta när de små springer eller energin går igång). Få visar axlarna här så jag blev lite osäker på om denna var okej men det kändes bra i alla fall.

Utsikt från balkongen. Magiskt.

Ikväll åt vi libanesiskt, detta var efterrätten. 


Här avslutar vi alla kvällar. För varje maskin man spelar på får man olika antal biljetter som i sin tur kan lösas in till fina priser. Gillis mål är en Blixten-bil så vi spelar varje kväll och räknar ihop biljetterna. Offrade mig och körde basket tre omgångar samt dansade på en grej. Snart är vi uppe i 600 poäng, heja!

 1. Hur känns det att semestra i ett muslimskt land? Med tanke på allt negativitet som cirklar runt om den religionen

 2. Li skriver:

  Alltså söööta sally!

 3. Maria skriver:

  Alltså snälla sluta med era fördomar! I Dubai så ser du bikini på stranden och folk som har korta kläder ute och lättklädda! Clublivet där är som här! Har bott här i 6 år och aldrig haft problem med klädseln och har samma kläder här som i Sverige! Så för er som skriver om religiös förbud så är det trams för turisterna är fria här!
  Fattar inte varför Isabella skriver att hon måste täcka axeln??? Det är tack vare hennes inlägg folk får fördomar!! Du har en kort klänning men känner att du måste tacka axeln???

 4. Cecilia skriver:

  Härliga bilder 😉

 5. Känner igen det där med ”Kan sälv”. Har en pojke och en flicka som är lite yngre än dina barn. Jobbar dessutom på förskola med 0-3-åringar. Mycket kan/vill själv där. Jag tycker dina tankar om saken verkar vara väldigt sunda, det där med att inte dämpa hennes vilja att göra själv.

  Att lära sig handskas med den stressiga vardagen och ” Kan själv!” är något som kräver erfarenhet. Och ett sant intresse för barnet. Vad som kan konstateras är att all form av manipulering eller avledning av barnets uppmärksamhet mot något annat än objektet för ”Kan själv” är att skjuta sig själv i foten. Barnet märker att det blir manipulerat och det upplever sig kränkt, vilket i allmänhet förvärrar trotsandet (egentligen tycker jag inte om ordet trots i detta sammanhang).

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..